Ομάδα Προετοιμασίας για την Α' Δημοτικού

Εικόνα Kelly Vlassopoulou
Στην ομάδα αυτή θα ενταχθούν νηπιάκια,  που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά  στο δημοτικό σχολείο
Τρί, 07/03/2017 - 16:30

Η "Ευχέρεια" ξεκινά και φέτος την ομάδα πρώιμης παρέμβασης - προετοιμασίας για την Α' Δημοτικού!

Οι στόχοι του ομαδικού προγράμματος για τα παιδιά είναι:

1) Να εφαρμόσουν δεξιότητες, που έχουν διδαχθεί στις δυαδικές συνεδρίες, σε ομαδικό πλαίσιο.

2) Να αλληλεπιδρούν υπακούοντας στους κανόνες της τάξης και της σωστής συμπεριφοράς.

3) Να συνεργάζονται αλλά και να δουλεύουν ανεξάρτητα.

4) Να συγκεντρώνονται και να ολοκληρώνουν την εργασία τους παρά τα εξωτερικά ερεθίσματα. 

5) Να προετοιμαστούν για τη σχολική διαδικασία με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο (φωνολογική επίγνωση, προμαθηματικές έννοιες, πρώτη ανάγνωση και γραφή).

Και τώρα;;;; (λήξη παράτασης για συμβάσεις ΕΟΠΥΥ)

Εικόνα Ντίνα

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το τι γίνεται από εδώ και πέρα... Ακούστηκε εδώ και καιρό ότι το θέμα της Ειδικής Αγωγής παίρνει άτυπη παράταση ως το τέλος της σχολικής χρονιάς... Έχει ακούσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Αν ναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει επίσημη ενημέρωση; Στο πρακτικό της υπόθεσης: η κόρη μου αύριο έχει συνεδρία, τη χρεώνομαι εγώ ή το κράτος;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2017

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θέλουμε όλη σας την ...έμπνευση για την καμπάνια του NOESI.gr για το Σύνδρομο Down. To 2014 ...το πήραμε ακτιβιστικά και ...σας βάλαμε να διαλέξετε, για να αναδείξουμε τις ανάγκες των ατόμων με σύνδρομο Down στις 21/03 - η ημέρα έχει επιλεγεί ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down για τα αριθμητικά στοιχεία της, που αντιστοιχούν στο 21ο "ζεύγος" χρωμοσωμάτων που αντί για δύο έχει τρία στα άτομα με σύνδρομο Down. Η ίδια ημέρα έχει, επίσης, ανακηρυχθεί Ημέρα κατά του Ρατσισμού, Δασοπονίας, Ποίησης, Ύπνου, Κουκλοθεάτρου, και Διεθνής Ημέρα της Γης. Μπορείτε να μας βοηθήσετε με τις ιδέες σας;
Βέλος που υποδεικνύει σύνδεσμο ιστοσελίδας. Μάθετε περισσότερα στο www.noesi.gr/touchdown

Αφίσα Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Γιαννάκη Μυρτώ, Δασκάλα - Ειδική Παιδαγωγός (MA)

Εικόνα NOESI.gr

Η Μυρτώ Γιαννάκη διετέλεσε μέλος του δικτύου επαγγελματιών "Specials" του NOESI.gr το διάστημα από 23/02/2017 έως 23/02/2018. Εάν αναζητάτε επαγγελματίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.noesi.gr/specials.

Ειδικός Παιδαγωγός / Εκπαιδευτικός Φυσικός για μαθητές Γυμνασίου (Κάτω Πατήσια, Αθήνα)

Εικόνα Carer

Αναζητούμε Ειδικό Παιδαγωγό / Εκπαιδευτικό Φυσικό για να υποστηρίξει μαθησιακά κατ΄οίκον έναν έφηβο με σύνδρομο Asperger. Ο μαθητής είναι 14 ετών, φοιτά στην Β' Γυμνασίου, και οι οικογένειά του αναζητά έναν Εκπαιδευτικό - Φυσικό για υποστήριξη κατ΄οίκον, κατά προτίμηση με γνώσεις στη διαχείριση των ιδιαιτεροτήτων των παιδιών Asperger, από την νέα σχολική χρονιά. Η οικογένεια μένει στα Κάτω Πατήσια, στην Αθήνα, πολύ κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ των Κ. Πατησίων.

Ερμηνεία του σχεδίου του ανθρώπινου προσώπου / κεφαλιού (παιδικό ιχνογράφημα)

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου λειτουργούν ως βασική πηγή αισθητικής ικανοποίησης ή αντίθετα αισθητικής δυσαρέσκειας, ενώ αποτελεί και το µέσο για τη διαπροσωπική επικοινωνία.

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η "Χαρά" ζητά Εργοθεραπευτή

Εικόνα ΧΑΡΑ

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», αναζητά Εργοθεραπευτή για πλήρη πρωινή απασχόληση. Θα εκτιμηθεί η επαρκή επαγγελματική προϋπηρεσία σε δομές φιλοξενίας με νοητική υστέρηση / αυτισμό / διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.