Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Το Κέντρο ΑμεΑ (Κέντρο Συμβουλευτικής & Επιμόρφωσης ΑμεΑ) Δήμου Καισαριανής ιδρύθηκε το 1992, από τους Δήμους Βύρωνα και Καισαριανής με την επιχορήγηση του τότε Υπουργεί­ου Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Η σημερινή μορφή του είναι Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Καισαριανής και ο Σύλλογος Γονέων "Ο Ήλιος". Απευθύνεται σε όλα τα ΑμεΑ του Δήμου Καισαριανής. Εξυπηρετεί ΑμεΑ ηλικίας 8 – 50 ετών με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, ψυχικές διαταραχές, διαταρα­χές συμπεριφοράς, αυτισμό ελαφράς μορφής.

Υπηρεσίες

 • Συμβουλευτική στήριξη για ΑμεΑ.
 • Δύο τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, το ένα γενικής χειροτεχνίας και το άλλο ξυλουρ­γείου.
 • Πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου.
 • Ομάδα μαγειρικής με απώτερο στόχο την ομαλότερη ένταξη των παιδιών στο πρόγραμμα της "ημιαυτόνομης διαβίωσης".
 • Τμήμα χοροθεραπείας.
 • Μουσικοκινητικό σύστημα ORFF.
 • Θεατρικό τμήμα – δραματοθεραπεία.
 • Εκμάθηση παραδοσιακών χορών.
 • Αθλητικά προγράμματα, συμμετοχή στα Special Olympics.
 • Εξωτερικά προγράμματα ψυχαγωγίας, διοργάνωση εκθέσεων, επισκέψεις, εκδρομές κ.α..
 • Στελεχώνεται από Εργοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό, Γυμναστή, Δάσκαλο Χο­ρού, Χοροθεραπευ­τή.

Το Κέντρο είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Λειτουργεί καθη­μερινά 09:00 – 20:00.

Επικοινωνία

Βρίσκεται στο Σκοπευτήριο Καισαριανής πίσω από το Γήπεδο "Νήαρ Ηστ", δίπλα στο Κέντρο Υγείας Παιδιού.

9η Στάση (γήπεδο) Είσοδος από Οδεμησίου 161 21 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Τηλ.: 2107232767, 2107258250

E-mail: ameakesar@yahoo.com (δεν λειτουργεί!)

Ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής: http://portal.kessariani.gr

Ιστοσελίδα για το Κέντρο ΑμεΑ: http://ow.ly/1I3th

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;