Κωνσταντίνος Κώστας, Ψυχοθεραπευτής, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός

Εικόνα NOESI.gr

Είμαι Ψυχοθεραπευτής Gestalt, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός. Μέλος της European Association for Gestalt Therapy και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Επίσης, μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. 

Γεννήθηκα το 1974. Σπούδασα κοινωνική εργασία στο ΤΕΙ Αθηνών (2000), ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (2009) και εκπαιδεύτηκα στην ψυχοθεραπεία Gestalt αρχικά, για δύο χρόνια, στη Σχολή «Ψυχοθεραπεία και Μεθοδολογία Γκεστάλτ» της Τούλας Βλαχούτσικου (και εν συνεχεία, για πέντε χρόνια, στο Gestalt Foundation Αθηνών (2011), απ’ όπου και αποφοίτησα. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στο θεατρικό παιχνίδι, για ένα έτος, στην Πλεύσις.

Η αρχή για την κλινική μου εμπειρία έγινε με πρακτική άσκηση σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες (Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι του Ε.Ε.Σ., Λέσχη Φιλίας Κυψέλης). Συνέχισα στον τομέα της ψυχικής υγείας , στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου όπου, μεταξύ άλλων, εργάστηκα ως συνθεραπευτής σε θεραπευτική ομάδα γυναικών με κατάθλιψη (τέσσερα χρόνια) και σε θεραπευτική ομάδα ενηλίκων ατόμων με ψύχωση (τρία χρόνια). Ακολούθησαν δύο χρόνια εργασίας στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής με παιδιά, εφήβους και νέους και τις οικογένειές τους. Τέλος, εργάστηκα για μια δεκαετία στον τομέα της ειδικής αγωγής / αποκατάστασης, στην Ιατροπαιδαγωγική Μονάδα του Κέντρου Θεοτόκος με εφήβους και νέους με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους. Eπίσης, στον εν λόγω Οργανισμό υπήρξα υπεύθυνος για την οργάνωση και λειτουργία Ομάδας Αυτοεκπροσώπησης (Self-advocacy Group) των εφήβων και νέων του Κέντρου, στο πλαίσιο του European Quality in Social Services (EQUASS).

Παράλληλα, ασκώ ιδιωτική πρακτική ως ψυχοθεραπευτής από το 2004.

Συνεργάζομαι με πρόσωπα τα οποία μπορεί να βιώνουν καταστάσεις όπως:

 • Άγχος
 • Κρίσεις πανικού
 • Φοβίες
 • Απώλεια και πένθος
 • Κατάθλιψη
 • Προβλήματα σχέσεων/γάμου
 • Δυσκολίες σε θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού
 • Δυσκολίες σε θέματα σεξουαλικότητας, σεξουαλικής ταυτότητας και λειτουργίας
 • Ψυχολογικές δυσκολίες σχετικές με σωματικά προβλήματα
 • Ψυχοσωματικές ασθένειες

Απευθύνομαι, επίσης, σε:

 • Οικογένειες ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση ή/και άλλα προβλήματα στην ανάπτυξη
 • Οικογένειες ατόμων με σοβαρή ψυχική διαταραχή και
 • Οικογένειες ατόμων με εξαρτήσεις

Έχω εκδώσει μια ποιητική συλλογή. (1998. Ερυθανίς, ποιήματα. Εκδόσεις Ιωλκός)

Ζω μόνιμα στην Αθήνα με την σύζυγό μου Βένια και του γιούς μας Νικόλα και Γιώργο.

Επικοινωνία

Χίου 11, Κ. Χαλάνδρι, 152 31 Αττική

Συνημμένα αρχεία: 

Ψάχνετε ειδικό; Τους βρίσκουμε έναν - έναν, τους συστήνουμε!

Όχι στην Αττική; Βρείτε επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα.
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;