Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για Προγράμματα Δημιουργι­κής Απα­σχόλησης & Κοινωνικής Ένταξης για ΑμεΑ με την επωνυμία "οι Μαρα­θώνιοι Ορίζοντες" απευ­θύνεται σε νέους και παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών, με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Έχει βασικό μέλημα την εκπαίδευση και την προσφορά, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Το NOESI.gr επισκέφτηκε τους ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ το 2012.

Δράσεις - Υπηρεσίες

❸ Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, άθλησης και αναψυχής για ΑμεΑ με δραστη­ριότητες: - Ομαδικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές. - Πεζοπορία. - Κολύμβηση και ιστιοπλοΐα. - Δράσεις με μουσική και κίνηση. - Εργαστήρι παραμυθιών. - Ζωγραφική και χειροτεχνίες.

❹ "Κύκλοι φίλων" – Πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης για παιδιά ηλικίας 15 ετών και άνω: κοι­νωνικοποίηση, γνωριμία, παρέα με συνομήλικους με παρόμοια ενδιαφέροντα, εκπαί­δευση στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και διασκέδα­ση σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Δραστηριότητες: - Κινηματογράφος. - Θέατρο. - Bowling. - Εκπαιδευτικές εκδρομές. - Επισκέψεις σε χώρους αναψυχής.

Τα προγράμματα οργανώνονται σε έναν πρότυπο ιδιόκτητο προσπελάσιμο αθλητικό χώρο στον Σχοι­νιά, σε έκταση 18 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα.

Διατίθεται μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, πισίνα και παιδότοπος. Τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Η μεταφορά των συμμετεχόντων πραγματοποιείται με λεωφορείο των Μαραθώνιων Οριζόντων, που ξεκινά από τη Στάση Μετρό "Κατεχάκη", ώρα 15:00, και πραγματοποιεί ενδιάμεσες στάσεις στη Λεω­φόρο Μεσογείων και τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Η επιστροφή μετά το πέρας των προγραμμάτων πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο και τελικό προορισμό τη Στάση Μετρό "Κατεχάκη".

Επικοινωνία

Λεωφόρος Ποσειδώνος 190 07 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Τηλ.: 2294056505, 2294055423 Fax: 2294056507
E-mail: info@m-orizontes.gr (δεν λειτουργεί 2/1/2013)

Ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoise/m-orizonteswww.m-orizontes.gr (δεν λειτουργεί 2/1/2013)

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;