Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει υπηρεσίες για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Webmaster

Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) αντικατέστησε όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμεί­ων. Στις Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ, πανελλαδικά, απευθύνονται οι ασφαλισμένοι με σκοπό να κλείσουν ραντε­βού με ιατρό ή δια­γνωστικά εργαστήρια, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί Φαρμακεία, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Υπηρεσίες – Δράσεις

❶ Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο κύριος ασφαλιστικός φορέας που παρέχει υπη­ρεσίες διάγνωσης και θεραπείας.

 • Οι ιατροί είτε εκδίδουν ηλεκτρονικές συνταγές ή εάν είναι συμβεβλημένοι με το ΕΟΠΥΥ συνταγογραφούν στο συνταγολόγιο ενιαίου τύπου, εφόσον δεν είναι δυνατόν να συνταγογραφήσουν ηλεκτρονικά. Κάθε φάρμακο θα συνταγογραφείται από ιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας. Η συνταγή των φαρμάκων μπορεί να εκτελεστεί εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, αφού προηγουμένως έχει θεωρηθεί από τον αρμόδιο ελεγκτή ιατρό, όπου τούτο προβλέπεται.
 • Το γενικό ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών οργανισμών για φάρμακα ανέρχεται στο 25% της αξίας αυτών. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες παθήσεων για τις οποίες προβλέπεται ποσοστό 10% και 0% και έχουν γνωστοποιηθεί στους γιατρούς.

Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί Φαρμακεία σε Αττική και Θεσσαλονί­κη, από όπου η χορήγηση φαρμάκων γίνεται χωρίς συμμε­τοχή του ασφα­λισμένου και χωρίς να απαιτείται θεώρηση (εκτός των δίμηνων). Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι ασφαλι­σμένοι που κατοικούν στην πε­ριφέρεια, προμηθεύονται τα φάρμακα του καταλόγου από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μετά από παραγγελία.

Νέο! Δείτε τα Φαρμακεία σε χάρτη Google Maps εδώ: http://goo.gl/maps/nvsYr

Στην Αττική:

 • Φαρμακείο Ομονοίας: Αγίου Κωνσταντίνου 16, 102 41 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 2105200022
 • Φαρμακείο Αμπελοκήπων: Παράσχου 23 & Ασωπίου 4, 114 73 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 2106429356
 • Φαρμακείο Ρέντη: Πειραιώς 167 (διαστ/ση με Κηφι­σού), 182 33 ΡΕ­ΝΤΗΣ, Τηλ. 2104826510
 • Φαρμακείο Ν. Ιωνίας: Αλ. Παναγούλη 91, 142 34 Ν. ΙΩΝΙΑ, Τηλ. 2102758737 
 • Φαρμακείο Πειραιά: Μπουμπουλίνας 7-13, 185 35 ΠΕΙ­ΡΑΙΑΣ, Τηλ. 2104101611

Στην Θεσσαλονίκη:

 • Φαρμακείο Θεσσαλονίκης: Αριστοτέλους 19, 546 24 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, Τηλ. 2310254350

Ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας για τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα βρεί­τε στη σελ. www.noesi.gr/eopyy-farmakeia

Επικοινωνία 

Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ 
Κηφισίας 39 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ 

Fax: 2106871789 

Για ραντεβού για εξετάσεις σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καλέστε από σταθερό τη­λέφωνο:

 • 14554
 • 14784
 • 14884
 • 14900

Για σχηματισμούς του ΕΣΥ καλέστε:

 • 1535

Για ραντεβού με τα συμβεβλημένα δια­γνωστικά εργαστήρια και συμβεβλη­μένους ια­τρούς, ο δικαιούχος επικοινω­νεί απευθείας με τα εργαστήρια ή τους συμβεβλημένους ιατρούς αντίστοιχα. 

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr


Στοιχεία για τις τηλεφωνικές γραμμές για ραντεβού και πληροφορίες των ασφαλισμένων - καταναλωτών του ΕΟΠΥΥ, συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Οι γραμμές αυτές λειτουργούν σε αντικατάσταση της γραμμής 184. Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και τα στοιχεία χρεώσεων προέρχονται από την επίσημη επικοινωνία των εταιρειών την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012.

 • Τηλ. 14554 της BPO HELLAS-VODAFONE: 0,98€ / κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone) και 1,86€ / κλήση (από άλλα κινητά).
 • Τηλ. 14784 του OTE A.E- E-VALUE A.E: 1,07€ / κλήση (από σταθερό) και 1,18€ / λεπτό (από κινητό).
 • Τηλ. 14884 της CALL CENTER HELLAS: 0,99€ / κλήση (από σταθερό) και 1,18€ / λεπτό (από κινητό).
 • Τηλ 14900 της NEWSPHONE HELLAS: 1,08€ / κλήση (από σταθερό) και 1,18€ / λεπτό (από κινητό).

(*) Επισημαίνεται ότι, από σταθερό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά κλήση, ενώ από κινητό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά λεπτό. Εξαιρείται η εταιρεία BPOHELLAS-VODAFONE όπου η χρέωση είναι ανά κλήση σε όλες τις περιπτώσεις.

Είδηση 13/8/2012: Μείωση κόστους τηλ. γραμμών ζητά τώρα ο ΕΟΠΥΥ

Σε διαπραγμάτευση με τις τηλεφωνικές εταιρίες για τη μείωση του κόστους των κλήσεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με γιατρό του οργανισμού, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε περισσότερα..

24 εκατ. € αντί 12 εκατ. €!

Για το ΙΚΑ πραγματοποιούνταν σε ετήσια βάση μέσω του 184 περίπου 12 εκατ. κλήσεις (απολογιστικά στοιχεία 2011), εξυπηρετώντας τους 5 εκ. ασφαλισμένους που υπάγονταν μέχρι πρότινος στο ΙΚΑ. Συνεπώς, ο ΕΟΠΥΥ με τους περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένους θα έχει γύρω στα 23 εκατ. κλήσεις. Δηλαδή, πάνω από 24 εκατ. ευρώ επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους! Το κόστος για τον ασφαλισμένο μέχρι τώρα ήταν μηδαμινό, καθώς το αναλάμβανε εξολοκλήρου ο ΕΟΠΥΥ. Κάθε χρόνο ο ανάδοχος αμειβόταν με περίπου 15 εκατ. ευρώ και προσέφερε εκτός από την τηλεφωνική υπηρεσία και γραμματεία σε κάθε μονάδα υγείας του ΙΚΑ, ώστε οι ασφαλισμένοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού και με τον γνωστό, ως τώρα, τρόπο. Ο ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνει 0,1107 ευρώ για κάθε κλήση που καταλήγει σε κράτηση ή τροποποίηση κράτησης ραντεβού, προφανώς σε μια προσπάθεια να γεμίσει τα άδεια του ταμεία. Επομένως, ο ΕΟΠΥΥ θα έχει κέρδος περίπου 1,85 εκατ. ευρώ, αν αναλογιστούμε ότι περίπου 8 στις 10 κλήσεις καταλήγουν σε κράτηση. Η σύμβαση με τις 4 ιδιωτικές εταιρείες που επιλέγησαν για να υλοποιήσουν το έργο υπογράφηκε στις 2/7/2012, με την κάθε εταιρεία να αναλαμβάνει να λειτουργήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο με πενταψήφιο αριθμό εντός 30 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Πρόκειται για τις εταιρείες 1) ΟΤΕ Α.Ε. - E-Value Α.Ε., 2) Newsphone Hellas Α.Ε., 3) Call Center Ελλάς & ΒΡΟ Α.Ε., 4) Vodafone Panafon ΑΕΤΕ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για 3 χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 2. Η τηλεφωνική υπηρεσία 184 ήταν αρχικά στα χέρια της Teleperformance και από το 2006 και μέχρι πρόσφατα, την ευθύνη είχε αναλάβει η Newsphone.

Πηγή: http://farmakeutikoskosmos.gr

11/8/2012: Γράψαμε στο Twitter (@noesigr) για τον ΕΟΠΥΥ. Απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος (@a_loverdos) πρ. Υπουργός Υγείας.

@noesigr Τηλ. ραντεβού με ιατρεία ΕΟΠΥΥ 184 στοίχιζε 0,03€ ανά κλήση, τώρα στοιχίζει από 0,99€ έως 1,08€ ανάλογα την εταιρεία, +36 φορές αύξηση @a_loverdos Με το 184 στοίχιζε 0,03€ ανά κλήση +12 εκ € το χρόνο που πλήρωνε ο #eopyy ανεξάρτητα πόσοι το χρησιμοποιούσαν @noesigr Δίνετε λιγότερα στον ΕΟΠΥΥ ως ασφαλισμένος επειδή δεν ξοδεύει πια τα λεφτά σας στο τηλ. κέντρο του; Όχι; Δίνετε πρόσθετα. @a_loverdos Αυτά τα 12εκ € δεν είναι λεφτά δικά μας;;; Επειδή δεν βγαίνουν απο την τσέπη μας, είναι άλλου!! @noesigr Ωραία! Και τώρα με τα 12 εκ. ευρώ στην τσέπη του, ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει φάρμακα, νοσήλεια, ιατρικές εξετάσεις;

Για ραντεβού για εξετάσεις σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καλέστε στα τηλ.:
 • 14554
 • 14784
 • 14884
 • 14900
Για σχηματισμούς του ΕΣΥ καλέστε στο τηλ.:
 • 1535

Για ραντεβού με τα συμβεβλημένα διαγνωστικά εργαστήρια και συμβεβλημένους ιατρούς, ο δικαιούχος επικοινωνεί απευθείας με τα εργαστήρια ή τους συμβεβλημένους ιατρούς αντίστοιχα. Παραθέτουμε βασικές πληροφορίες για τους ασφαλισμένους, ως προς τον τρόπο χορήγησης των φαρμάκων και τον τρόπο οργάνωσης των ραντεβού για εξέταση από ιατρό ή για ιατρικές εξετάσεις. Επίσης, παραθέτουμε στοιχεία επικοινωνίας για τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου και χωρίς να απαιτείται θεώρηση (εκτός των δίμηνων).

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε τέλος Ιουνίου νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!