Τα βιολόγια είναι ό,τι λέει το όνομά τους, βίοι με λόγια. Οι αναρτήσεις γίνονται από γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία ή από τα ίδια τα άτομα με αναπηρία. Έτσι ξεκινά μία συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας. Σε αυτή την κεντρική σελίδα βρίσκονται τα πιο πρόσφατα βιολόγια, που έχουν ακόμη ανεπίλυτα ζητήματα! Καθώς τα "βιολόγια" ξεκίνησαν το 2006, μπορείτε να βρείτε όoooλα τα βιολόγια από το 2006 με χρονολογική σειρά εδώ. Υπάρχουν ...άπειρες σελίδες με βιολόγια.
Το δίκτυο ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους φορείς υπηρεσιών σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Το δίκτυο SPECIALS του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους ιδιώτες που παρέχουν υπηρεσίες σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Ο Οδηγός υπηρεσιών ''Προνόησε'' αποτελεί απογραφή νομικών προσώπων (φορέων) και φυσικών προσώπων (ατόμων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα και Κύπρο.O Οδηγός παρεμβάσεων περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για περισσότερες από εβδομήντα διαταραχές.
Η νόηση στο διαδίκτυο φιλοξενεί επιστημονική και εμπειρική γνώση. Τα "Βιολόγια" είναι βίοι με λόγια, μοναδικά όσο οι άνθρωποι. Οι "Οδηγοί" είναι ηλεκτρονικά βιβλία, που διακινούν τη γνώση και την πληροφορία, από τη βιβλιογραφία έως τα τρέχοντα νέα. Οι "Ομάδες" είναι γειτονιές — ακολουθήστε τις ως μέλος, έτσι αποκτούν νόημα. Τι είναι το NOESI.gr;

Πλοήγηση στις σελίδες

—Βιολόγια | —Οδηγοί | —Ομάδες

Eνεργοποιήστε δωρεάν λογαριασμό πρόσβασης μέλουςΔημοσιεύστε νέο κείμενοΑναζητήστε μέλη ή Αναζητήστε περιεχόμενο

27 μηνών και ακόμη δεν ανταποκρίνεται στο όνομα της

Εικόνα Eirini

Γεια σας! Εχω ενα κοριτσακι 27 μηνων σχεδον. Με προβληματιζε παντα πως οση ωρα θηλαζε (θηλασε μεχρι 22 μηνων) ποτε δεν με κοιτουσε. Μπαμπαλιζε αρκετα μεχρι το χρονο και προσπαθουσε να πει μαμα, μπαγια( μπαλα), τοτο (μπισκοτο). 12 μηνων επαιρνε τη χτενα και χτενιζε τα μαλλια της και μετα χτενιζε και τα δικα μου. Αναγνωριζε τη μπαλα, οταν τη ρωτουσα που ειναι στο βιβλιο, την εδειχνε με το δαχτυλο και ελεγε μπαγια.

Άρνηση πληρωμής Λογοθεραπειών από ΕΟΠΥΥ Παλλήνης

Γειά σας, Εχω ένα αγοράκι 10 ετών που εχει διαγνωστεί με μαθησιακές δυσκολίες που αφορούν  στην ανάγνωση και στην ορθογραφία απο το ΚΕΔΔΥ Παλλήνης.  Το έγγραφο πέρασε και από ελεγκτή. Ξεκινήσαμε λογοθεραπειες πέρυσι, καταθέσαμε φάκελο και πληρωθήκαμε 3 αποδείξεις. Ξαφνικά σήμερα ο ΕΟΠΥΥ Παλλήνης αρνείται να δεχτεί αλλες αποδείξεις και δεν θα καλύψει και όσες εχει ήδη δεχτεί με αριθμό πρωτοκόλου επειδή οι μαθησιακές δυσκολίες δεν καλύπτονται βάσει ΦΕΚ 3054 18/11/2012 Τεύχος 2ο Άρθρο 17, το οποίο όντως δεν αναφέρει ρητά τη λέξη μαθησιακές δυσκολίες.

Έχω ενα αγοράκι 4.5 χρονών που δεν μασάει το φαγητό του

Έχω ενα αγοράκι 4.5 χρονών που δεν μασάει το φαγητό και μάλιστα το σιχαίνεται. Προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια τον έχω πάει σε ειδικούς για δυσφαγία και λογοθεραπευτές, και προσπαθώ και εγώ, αλλά δεν θέλει να μασήσει. Πρόβλημα κατάποσης δεν έχει, τον έχουν ελέγξει, οπότε ό,τι και να του δώσω (του δίνω το φαγητό σε κομματάκια) το καταπίνει με πολλές φορές να πνίγεται.

Δεν ακουμπάει ούτε το φαγητό, ούτε μπισκοτάκια τρώει τίποτα.

Μπορεί παρακαλώ κάποιος να με βοηθήσει, να μου πει αν γνωρίζει κάποιον ειδικό; 

Ευχαριστώ

Θα ήθελα να μου προτείνετε Λογοθεραπευτή στη Θεσσαλονίκη

Θα ήθελα την υπόδειξη - γνώμη σας για έμπειρο Λογοθεραπευτή Θεσσαλονίκη, για ένα παιδάκι με στοιχεία ΔΑΔ 8 ετών.

Εικόνα που παραπέμπει σε αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας

Γεια σας! Έχω ένα κοριτσάκι που 17 Φεβρουάριου κλείνει τα 3. Έχω ανησυχήσει πολύ γιατί τον Νοέμβριο μια ιδιώτης αναπτυξιολόγος μας μίλησε για τα προβλήματα που έχει στην επικοινωνία (απαντάει όποτε θέλει. Παίζει αρκετά μόνη μιλώντας συνέχεια για το τι κάνει) μας παραπέμπουν σε αυτιστική διαταραχή — όμως υψηλής λειτουργικότητας. Χωρίς να τεθεί οριστικά η διάγνωση λόγω μικρού ηλικίας (2 ετών και 9 μηνών τότε). Στεναχωριέμαι πολύ για το μέλλον Βάζω πολλά στο μυαλό μου... γνωρίζει κάποιος παρόμοια περίπτωση;

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για ανήλικο για το ΚΕΠΑ

Εικόνα Geo

Καλησπέρα, τι δικαιολογητικά χρειάζονται για ανήλικο παιδί για να συνταχθεί ο εισηγητικός φάκελος για Κ.Ε.Π.Α.; Χρειάζεται να γίνει ταυτοπροσωπία από Κ.Ε.Π.;

Δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση, λόγω ότι είμαι άνεργος

Εικόνα Aicman

Καλησπέρα, έχω κάνει ενα σοβαρο λάθος είμαι 24 και δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση λόγω ότι είμαι μακροχρόνια άνεργος από ό,τι διάβασα πριν λίγες ημέρες πρέπει να κάνεις φορολογική έστω και μηδενική. Τι γίνεται τώρα, θα έχω κάποιο πρόστιμο; Πρέπει να κάνω τς φορολογικές αυτές σαν ληξιπροθεσμες σε κάποιον λογιστή; Και επίσης δεν έχω κάτι στο όνομα σπίτι αυτοκίνητο κ.λπ.

Ο γιος μου έχει διάγνωση ΔΑΔ - Άρνηση στην λογοθεραπεία

Ο γιος μου, ετών 10, έχει διαγνωσθεί με ΔΑΔ, είναι στο φάσμα του αυτισμού, υψηλής λειτουργικότητας. Ξεκίνησε το Μάιο του 2016 με 2 ώρες λογοθεραπεία, 1 εργοθεραπεία και 1 ειδικό παιδαγωγικό κάθε εβδομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2017 σταματήσαμε την εργοθεραπεία (απόφαση του κέντρου) και εγώ από μόνη μου σταμάτησα το ειδικό παιδαγωγικό γιατί θεωρώ ότι το τελευταίο καλύπτεται βασικά από το τμήμα ένταξης του σχολείου, την παράλληλη στήριξη και την ειδική παιδαγωγό που τον διαβάζει στο σπίτι.

Ο γιος μου είναι ένα παιδάκι με αναπηρίες εξαιρετικά πρόωρος

Καλησπέρα φίλοι μου. Ο γιος μου είναι ένα παιδάκι με αναπηρίες εξαιρετικά πρόωρος. Πριν λίγες μέρες έγινε έξι εcτών. Περπατάει αλλά δεν μιλάει παρά μόνον με εναρξεις των λέξεων και κάποιες λέξεις μισές π. Χ. Αντί κουκουβάγια λέει κουκου κτλ. Μαμά, μπαμπά, γιαγιά, παππού τα λέει. Τώρα τον μαθαίνουμε να πιάνει το μολύβι, ξέρει όλα τα γράμματα της ελληνικής και της αγγλικής. Επίσης γνωρίζει όλα τα νούμερα έως το εκατό ελληνικά και αγγλικά. Ξέρει και αρκετές λέξεις να τις γράφει και να συλλαβιζει από όσον έχω αντιλειφθει. Το θέμα μας είναι σε τι σχολείο να τον πάμε.

Μειωμένο ωράριο για γονέα παιδιού με Άσπεργκερ

Γεια σας, ο γιος μου έχει Άσπεργκερ και έχει διαγνωστεί από παιδοψυχιατρο νοσοκομείου. Συμφωνα με την κατάταξη παθήσεων και τα ποσοστά αναπηρίας το Άσπεργκερ παίρνει από 67–80%. Γιατί από την εργασία μου (OTA) ζητάνε προσδιορισμό από ΚΕΠΑ; Για απόδοση μειωμένου ωραρίου.

ΔΕΠΥ; Τι πρέπει να κάνουν; Πού να απευθυνθούν;

Εικόνα Όλγα

Νέος 22 ετών, παιδί φιλικής μου οικογένειας, οπως μου περιγράφουν οι γονείς, παρουσιάζει εδώ κι ένα χρόνο τα παρακάτω:

  • Επαναλαμβανόμενες κινήσεις, πιάνει το κεφάλι του, φτύνει συνεχώς στο δάπεδο.
  • Όταν του μιλούν, πολλές φορές, δεν αντιλαμβάνεται τι του λένε.
  • Κάποιες φορές, κραυγάζει χωρίς λόγο.

Παλιοτερα είχε διαγνωστεί διάσπαση προσοχής, αλλά δε δόθηκε η δέουσα σημασία; Τι πρέπει να κάνουν; Πού να απευθυνθούν;

Πέρασα Επιτροπή και πήρα 35% (με εγκεφαλικό)

Καλησπέρα, πέρασα Επιτροπή ΚΕΠΑ και παρότι εχω πάθει εγκεφαλικό με παρεση αριστερου χεριου και ποδιού μου έδωσαν απάντηση για το αυτοάνοσο που μου προκάλεσε το εγκεφαλικό μόλις 35%.

Ο γιος μου, 13 ετών είναι δυσλεκτικός, πώς θα δίνει εξετάσεις προφορικά;

Εικόνα Anonymous

Καλησπερα και καλη χρονια.Ο γιος μου ειναι 13 χρονων και εχει βεβαιωση απο το παραρτημα Ψυχικης Υγειας Παγκρατιου οτι ειναι δυσλεκτικος. Ομως δεν αναφερει μεσα οτι πρεπει να δινει προφορικες εξετασεις και διαγωνισματα με αποτελεσμα να χανει πολλες μοναδες λογω της ανορθογραφιας του. Ειναι τελειως ανορθογραφος και υπαρχει μεγαλο προβλημα. Πως μπορει να περασει επανεξεταση και που;;

Στον συγκεκριμενο φορεα οταν τους το ζητησα μου ειπαν οτι δεν μπορει να αλλαξει η βεβαιωση και να παμε αλλου. Ευχαριστω.

Άγχος για το μέλλον του γιου μου με διαγνωσμένη ΔΑΔ μη καθοριζόμενη

Εικόνα Litsaki

Γειά σας. Εχω ενα γιο 12 ετών με διαγνωσμένη διαχυτη αναπτυξιακή διαταραχή μη καθοριζόμενη. Εχουμε περάσει πολλά στο σχολείο λόγω της δυσκολίας του στα κοινωνικά θέματα(επιθετικότητα ανυπακοή στους δασκάλους δεν συμμετέχει σε ξένες γλώσσες ιστορία κτλ). Τωρα είναι στην έκτη και εχω τρομερό ανγχος για το γυμνασιο. Καποια ψυχολόγος μου είπε οτι ίσως πρέπει να σκεφτώ το ενδεχόμενο ειδικού σχολείου.

KCNQ2 επιληψία: Ψάχνω γονείς με την ίδια διάγνωση να ανταλλάξουμε εμπειρίες!

Εικόνα Angel

Θα ηθελα αν υπαρχει καποιο μελος με τη συγκεκριμενη επιληψια να μου στειλει ετσι ωστε να ανταλλαξουμε εμπειριες. Ειναι εξαιρετικα σπανια γενετικη μεταλλαξη, γυρω στα 500 ατομα σε ολο τον κοσμο. Δεν εχω βρει καποιον στην Ελλαδα.

Καλά νέα!! Ο μπέμπης μας ανταποκρίνεται στη βιταμίνη Β6

Εικόνα Angel

Καλα νεα!! Ο μπεμπης μας εχει μεταλλαξη γονιδιου KCNQ2 , που ανταποκρινεται στη θεραπεια πυριδοξινης (βιταμινη Β6). Εχει αποδειχθει οτι η συγκεκριμενη βιταμινη βοηθαει πολυ σε ιδιοπαθείς επιληψιες. Απο τοτε που την ξεκινησε ως συμπληρωματικη θεραπεια βελτιωθηκε το ηλεκτροεγκεφαλογραφημα δεν ξαναειδαμε καμια κριση και ξεκινησε να εστιαζει με τα ματια του!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια γνωμάτευση προ εποχής ΚΕΠΑ για συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ;

Εικόνα Α Σ

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Ο σύζυγός μου διαθέτει γνωμάτευση αναπηρίας από Α'βάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και ημερομηνία 2/2006. Στη γνωμάτευση η πάθηση έχει χαρακτηριστεί χρόνια και αναφέρεται ότι εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.2643/1998. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη γνωμάτευση για τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ που έχει προκηρυχθεί όμως η προκήρυξη αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ιδιότητα αποδεικνύεται με "..α) Πιστοποιητικό από ΚΕ.Π.Α.

Νέος Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.) — Έκδοση Δεκέμβριος 2017

Εικόνα Γ Β

Μόλις δημοσιεύτηκε νέος πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας (ΕΠΠΑΑ) ο οποίος έχει σημαντικές αλλαγές στα σχετικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Για όσους έχουμε περάσει ήδη από ΚΕΠΑ και έχουμε πάρει γνωμάτευση αλλάζει κάτι;

Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματική ανωριμότητα

Εικόνα Kalma

Τον τελευταίο χρόνο - κυρίως - μας προβληματίζει πολύ και η 5χρονη κόρη μου, μαθήτρια νηπιαγωγείου. Ανέκαθεν ήταν παιδί που δεν επεδίωκε έντονα την κοινωνική συναναστροφή και αποτραβιόταν, αλλά λόγω της κατάστασης που βιώναμε με τον μεγάλο η στάση της ήταν κατά κάποιον τρόπο βολική. Βέβαια υπήρχαν φορές που απευθύνθηκα σε ειδικούς (αναπτυξιολόγους, παιδοψυχιάτρους) γιατί φοβόμουν για φάσμα αυτισμού, όλοι όμως με καθησύχαζαν πως δε συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τα προβλήματά μας, πέρα φυσικά από την άρθρωση, είναι η συναισθηματική της ανωριμότητα και οι δυσκολίες που έχει στις κοινωνικές δεξιότητες.

Συμβουλές για τη διαχείριση κρίσεων σε παιδί με αυτισμό

Εικόνα Olia Karydi

Καλησπερα σας. Ειμαι νέο μέλος. Ο ανηψιος μου έχει αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και θέλω συμβουλές για την διαχείριση κρίσεων. Εχω διαβασει σε διάφορα site αλλά μου φαίνονται πολύ γενικά και γω θέλω να ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Σας παραθέτω ένα περιστατικό και παρακαλώ πολύ να με συμβουλεψετε για τα λάθη μου και τις σωστές κινήσεις.

ΔΕΠΥ - υπάρχει ελπίδα;

Εικόνα Kalma

Καλησπέρα σας. Γράφω για να εκθέσω κι εγώ τα προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζω με το γιο μου, 7 ετών και μαθητής της Β δημοτικού. Έχει ΔΕΠΥ με έντονη παρορμητικότητα και τρομερή ένταση και νεύρα. Το θέμα το εντοπίσαμε σχετικά νωρίς, όσο και αν οι διάφοροι ειδικοί που επισκεπτόμασταν μας καθησύχαζαν.

Πώς αντιμετωπίζεται η διπληγία με ορθοπεδικό χειρουργείο;

Εικόνα Maria Ados

Πως αντιμετωπίζεται η διπληγία με ορθοπεδικό χειρουργείο και ποιοι είναι οι ορθοπεδικοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ασχολούνται με αυτό;

Ο μικρός μου 7 μηνών διαγνώστηκε με το σύνδρομο μικροελλείματος 1p36

Εικόνα Katerina

Ειμαι νεο μελος και μαμα 2 παιδιων. Το πρωτο μωρακι ειναι 27 μηνων και το μικρουλη 7 μηνων. Διαγνωστηκε με συνδρομο μικροελλειματος 1p36. Υπαρχει καποιο αλλο μελος με το οποιο μπορω να ερθω σε επικοινωνια; Θα εκτιμουσα πολυ οποια ανταλλαγη σκεψεων και εμπειριων, καθως δεν ξερω τι να περιμενω.

Μπορώ να απευθυνθώ στην Πρόνοια για σύνταξη;

Εικόνα Nikos Papas

Σε περίπτωση ακυρωτικής απόφασης από ΚΕΠΑ του ΙΚΑ για αναπηρική σύνταξη λόγω έλλειψης ενσήμων την τελευταία 5ετια μπορώ να απευθυνθώ στην πρόνοια; Υπάρχουν περουσιακά κριτήρια για την πρόνοια πχ: ιδιοκτήτης σπιτιού και καταθέσεις σε τράπεζα;

Ψυχοκινητική καθυστέρηση στην κόρη μου 3+ ετών

Εικόνα Anna Kets

Είμαι μαμά δύο κοριτσιών 9 και 3 ετών και είμαι εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Η μεγάλη μου κόρη ήταν σε όλα τα ορόσημα OK, περπάτησε 13 μηνών, μίλησε στους 18 μήνες και είναι γενικά πολύ ώριμη και τώρα ακόμη που είναι μαθήτρια δημοτικού. Η μικρή μου κόρη γεννήθηκε πρόωρη στις 35+6 εβδομ. Είχα εγκυμοσύνη δύσκολη με αιμορραγία και γεννήθηκε χωρίς να έχω κάποια ένδειξη προωρότητας. Είχε πολύ καλό βάρος 3170 και δεν μπήκε σε ΜΕΝΝ. Την δεύτερη μερα ωστόσο έχασε βάρος ραγδαία και ανέβασε ίκτερο 16. Έκανε φωτοθεραπεία και έριξα τον ικτερο. Από μωρό ήταν πολύ δύσκολο, είχε κολικούς μέχρι τον 4ο μήνα, έβαζε βάρος πολύ γρήγορα όμως είχε διακεκομμένο ύπνο όλη την ημέρα...

Προβλήματα με τον ύπνο λόγω δοντιών, στον μικρό μου 22 μηνών;

Ο μικρούλης μου είναι 22 μηνών τον Φεβρουάριο γίνεται 2 χρονών το πρόβλημά μου είναι - μπορεί να είναι και φυσιολογικό - βγάζει τους τραπεζίτες είναι πολύ ανήσυχος. Πίνει το γάλα του 8:30 με 9:00 και κοιμάται στο σαλόνι γύρω στις 11:00. Τον βάζω στο κρεβάτι του και σηκώνεται με κλάμα στις 01:00 τον κοιμιζω στο σαλόνι και όταν τον βάζω στο κρεβάτι του πάλι είναι ανήσυχος και δεν κοιμάται. 

Το μωρό μου είναι 8,5 μηνών και δεν μιμείται ήχους, κάθε συμβουλή δεκτή

Καλημερα σε ολους νεα στο φορουμ αλλα εδω και καιρο με απασχολει ενα θεμα με το μωρο μου. Ειναι 8,5 μηνων και δε μιμείται ηχους, οχι μονο δηλαδή δε μιμείται αλλα οταν πας να το μιμηθεις εσυ το σταματαει τελειως. η παιδιατρος μας ειπε πως θα πρεπει να το κανει. Επισης δεν το νοιαζει αν φυγω ξαφνικα από το σπιτι και μεινει με καποιον αγνωστο. Θα περασει το ιδιο καλα.

Ελλιπής οπτική και ακουστική μνήμη

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε με εμπειριες πανω στην ιδια κατασταση που βιωνουμε. Ο γιος μου ειναι 12, παει πρωτη γυμνασιου και η ψυχολογια του ειναι πεσμενη, καθως δεν μπορει να γραψει και στεναχωριέται που διαβαζει τόσο πολύ και δεν αποδιδει. Εχω κανει αιτηση στο ΚΕΔΔΥ αλλα μου ειπαν 2 χρονια τουλαχιστον. Έχω χαρτιά απο το Ιατροπαιδαγωγικό του νοσοκομειου Βούλας αλλα δεν τους κανει στο σχολειο. Δεν ξερω πως να το χειριστω με το σχολειο. Παω συνεχεια και για ενημερωση και να τους εξηγω καθε φορα τι ειναι η δυσλεξια του παιδιου.

Είναι ή δεν είναι αυτισμός;

Εικόνα Μάρω

Έχω ένα αγοράκι 4,5 χρονών είναι μοναχοπαίδι και όπως καταλαβαίνετε πολύ καλομαθημένο, αποφύγαμε να τον πάμε από νωρίς σε παιδικό γιατί είχαμε άτομο να τον κρατήσει στο σπίτι τη γιαγιά του η οποία ήταν πραγματικά υπηρέτρια του και επειδή φοβόταν και αρκετά δεν τον άφηνε να κάνει και πολλά πράγματα και από την μεριά μας και μεις κάναμε το ίδιο. Γενικά, ο μικρός ήθελε το χρόνο του για να κάνει πράγματα άργησε να κόψει την αλεσμένη τροφή και να βγάλει την πάνα.

Σαν γονιός παιδιού με αυτισμό υποψιάζομαι τον υψηλό πυρετό

Εικόνα Efthimis

Σαν γονιός με παιδί με αυτισμό, που εκδηλώθηκε ενώ όλα πήγαιναν φυσιολογικά και σε ηλικία δύο ετών, υποψιάζομαι - πέρα από τα συνήθη - τον υψηλο πυρετό και πώς μπορει να δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος η εφίδρωση κατά την διάρκεια του ύπνου.

Συμπτώματα αυτισμού αλλά όχι αυτισμός

Καλημέρα σας, έχω ενα κοριτσάκι σχεδόν δυόμιση χρόνων και περιμένουμε σε λίγες ημέρες να το δει αναπτυξιολογος ώστε να μας πει αν έχει κάποιο θέμα καθώς δεν λέει πάνω απο 8-10 λέξεις κ μπεμπέκιζει ακόμη. Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι, πόσες φορές έχει τυχει παιδιά να έχουν κάποια συμπτώματα αυτισμού και τελικά να μην ειναι στο φάσμα; Για παράδειγμα, είχαμε συγγενικό φίλο που το παιδί του απο μικρό μέχρι 4χρονων περπάταγε μονο στις μύτες, γυρνούσε επιλεκτικά στο όνομα του κ μίλησε στα 3,5.

Εδώ βρίσκονται τα βιολόγια που έχουν ακόμη ανεπίλυτα ζητήματα - τα επισημαίνουμε με ένα αστέρι στα δεξιά! Μπορείτε να ανταποκριθείτε αναρτώντας ένα σχόλιο ή επικοινωνώντας μέσω E-mail. Αλλιώς, θα βρείτε όoooλα τα βιολόγια από το 2006 με χρονολογική σειρά εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Αναζητάτε κάτι, κάπως έτσι ξεκινούν όλοι στο NOESI.gr!Βρίσκετε άρθρα για αυτό που σας ενδιαφέρει και αρχίζετε να διαβάζετε στο NOESI.gr.Συμβουλές από γονείς και ειδικούς, στα μοναδικά ''βιολόγια'' του NOESI.gr!Ανακαλύπτετε σιγά - σιγά ότι πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται άνθρωποι στο NOESI.gr.Και στο NOESI.gr ελπίζουμε ότι θα σας γνωρίσουμε από κοντά μια μέρα, εδώ θα βρείτε έναν συνοδοιπόρο!

ετυμ.: νόηση | ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο!

Tι είναι η νόηση στο διαδίκτυο;
Μία κοινότητα ανθρώπων γεμάτη συνοδοιπόρους και οδηγούς, που καθημερινά επικοινωνούν, δικτυώνονται, με έναν κοινό σκοπό. Βρείτε τον, είναι κοινός :)
Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman (2018) | Το γνωρίζετε;

Πρόσφατα σχόλια

Συζητούν, συμμετέχουν

Επανέρχομαι, η αναπτυξιολόγος διέγνωσε χαρακτηριστικά ΔΑΦ

Μάρω: Επανέρχομαι μετά από 2 μήνες και μετά από την εξέταση της αναπτυξιολόγου, η οποία μας είπε ότι ο Γιάννης είναι πίσω έναν χρόνο από την ηλικία του, έχει χαρακτηριστικά του φάσματος πάνω στην επικοινωνία στο λόγο και στο συμβολικό παιχνίδι αλλά είναι πολύ υψηλής λειτουργικότητας, πρόβλημα αντίληψης δεν υπάρχει ίσα - ίσα μας είπε ότι έχει πολύ καλό γνωστικό υπόβαθρο και ξέρει πολλές λέξεις και απαντά σε εύκολες δυαδικές ερωτήσεις. Διαβάστε τη συνέχεια στο βιολόγιο: Είναι ή δεν είναι αυτισμός;.

Η σίτιση είναι περίπλοκο κομμάτι

Βίκυ Σκαρλοπούλου: Η σιτιση ειναι περίπλοκο κομμάτι εξαρτάται απο την υφή, τη θερμοκρασία, το μέγεθος, τη γευση, σε ποιο σημειο του στόματος βάζεις το κομματάκι, να έχει κανει προθερμανση, οδοντόβουρτσα που να εχει αγγιξει ολα τα ευαίσθητα σημεία μέσα στο στόμα. Για τη μάσηση ειδικά υπάρχει τεχνικη με γαζες. Αν μένετε Αθηνα υπαρχει μια ειδικη λογοθεραπευτρια που ασχολείται αποκλειστικά με αυτα τα θέματα. Διαβάστε τη συνέχεια στο βιολόγιο: Έχω ενα αγοράκι 4.5 χρονών που δεν μασάει το φαγητό του.

Τα παιδιά με αυτισμό ίσως επωφελούνται από μία επιπλέον γλώσσα!

Άγγελος Κουτουμάνος: Διαπιστώθηκε ότι τα δίγλωσσα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού διαχειρίστηκαν τη γνωστική αλλαγή πιο εύκολα από τα μονόγλωσσα παιδιά που βρίσκονται επίσης στο φάσμα του αυτισμού. Ωστόσο, όπως αναμενόταν, η μνήμη εργασίας ήταν ισοδύναμη μεταξύ των ομάδων. Διαβάστε την περίληψη της μελέτης στο βιολόγιο: Ο γιος μου έχει διάγνωση ΔΑΔ - Άρνηση στην λογοθεραπεία.

Μακάρι να διαβάζουμε ευχάριστα!

Kalma: Ανεξάρτητα από τη διάγνωση με την οποία παλευει η καθεμια μας, σιγουρα όλες χαιρόμαστε να διαβάζουμε τέτοια ευχάριστα νέα! Ό,τι καλυτερο για το παιδάκι σου, είμαι σιγουρη πως η δική σου θετική διάθεση θα το βοηθήσει! Στο βιολόγιο: Καλά νέα!! Ο μπέμπης μας ανταποκρίνεται στη βιταμίνη Β6

ΔΑΔ μη προσδιοριζόμενη άλλως

Δήμητρα: Έχουμε την ίδια διάγνωση... Εμένα ο γιος μου ειναι 5 χρονών χωρις ομιλία ομως... Η γνώμη μου ειναι να κάνεις αυτό που επιθυμεί το παιδι... Δεν χρειάζεται να γινει κ δικηγόρος, ας μη τα καταφέρνει δεν πειράζει... Σημασία έχει να ειναι ευτυχισμένος. Στο βιολόγιο: Άγχος για το μέλλον του γιου μου με διαγνωσμένη ΔΑΔ μη καθοριζόμενη

4 γονείς ρωτούν

Svakali79: Με έχουν τρελάνει στην κυριολεξία. Να σου λένε όλοι ότι έχεις ένα πανέξυπνο παιδί και μετά κατόπιν εορτής να σου λένε "ααα ξέρεις το παιδί σου μπορεί να είναι αυτιστικό". Στο βιολόγιο: Είναι ή δεν είναι αυτισμός;

Βασιλική Κάσσιου: Έχω κάνει αίτηση στο ΚΕΔΔΥ αλλά μου είπαν σε 2 χρόνια τουλάχιστον! Έχω χαρτιά απο το Ιατροπαιδαγωγικό αλλά δεν τους κανει στο σχολειο. Πάω συνέχεια για ενημέρωση και να τους εξηγώ τι ειναι η δυσλεξία του παιδιού. Στο βιολόγιο: Ελλιπής οπτική και ακουστική μνήμη.

Efthimis: Yποψιάζομαι πέρα από τα συνήθη τον υψηλό πυρετό σε συνδυασμο με υψηλη θερμοκρασια περιβαλοντος και την εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στο βιολόγιο: Σαν γονιός με παιδί με αυτισμό, υποψιαζομαι τον υψηλό πηρετό.

Γιάννης Μυκ.: Πόσες φορές έχει τυχει παιδιά να έχουν κάποια συμπτώματα αυτισμού και τελικά να μην ειναι στο φάσμα; Στο βιολόγιο: Συμπτώματα αυτισμού αλλά όχι αυτισμός.

Στηρίξτε τη νόηση.
Αξιοποιούμε την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσουμε το μη κερδοσκοπικό έργο της νόησης, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή μας...


Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:
WIND F2G 6907643701, 6907643658
COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από τη νόηση στο διαδίκτυο (noesi.gr).

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.