Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Δράση Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Εικόνα Zacharenia
Δράση Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ
Παρ, 31/03/2017 - 10:00

Δράση Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στις 10:00 το πρωί, στην παραλία της Χαλκίδας, στο Στρογγυλό, θα συγκεντρωθούμε για να γνωριστούμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου N.E.F.E.L.E. Τέχνη για την Ψυχική Υγεία

Networking European Festivals mEntal Life Enhancement
Παρ, 27/01/2017 - 07:45

Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων/ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του έργου ”Nefele”, διοργανώνoυν το Συνέδριο του έργου στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και κυρίως του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, που έλαβε χώρα την περίοδο 1-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, καθώς και η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Δελτίο Τύπου: Κατασκευή πρότυπης παιδικής χαράς

Εικόνα amymoni

H Αμυμώνη, με μακρόχρονη εμπειρία και ευαισθησία σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, επιλέχθηκε από το Αct4Greece, για να διεκδικήσει μέσω crowdfunding τους πόρους για την κατασκευή Πρότυπης Παιδικής Χαράς – την μοναδική στην Ελλάδα – για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Δείτε πώς μπορείτε να συμβάλλετε!

BEST BUDDIES GREECE

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του BEST BUDDIES GREECE στον Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESi.grΟ παγκόσμιος οργανισμός με την επωνυμία "Best Buddies" (μτφ. "Τα Φιλαράκια") ιδρύθηκε στις ΗΠΑ από τον Άντονι Κένεντι Σράιβερ, ανιψιό του εκλιπόντος Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζων Κένεντι, ως μη κερδοσκοπικός (ΜΚΟ). Πρεσβεύει τη φιλία ως μέσο υποστήριξης και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου εθελοντών, που αναπτύσσουν φιλίες "ένας - προς - έναν" με άτομα με νοητική καθυστέρηση και άλλες διαταραχές της ανάπτυξης. Σε ελληνικό έδαφος, ο οργανισμός φέρει την επωνυμία "Best Buddies Greece" και εκπροσωπείται από την "TACT Hellas".

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman (2016) | Το γνωρίζετε;

Λογότυπο για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Angelman στις 15 Φεβρουαρίου.Το 2013 εορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Angelman. Σκοπός της ημέρας είναι να ενημερώσει για το Σύνδρομο Angelman και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με το σύνδρομο. 30 εθνικοί οργανισμοί, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται για την ενημέρωση του κοινού! Ετοιμάσαμε Οδηγό για επαγγελματίες! Μία συλλογική προσπάθεια από τα μέλη του NOESI.gr, γονείς και ειδικούς!

Μητέρα: "...Περιμένω παιδί. Ανακάλυψα ότι έχει Σύνδρομο Down. Φοβάμαι, όταν γεννηθεί τί ζωή θα έχει."

Εικόνα NOESI.gr

"...Αγαπητή μελλοντική μαμά, μη φοβάσαι. Το παιδί σου θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα", ξεκινούν να λένε τα άτομα με σύνδρομο Down. Δείτε το ...απίθανο (!!!;;;) βίντεο.

Δείτε όλο το αφιέρωμα του NOESI.gr για το Σύνδρομο Down με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου εδώ: www.noesi.gr/downsyndromeday

Σχεδόν αόρατα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, εκτιμά η Unicef

Σύμφωνα με έκθεση της Unicef με τίτλο: "Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2013" η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά με αναπηρίες αντιμετωπίζουν τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από τα υπόλοιπα να πέσουν θύματα σωματικής και σεξουαλικής βίας, έχουν λιγότερες πιθανότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ή στην εκπαίδευση και είναι περισσότερο εκτεθειμένα στη φτώχεια.

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων (29/2)

Εμείς λέμε: "Σπάνιοι είναι οι άνθρωποι, όχι οι παθήσεις τους" ;) Σπάνια ημέρα η 29η Φεβρουαρίου, 24 ώρες περισσότερες τη χρονιά που εμφανίζεται! Έτσι επιλέχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νόσων. Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νόσων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης και την άσκηση πίεσης, προκειμένου το σύστημα υγείας και πρόνοιας να προσαρμόζεται στους πάσχοντες από σπάνιο νόσημα, την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων τους.

act4all | Συλλογική δράση για την Ειδική Αγωγή!

Το 2011, τo NOESI.gr οργάνωσε και συμμετείχε το act4all, μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης& και αντιμετώπισης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Σχολεία, εργαστήρια, λοιπά Κέντρα και Ιδρύματα, οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο, λόγω της ανεπάρκειας του Κράτους να προσφέρει τα βασικά: εκπαίδευση, υποστήριξη, απασχόληση.

Εγγραφή στο Καμπάνιες ευαισθητοποίησης

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!