Άλλος ένας χρόνος πέρασε...

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητοί γονεις παλιοί και νέοι,  έρχομαι στο ημερολογιακό τέλος αυτής της χρονιάς (2016) να σας πω τα νέα μας και να σας ευχηθώ η καινούργια χρονια που απόψε ξημερώνει να σκορπισει ελπίδα,  χαρα και αισιοδοξία σ όλα τα σπιτικά που ο Θεός έβαλε να διακονουν εκεί έναν άγγελο. .....  Το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση, γιατί τον βλέπω να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα μπροστά στα μάτια μου.

Σχέση με έναν Άσπεργκερ

Εικόνα Κατερίνα Καρακατσάνη

Χρονια πολλα σε ολους! Αναρρωτιεμαι αν γινεται να σε αγαπαει καποιος χωρις να σου το δειχνει με τους κλισε τροπους που αγαπαει ενας συντροφος, χωρις ρομαντισμο (μια ζεστη αγκαλια, ενα φιλι), την πρωτοβουλια για ερωτικη επαφη και αλλα μικρα πραγματα που δε λεγονται με λογια τα οποια διακρινεις στη καθημερινοτητα... Δεν ξερω αν ειμαι παραπανω συναισθηματικη αλλα ενιωθα τα κοκκαλα μου να σπαζουν από την αδιαφορια του οταν του ελεγα οτι ειναι αδιαφορος, οτι δε με αγαπα πια, οτι δε με θελει στη ζωη του κι αυτος αντι να με αμφισβητει επεφτε για υπνο αγνοουσε εντελως τη συναισθηματική φορτιση στην οποια βρισκομουν..

Δυσφορία στο σχολείο

Εικόνα Marina Veneka
Κύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο» από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Παρ, 13/01/2017 - 19:00

Δυσφορία στο σχολείο: Κύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο» από το Γαλλικό Ινστιτούτο.Πολλές είναι οι δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον – από την αναστολή στην διέγερση, από τις μαθησιακές δυσκολίες μέχρι τις μεγάλες γνωστικές ανεπάρκειες. Υπάρχει πάντα κάτι στη συμπεριφορά του παιδιού που θεωρείται «υπερβολικό» ή «ελλειμματικό»: υπερκινητικό, βίαιο, απών, αφηρημένο…

ΚΥΚΛΟΣ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

DANIEL ROY: ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Daniel Roy (Ντανιέλ Ρουά), ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (ECF), Γενικός Γραμματέας του Ψυχαναλυτικού Ινστιτούτου του Παιδιού.

Σύνταξη ΟΓΑ και επίδομα αναπηρίας

Εικόνα Εμμανουηλ Εμμανουηλ

Καλησπερα, η μητερα μου παίρνει συνταξη απο τον ΟΓΑ ως ανασφάλιστος υπερήλικας 330 €. Πασχει απο Πάρκινσον, έχει 85% αναπηρια εφ' ορου ζωης, με γνωματευση ΚΕΠΑ. Πώς μπορει να παρει και επιδομα αναπηριας; Ευχαριστω. 

Υπάρχει κάποιο Κέντρο στο Κορωπί;

Εικόνα Venny

Υπάρχει κάποιο αποτέλεσματικο Κέντρο κοντά στο Κορωπί; Για διαταραχές λόγου και βελτιωση στάση σώματος (χαλαρότητα, αδεξιότητα, αδρή κινητικότητα).

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Λογότυπο για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).Η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης για την υποβολή αιτήματος για εξέταση από το ΚΕΠΑ διατίθεται σε άτομα με αναπηρία και άτομα που δεν επιθυμούν να εξεταστούν τα ίδια από το ΚΕΠΑ, αλλά επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση εξέτασης για τον / την σύζυγο και / ή τα ανήλικα τέκνα τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής αποκτώντας λογαριασμό χρήστη οι πολίτες έχουν την δυνατότητα:

  • Να υποβάλλουν αίτημα αξιολόγησης για πιστοποίηση αναπηρίας για ΑΥΕ και ΒΥΕ.
  • Να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματος τους που έχουν ήδη καταθέσει στο ΚΕΠΑ.
  • Να ενημερώνονται για την ημερομηνία εξέτασης τους από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.
  • Να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα γνωστοποίησης αναπηρίας.
  • Να δίνουν εντολή κοινοποίησης του αποτελέσματος γνωστοποίησης αναπηρίας στον φορέα επιλογής τους.

Αναζητούμε επαγγελματία για πρόγραμμα συμπεριφοράς / κοινωνικοποίησης κατ' οίκον (Βόρεια προάστια)

Εικόνα Pro

Αναζητούμε κάποιον θεραπευτή για να αναλάβει ένα εξατομικευμένο εξωσχολικό πρόγραμμα με ένα μία έφηβη με... [σημ.: αποκρύπτονται προσωπικές πληροφορίες, για λόγους δεοντολογίας]. Περιοχή: [σημ.: αποκρύπτεται]. Το άτομο που θα αναλάβει θα πρέπει να εστιάσει στο κομμάτι των κοινωνικών δεξιοτήτων και σε θέματα διαχείρισης της συμπεριφοράς. Καλό θα είναι να γίνει κάποιο πρόγραμμα τύπου CBT. Θα υπάρχει συνεργασία με τον παιδοψυχίατρο που παρακολουθεί την οικογένεια.

Αναζητούμε δάσκαλο για παράλληλη στήριξη μαθητή (Δάφνη)

Εικόνα 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ

Η οικογένεια μαθητή μας της Ε' τάξης ζητάει δάσκαλο για την παράλληλη στήριξη - τρεις (3) ημέρες ανά εβδομάδα - στο σχολείο. Ο μαθητής παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στις κοινωνικές σχέσεις με τους συνομιλήκους του και εμφανίζει επιθετική συμπεριφορά. Δίνεται αμοιβή 200 € (λόγω οικονομικής αδυναμίας).

Τηλ.: 2109711786 (4ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, κος Βεσκούκης, Δντής Σχολικής Μονάδας)

Σημ. από το NOESI.gr: Η αγγελία αυτή έχει ελεγχθεί από την ομάδα noesi.gr

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά»

Εικόνα NOESI.gr

Εξώφυλλο βιβλίου προγράμματος: Θετικοί Γονείς Χαρούμενα ΠαιδιάΠαρουσιάζουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματιών στη μέθοδο εκπαίδευσης: «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά», που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά με προβλήματα διαγωγής - υπερκινητικότητας, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία με την αιγίδα της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Μάθετε περισσότερα.

Επίδομα αναπηρίας για ΔΑΔ

Εικόνα user 1567

Ο γιός μου βρίσκεται στο φάσμα της αναπτυξιακής διαταραχής ήπιας μορφής (διάγνωση από το Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ). Είναι τώρα 7 ετών και φοιτά σε γενικό σχολείο με ιδιωτική παράλληλη στήριξη (με πολύ κόπο και στερήσεις). Δεν σκεφθήκαμε ποτέ ούτε εγώ ούτε και ο σύζυγός μου να διεκδικήσουμε το προνοιακό επίδομα, καθώς πιστεύουμε ότι επειδή είναι υψηλής λειτουργικότητας στο φάσμα, όσο περνάνε τα χρόνια θα βελτιώνεται και ότι θα μπορεί ως ενήλικας να σταθεί στα δικά του πόδια, ανεξάρτητος.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.