Η μικρή μου δυόμιση ετών έχει πιο αργή ανάπτυξη από τα άλλα δυο παιδιά μου

Εικόνα Ελένη Λουλάκη

Γεια σας ειμαι η Ελενη απο Κρητη. Εχω 3 παιδια και η μικρη που ειναι 2,5 ετών ειναι αργη σε συγκριση με τα αλλα 2. Αργησε στο περπατημα, στα δοντια, τωρα που ειναι 2,5 ετών παρατηρω μια υπερκινητικοτητα και δε μιλαει σχεδον καθολου, το μονο που μπορει να πει, αν την ρωτας οχι απο αναγκη, ειναι το μαμα μπαμπα μπα (για το φιλι) γιαγια και τις τελευταιες μερες το παπα (για τα παπουτσια). Έχει μια επιθετικοτητα προς τα αλλα παιδια, που πανε να την αγγιξουν, και εχει τρομερα νευρα - τσιρίζει οταν τις απαγορευεις κατι.

Ζητείται παράλληλη στήριξη νηπίου 5 ετών για καλοκαίρι & νέα χρονιά (Καπανδρίτι, 2017-18)

Εικόνα Carer

Αναζητούμε κοπέλα για παράλληλη στήριξη για αγόρι 5 ετών με Διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και με προοπτική να συνεχίσουν μαζί και τη νέα χρονιά (2017-18) σε νηπιαγωγείο. Επιθυμητές ειδικότητες: Ειδική Παιδαγωγός, Εργοθεραπεύτρια, Λογοθεραπεύτρια. Περιοχή: Καπανδρίτι Αττικής

Τα στοιχεία επικοινωνίας διατέθηκαν στα διαπιστευμένα μέλη στις 29/04/2017.

Η αγγελία έληξε! Τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν αφαιρεθεί​.​​​​​<​/​p>​

Νομίζω ότι το παιδί μου είναι στο φάσμα του αυτισμού

Εικόνα Ιωάννα Αβραμίδου

Καλησπέρα. Εχω ενα αγορακι 2,5 χρονων. Έχει περίπου 7 μήνες που εχει επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Δηλαδή ειναι όρθιος και πάει μπρος πίσω. Το λεξιλόγιο του περιλαμβάνει 15 λέξεις τις οποίες δεν τις επαναλαμβάνει συχνα. Εκτελεί τις περισσότερες εντολες και καταλαβαίνει τα πάντα. Κάποιες φορες που τον φωνάζω με το ονομά του ειναι σαν να μην με ακούει, σαν να με "γράφει". Εχει πολύ καλη βλεμματική επαφη , δεν αποφευγει να μας κοιτάξει στα μάτια απο πολύ κοντα. Παίζει με άλλα παιδάκια και ποτε δεν κάθεται να παίξει μόνος του. Θέλει να παίζει με κάποιον. Επίσης είναι υπερκινητικος.

Ήπια υπερτονία στο κοριτσάκι μας 3 ετών

Εικόνα Άγγελος Αδαμιδης

Καλησπέρα έχουμε ενα κοριτσάκι 3 μηνών εχθές κάναμε το δεύτερο εμβόλιο μας και ο γιατρός μας είπε πως η μπέμπα είναι λίγο μαγκωμενη και μας είπε να της κάνουμε κατι ασκήσεις για τα χεράκια και τα ποδαράκια και θα δουμε τον άλλο μήνα.

Έμενα όμως μου έσπειρε το μικρόβιο της αμφιβολίας και απο αυτα που βλεπω στο ίντερνετ μας εχει πιασει ενας πανικός. 

Ζητείται προσωπική βοηθός (Π. Φάληρο)

Εικόνα Αντώνης Γιαννακίδης

Αναζητώ μία προσωπική βοηθό [αποκρύπτονται περαιτέρω πληροφορίες]. Περιοχή: Παλαιό Φάληρο Αττικής. Το ωράριο είναι υπό συζήτηση - αρχικά κάποιες ώρες ανά εβδομάδα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας διατέθηκαν στα διαπιστευμένα μέλη στις 28/04/2017

Η αγγελία έληξε! Τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν αφαιρεθεί​.​​​​​<​/​p>​

Ταυτότητες σε κρίση

Εικόνα Marina Veneka
Ομιλία του Ελβετού ψυχαναλυτή και καθηγητή παιδοψυχιατρικής François Ansermet
Παρ, 05/05/2017 - 19:00

Η ομιλία του Ελβετού ψυχαναλυτή και καθηγητή παιδοψυχιατρικής François Ansermet με θέμα "Ταυτότητες σε κρίση" θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στις 7.00 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

Είσοδος ελεύθερη

Λογότυπο του Κέντρου ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.

Έχω δύο αγόρια με αυτισμό, χρειάζομαι συμβουλές με τις ιατρικές εξετάσεις

Εικόνα Stella Giama

Καλησπέρα σας. Ειμαι μητέρα δύο αγοριών με αυτισμό. Ο μεγάλος (14) ετών έχει μεγάλη δυσκολία σε ό,τι αφορά με ιατρικές εξετάσεις, εξέταση αίματος κλπ. καθώς δεν συνεργάζεται. Σε ό,τι αφορά την αιμοληψία υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει το ίδιο πρόβλημα και πώς το αντιμετωπιζει;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Ζητούνται Λογοθεραπευτής και Εργοθεραπευτής σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών (Νάξος)

Εικόνα Κωνσταντίνος Πανανης

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών [αποκρύπτεται η επωνυμία] στη Νάξο αναζητά Λογοθεραπευτή /-τρια και Εργοθεραπευτή /-τρια για πλήρη απασχόληση με πολύ καλές αποδοχές. 

Τα στοιχεία επικοινωνίας διατέθηκαν στα διαπιστευμένα μέλη στις 27/04/2017

Ζητείται Ειδικός Παιδαγωγός ή Εργοθεραπευτής για αγόρι 8 ετών (Μαρούσι)

Εικόνα Carer

Ζητείται ειδική /ός παιδαγωγός ή εργοθεραπεύτρια /ης για οχτάχρονο αγοράκι με νοητική υστέρηση, χωρίς λόγο, για ημέρες και ώρες που θα συμφωνηθούν. Στόχος η εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και στην αγωγή τουαλέτας. Περιοχή Μαρούσι.

Στοιχεία επικοινωνίας: Διατέθηκαν σε διαπιστευμένα μέλη στις 26 Απριλίου.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.