Συχνότητα χρήσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ ηλικίας 8-15 ετών

Εικόνα Έφη Βουλκίδου

Αξιότιμοι γονείς,

ονομάζομαι Βουλκίδου Έφη και εκπονώ έρευνα για τη Μεταπτυχιακή Διπλωματική μου εργασία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Σκοπός της έρευνας είναι να εξεταστεί η σχέση της χρήσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τα συμπτώματα διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας καθώς και ποιοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε "προβληματική χρήση ή εξάρτηση" από τα βιντεοπαιχνίδια.

Στην έρευνα μπορούν να συμμετέχουν γονείς ή κηδεμόνες παιδιών με ΔΕΠ-Υ, οι οποίοι έχουν παιδί ηλικίας 8-15 ετών. Θα απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο κλειστών ερωτήσεων συνοδευόμενο από μία διαγνωστική κλίμακα για τη ΔΕΠ-Υ. Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του είναι περίπου 15 λεπτά

Στη συνέχεια, είναι προαιρετική, η συμμετοχή των παιδιών, για να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τις προτιμήσεις τους στα ηλεκτρονικά βιντεοπαιχνίδια, συνολικής διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Ο γονέας ή κηδεμόνας, μπορεί να βοηθήσει τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν ανώνυμες και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας, ενώ σαν συμβολική αμοιβή θα παραλάβετε έναν επιστημονικό οδηγό για τη ΔΕΠ-Υ, σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Παρακαλώ ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους.

► Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για τους γονείς: 

  • Ο σύνδεσμος έχει αφαιρεθεί *

► Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για τα παιδιά πατήστε εδώ: 

  • Ο σύνδεσμος έχει αφαιρεθεί *

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακάτω e-mail: * ή στο τηλέφωνο: * .

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!


Η ανακοίνωση αυτή αναρτήθηκε στην πλατφόρμα www.noesi.gr/tounoumou για μελέτες - έρευνες στα ευρύτερα πεδία της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόνοιας. Μάθετε περισσότερα.

(*) Τα στοιχεία επικοινωνίας και τα ονόματα των ατόμων που μετέχουν σε αυτή τη μελέτη έχουν τεθεί στη διάθεση του NOESI.gr αλλά έχουν αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα αυτή καθώς έχει παρέλθει πλέον πολύς χρόνος από την αρχική ανάρτηση της πρόσκλησης συμμετοχής στη μελέτη.

Έως σήμερα, το NOESI.gr δεν έχει λάβει νεότερα για τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.