Συνεχίζοντας από το γυμνάσιο στο λύκειο

Εικόνα Petros D

Αγαπητοί Φίλοι, ο γιός μου τελειώνει σε έναν χρόνο το γυμνάσιο και αναζητούμε την καλυτερη για αυτόν λύση για το λύκειο. Υποστηρίζεται παράλληλα στην τάξη και ακολουθεί με τον ρυθμό του και τον τρόπο του το πρόγραμμα. Οι εκπαιδευτικοί είναι απολύτως υποστηρικτικοί όπως και οι συμμαθητές του. Ζούμε στην Θεσσαλονίκη.

Θα εκτιμούσα αν μου παραθέτατε την άποψη σας στηριζόμενοι σε δική σας εμπειρία, ως γονείς ή ειδικοί.

Να είστε καλά!

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά!

Σχόλια

Εικαστικό βιωματικό εργαστήριο για παιδιά

Εικόνα Εκπαίδευση στη Στέγη

Το δωμάτιό μου είμαι εγώ!
Παιδιά 8-12 ετών με και χωρίς αναπηρία συνεργάζονται σε ένα εικαστικό βιωματικό εργαστήριο

Κοιμήθηκες ποτέ σε ιπτάμενο χαλί;
Διάβασες πάνω στα αστέρια;
Μια καμηλοπάρδαλη κάτω από την κουβέρτα μου…
Η φαντασία είναι δύναμη, ας την απελευθερώσουμε!


Πώς ο χώρος, ιδιαίτερα του παιδικού δωματίου, συμβάλλει στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του παιδιού; Πώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και από ποιο σημείο και μετά περιορίζει την ελεύθερη έκφρασή της;

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με την πρωτοποριακή καλλιτεχνική ομάδα «Εν δυνάμει», προσκαλεί όλα τα παιδιά, με και χωρίς αναπηρία, να φτιάξουν μαζί το δωμάτιο των ονείρων τους. Στόχος είναι να ξεδιπλώσουν ελεύθερα, δίχως περιορισμούς, τον εαυτό τους, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους, χωρίς την καταπίεση και τα «πρέπει» του κόσμου των ενηλίκων.

Μέσα από συζήτηση, δημιουργική γραφή, σχέδια και κατασκευή μακέτας, τα παιδιά καταθέτουν ιδέες, σκέψεις και κείμενα για το χώρο μέσα στον οποίο θα ήθελαν να ζουν. Ομάδα εμψυχωτών/καλλιτεχνών βοηθά κάθε παιδί να κατασκευάσει τη μακέτα του δικού του, ιδανικού δωματίου. Στην πορεία, συνδυάζοντας στοιχεία από τις επιμέρους μακέτες των παιδιών, κατασκευάζουμε μία κοινή μακέτα με τις σκέψεις και τις επιθυμίες όλων των παιδιών. Ονειρευτείτε μαζί μας το μεγάλο σπίτι που κάπου, κάπως, κάποτε, θα ζούμε όλοι μαζί!


Συντελεστές:
Richard Anthony: σκηνογράφος
Μαρία Καβαλιώτη: εικαστικός
Λώρα Άννα Λούκας: σκηνογράφος
και η ομάδα «Εν δυνάμει» (Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου)


Ημερομηνίες:
Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Ιανουαρίου & 7 και 14 Φεβρουαρίου 2016, 11:00-14:00
 
Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παράστασης Το «άλλο» σπίτι, που παρουσιάζει η ομάδα «Εν δυνάμει» στη Στέγη τον Ιανουάριο του 2016.

Κρατήσεις
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
 

like0

Μαθητές με "δυσκολίες"

Εικόνα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΟΡΓΙΟΥ

Δεν γνωριζω για την ειδικη δυσκολια σας. παντος εγω εχω αρκετες μαθησιασες δυσκολιες. ειμαι μαθητης 3ης λυκειου και η μονη ''συμβουλη" που θα ιθελα να σας δωσω ειναι : δωστε στο παιδι να καταλαβει ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ , ΠΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ , ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΙΘΙΣΕΙ και το κυριοτερο ΓΙΑΤΙ ?

Ακομα να τον αφησενε χρονο να πραγματοποιει τις επιθιμιες του . (ΣΟΣ)

Δεν ξερω αμα εχω απαντησει στο θεμα... σας ευχομαι καλη συναιχεια !!! κανενας δεν μαγειρεψε κατευθειαν , χρειαστικε χρονος προσπαθειας για την δημιουργεια μιας σπεσιαλιτε . ποσο μαλλον μιας μοναδικης σπεσιαλιτε!

like0

Είσαι αστέρι

Εικόνα Με μεγάλη Χαρά

Είσαι αστέρι φίλε. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε θαυμάζω και εσένα και όλα τα παιδιά που σε τόσο αντίξοες συνθήκες προοδεύουν!!! Μπράβο! Με συγκίνησες!!

like0

Σε ευχαριστώ πολύ αγόρι μου.

Εικόνα Petros D

Σε ευχαριστώ πολύ αγόρι μου.

Μου απάντησες και με βοήθησες πάρα πολύ.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια από την καρδιά μου!!!!

Είμαι σίγουρος ότι η σπεσιαλιτέ σου θα είναι πεντανόστιμη!!!!

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.