Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ► Θέση Εργοθεραπευτή

​Ο Σύλλογος Γονέων Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας αναζητά συνεργάτη για την κάλυψη της θέσης Εργοθεραπευτή-ριας για το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ "ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ".

Λογότυπο του Κέντρου ΑμεΑ ΣαλαμίναςΤο Κέντρο ΑμεΑ Σαλαμίνας με την επωνυμία "ο Άγιος Συμεών" ιδρύθηκε το 1999 από τον ομώνυμο Σύλλογο Γονέων - Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας, που ιδρύθηκε το 1991 ως ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό Σωματείο2, με έδρα τη Σαλαμίνα και ακτίνα δράσης ολόκληρο το νησί (Σαλαμίνα) και τους όμορους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Μεγάρων. Για τη μεταφορά των ωφελούμενων στο Κέντρο διατίθενται μικρά λεωφορεία (mini buses), εκ των οποίων το ένα διαθέτει ράμπα φόρτωσης αναπηρικού αμαξιδίου.

Υπηρεσίες

❸ Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας.

Λειτουργεί από το 1999, στεγάζεται σε κτίριο έκτασης 160 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιόκτητη έκταση 6 στεμμάτων. Λειτουργεί θερ­μοκήπιο μεγέθους 200 τετραγωνικών μέτρων. Τμήμα προ-επαγγελματικής κατάρτισης: Ανθοκομίας – Κηπουρικής και Χειροτεχνίας.

❸ Τμήμα ημερήσιας φροντίδας παιδιών, εφήβων και νέων.

Παρέχει καθημερινή εκπαίδευση και φροντίδα σε παιδιά, εφήβους, νέους με σοβαρή νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπη­ρίες. Λειτουργεί Τμήμα για παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και Τμήμα για εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω.

Στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπευτή, Εργοθερα­πευτή, Ειδικό Παιδα­γωγό. Λειτουργεί καθημερινά, ώρες 09:00 – 14:00. Συνεργάζεται με τα Ασφαλι­στικά Ταμεία.

Επικοινωνία

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ
Ντορότο Αμπελάκια 189 00 ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Λ. Φανερωμένης 33 189 00 ΣΑΛΑΜΙΝΑ

  • Τηλ.: 2104640728

Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103. 

(2)Αρχείο: NOESI.gr | Πληροφορίες που συνελλέγησαν από την ομάδα μελέτης του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε". Μάθετε περισσότερα για τα Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία. Δείτε την παρουσίαση του "Αγίου Συμεών" σε βίντεο.

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.grέγινε στις 11/04/2016 από το μέλος agkou.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;