Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΑΝΟΙΞΗ

Το Κέντρο Εντατικής Παρέμβασης Ατόμων με Αυτισμό "Άνοιξη" ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπική εταιρία στην Παλλήνη τον Δεκέμβριο του 2010, από γονείς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, και αφορά στην εντατική παρέμβαση σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) βάσει της επιστημονικής προσέγγισης της "Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς" (ΕΑΣ). Ο σκοπός του Kέντρου "Άνοιξη" είναι να ασχοληθεί κυρίως με τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), που δεν κατάφεραν να ενταχτούν κοινωνικά ώστε να τα βοηθήσει να μεγιστοποιήσουν το δυναμικό τους και να επιτύχουν την ένταξή τους στην κοινωνία σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό. 

Λογότυπο, Κέντρο Εντατικής Παρέμβασης Ατόμων με Αυτισμό "Άνοιξη"

Σημείωση: Το NOESI.gr επισκέφτηκε το "Άνοιξη" στις 26/10/2011

Η θεραπευτική παρέμβαση όπως πραγματοποιείται στον κέντρο μας στοχεύει στην καθολική αποκατάσταση των δυσκολιών του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι που τίθενται προγραμματίζονται έτσι ώστε να καλύπτονται οι θεραπευτικές ανάγκες του κάθε ατόμου σε όλους τους τομείς λειτουργικότητας, όπως επικοινωνία, λόγος, γνωστικές δεξιότητες, αυτοεξυπηρέτηση, και απόκτηση ελέγχου παρορμητικών και προβληματικών συμπεριφορών. Επιπλέον, η εκπαίδευση των γονέων, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στον βαθμό επιτυχίας της κοινωνικής ένταξης του ατόμου με αυτισμό, παίζει και πρωταγωνιστικό ρόλο στους στόχους μας. 

Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

Σκοποί

Σε πρώτη φάση, ο βασικός στόχος είναι η αποκατάσταση παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας με αυτισμό.

  • Για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε το Κέντρο Ημέρας "Άνοιξη", που στοχεύει στην αποκατάσταση ατόμων σχολικής ηλικίας με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Για την είσοδο παιδιών στο κέντρο ορίζεται η ηλικία των 8 ετών.
  • Αμέσως επόμενος στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών στο σπίτι του ατόμου με ΔΑΦ, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα από ειδικούς.

Μελλοντικοί στόχοι είναι:

  • η οργάνωση μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) και Προγραμμάτων Προστατευμένων Διαμερισμάτων, κινητών μονάδων, μονάδων πρόληψης,
  • η ενημέρωση και η επιμόρφωση γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιάτρων, επαγγελματιών υγείας καθώς και του γενικότερου κοινωνικού συνόλου, ώστε να μην στιγματίζονται τα άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές αλλά και να επανεντάσσονται τα ίδια και οι οικογένειές τους στην κοινωνία,
  • η οργάνωση συναντήσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων με παρουσίαση και ενεργό συμμετοχή των προαναφερόμενων ατόμων.

Επικοινωνία

Μιλτιάδου 7
153 51 ΠΑΛΛΗΝΗ 

Τηλ.: 2130098405

E-mail: lpelios@gmail.com

Λίλλιαν Πήλιου, Ph.D. 
Ψυχολόγος 
Επιστημονικά Υπεύθυνη & Πρόεδρος μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας "Άνοιξη"

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;