Τα προβλήματα που οδηγούν σε αναστολή λειτουργίας του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ Ιδρύματος

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα δεν λειτουργεί από σήμερα λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων που διεκδικούν μεταξύ άλλων τα δεδουλευμένα τους. Αναλυτικά τα ζητήματα που έχουν προκύψει είναι τα εξής:

  • Οι εργαζόμενοι είναι τέσσερις (4) μήνες απλήρωτοι.
     
  • Είκοσι δύο (22) από τους είκοσι έξι (26) εργαζόμενους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας — που σημαίνει ότι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αλλά συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, ως να εργάζονταν τις ημέρες που διαρκεί η επίσχεση εργασίας.
     
  • Προ μερικών μηνών, ο αριθμός των εργαζομένων του Ιδρύματος ήταν τριάντα τέσσερις (34) αλλά το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά — όπως και ο αριθμός των ωφελουμένων.
     
  • Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων ξεκίνησε τη Μεγάλη Τετάρτη.
     
  • Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος παραιτήθηκε σύσσωμο.
     

Εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος λειτουργούν δύο σχολικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας. 

Η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, ήτοι του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, συνεχίζει μεν, όχι απρόσκοπτα δε.

Σήμερα, παρουσία αστυνομικής αρχής το πρωί, άνοιξαν οι πόρτες του Ιδρύματος για να λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες. Το ζήτημα, που προκύπτει, έγκειται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος διαχειρίζονται τα κλειδιά της πύλης των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.

Η κόντρα μεταξύ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ και Υπουργείου Εργασίας κρατεί από παλαιότερα. Μία από τις πρώτες ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν μία τροπολογία, που άλλαζε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, εν μέσω ενστάσεων περί της οικονομικής διαχείρισης των πόρων του Ιδρύματος. Επιπλέον, πιο πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν αρνητικό σε πρόσκληση της κας Φωτίου, Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας - Υπεύθυνης για θέματα Πρόνοιας, να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της κουζίνας του Ιδρύματος για προετοιμασία συσσιτίων για ευπαθείς ομάδες. Με βάση τις αναφορές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το Υπουργείο αρνήθηκε πρόσφατα να καταβάλει πόσο 15.000€ για άμεση κάλυψη βασικών αναγκών του Ιδρύματος όπως η μεταφορά των ωφελούμενων με τα λεωφορεία.


​​Λογότυπο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.Το Ίδρυμα Ειδικής Αγωγής & Επαγγελματικής Κατάρτισης "Σικιαρίδειο" ιδρύθηκε το 1939 με δωρεά της οικογένειας του Βασιλείου Σικιαρίδη. Αρχικά, λειτούργησε ως ορφα­νοτροφείο και πρεβεντόριο. Από το 1971 λειτουργεί ως Kέντρο ανοικτής φροντίδας που προσφέρει κατάρτιση σε παιδιά και νέους, ηλικίας από 5-21 ετών, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι ΝΠΙΔ μη κερ­δοσκοπικού χαρακτήρα, επιδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και διαθέτει έναν ιδιόκτητο χώρο (κληροδότημα) έκτασης 18 στρεμμάτων. Παλαιότερα προσέφερε υπηρεσίες σε περίπου 250 παιδιά και νέους, σήμερα σε περίπου 80 ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ στον Οδηγό Υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/sikiarideio

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.