Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει υπηρεσίες για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΕΞΕΛΙΞΗ ► Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου

Λογότυπο του Κέντρου ΕΞΕΛΙΞΗ στη Σπάρτη.Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη" παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης, διάγνωσης, εκπαίδευσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης δυσκολιών υποστηρίζοντας ολιστικά παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που εμφανίζουν ειδικές μαθησιακές, γνωστικές, γλωσσικές και συναισθηματικές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και προβλήματα φωνής και κατάποσης. Επίσης, το κέντρο απευθύνεται σε παιδιά και σε εφήβους που παρουσιάζουν δυσκολίες οργάνωσης της σχολικής τους μελέτης, ή και μειωμένες ικανότητες μελέτης και απομνημόνευσης θεωρητικών μαθημάτων.

Υπηρεσίες & Προγράμματα

Στις υπηρεσίες του κέντρου περιλαμβάνονται:

 • Προγράμματα διορθωτικής αγωγής (μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, μαθηματικά.
 • Παρέμβαση σε διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (TEACCH, PECS, μέθοδος ΑΒΑ, κοινωνικές ιστορίες, παιγνιοθεραπεία, θεατρικό παιχνίδι).
 • Λογοθεραπεία (διαταραχές άρθρωσης, φωνής, κατάποσης, καθυστέρηση λόγου).
 • Εργοθεραπείας (κινητικού συντονισμού, λεπτής, αδρής κίνησης, αισθητηριακής ολοκλήρωσης).
 • Παρέμβαση στη ΔΕΠ/ ΔΕΠ-Υ.
 • Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων.
 • Συμβουλευτική Γονέων.
 • Ομάδες Γονέων.
 • Επαγγελματικός προσανατολισμός.
 • Ομαδικά προγράμματα (θεατρικό παιχνίδι, κοινωνικών δεξιοτήτων, ψυχοκινητική αγωγή).
 • Προσαρμοσμένα Προγράμματα Φυσικής Αγωγής για ΑμεA.
Φωτογραφία του Κέντρου ΕΞΕΛΙΞΗ στη Σπάρτη.Φωτογραφία του Κέντρου ΕΞΕΛΙΞΗ στη Σπάρτη.

Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη" είναι ένα διεπιστημονικό Κέντρο στον Νομό Λακωνίας. Η διεπιστημονική μας ομάδα περιλαμβάνει:

 • Παιδοψυχίατρο.
 • Ειδικό Παιδαγωγό.
 • Λογοθεραπεύτρια.
 • Εργοθεραπεύτρια.
 • Ψυχολόγο.
 • Γυμναστή.
 • Νηπιαγωγό.
 • Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Φωτογραφία εισόδου του Κέντρου ΕΞΕΛΙΞΗ στη Σπάρτη.


Οι εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης, της ιατρικής και της εκπαίδευσης παιδιών /εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελούν τις βασικές αρχές του Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ‘’Εξέλιξη’’. Με βάση αυτές θα πορευθούμε και τη φετινή χρονιά (2η χρονιά λειτουργίας), ενώ ταυτόχρονα βελτιώσαμε ακόμα περισσότερο τους χώρους αλλά και τις υπηρεσίες του Κέντρου, θέλοντας να καλύπτουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών /εφήβων με ΕΕΑ και ανταποκρινόμενοι στις υψηλές απαιτήσεις των οικογενειών αυτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Διαμορφώσαμε λοιπόν σε ένα ισόγειο χώρο προσβάσιμο για Αμεα (διαθέτει ειδική θέση πάρκινγκ Αμεα) ένα σύγχρονο Κέντρο οργανωμένο με τα πρότυπα των χώρων ειδικής αγωγής, αποτελούμενο από 11 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες προσαρμοσμένες στο περιεχόμενο των διαφορετικών θεραπειών (λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής μάθησης, ειδικό παιδαγωγικό, ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχοκινητικής αγωγής, θεατρικό παιχνίδι). Στελεχώθηκε η δομή με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που εποπτεύεται από Παιδοψυχίατρο και την υπεύθυνη Ειδική Παιδαγωγό, υπηρετώντας τον τομέα της ειδικής αγωγής με συνέπεια και υπευθυνότητα. Επανδρωμένο με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά διαγνωστικά εργαλεία και τις πιο εξελιγμένες μεθόδους παρέμβασης προσφέρει αποτελεσματική καθοδήγηση εξειδικευμένης παρέμβασης.

Επικοινωνία

Γνωρίστε μας στον ανανεωμένο χώρο μας!

Φωτογραφία εισόδου του Κέντρου ΕΞΕΛΙΞΗ στη Σπάρτη.Λεωνίδου 1
231 00 Σπάρτη Λακωνίας

Τηλ.: 2731081050 & 6978733472

E-mail: paidi.efivos@yahoo.gr

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.kentro-exelixi.gr

Λογότυπο Facebook. kentroexelixi

Αν είσαι γονιός,
αν είσαι εκπαιδευτικός,
αν είσαι γιατρός,
γνώρισε το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη"

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!