Τα βιολόγια είναι ό,τι λέει το όνομά τους, βίοι με λόγια. Οι αναρτήσεις γίνονται από γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία ή από τα ίδια τα άτομα με αναπηρία. Έτσι ξεκινά μία συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας. Σε αυτή την κεντρική σελίδα βρίσκονται τα πιο πρόσφατα βιολόγια, που έχουν ακόμη ανεπίλυτα ζητήματα! Καθώς τα "βιολόγια" ξεκίνησαν το 2006, μπορείτε να βρείτε όoooλα τα βιολόγια από το 2006 με χρονολογική σειρά εδώ. Υπάρχουν ...άπειρες σελίδες με βιολόγια.

Φλοιώδης τύφλωση και αποχρωματισμός οπτικού νεύρου

Εικόνα Angel

Μήπως κάποιος γνωρίζει και μπορεί να μου εξηγήσει; Πήγαμε τον 6 μηνών γιο μου στον οφθαλμίατρο γιατί δεν παρακολουθεί. Έλεγα και γω άντε να βάλει γυαλιά το παιδί μυωπία θα έχει υπερμετρωπία κλπ και του εμποδίζει την προσοχή. Τα νέα όμως δεν ήταν αυτά που περίμενα.. Το πρόβλημα μας λέει ο γιατρός είναι στην επεξεργασία και όχι στο μάτι σαν όργανο. Μπορεί να ωριμάσει ο φλοιός με τον καιρό και κάποια στιγμή να δείτε βελτίωση μπορεί και να έχει φλοιώδη τύφλωση. Επίσης το οπτικό του νεύρο είναι ελαφρώς αποχρωματισμένο. Έπεσα απ τα σύννεφα!!!

Υπάρχουν γονείς που έχουν δώσει Neuroprotek στο παιδι τους;

Εικόνα Α+Κ=Χ

Μήπως υπάρχουν γονείς που έχουν δώσει στο παιδί τους με αυτισμό, το Neuroprotek; Είδατε βελτίωση; Ο γιος μου 3μιση ετών ανήκει στο φάσμα.

Ανησυχία για τον γιο μου τριών μηνών (δεν έχει καλή βλεμματική επαφή)

Εικόνα Σάσα Suzuki

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι μητέρα τριών παιδιών τα δυο προσχολικής ηλικίας και το ένα κοντεύουμε τριών μηνών. Οι ανησυχίες μου είναι ότι πιστεύω ότι δεν έχει καλή βλεμματική επαφή. Παίζω μαζί του με κοιτάει όμως τραβάει το βλέμμα του βγάζει φωνούλες με πολύς προσπάθεια από μέρους μου. Πιστεύω ότι αντιδρά καλά στους ήχους, βέβαια είναι και λίγο τρομοκρατημένος από τον αδερφό του, ο οποίος είναι δυο και δεν κρατιέται και πολύ μακριά από το μωρό.

Σήμερα έκανα το διαγνωστικό τεστ για το Άσπεργκερ και το αποτέλεσμα της διάγνωσης είναι ότι έχω Άσπεργκερ επιπέδου 1

Καλησπέρα σας ονομάζομαι Αγγελόπουλος Δημήτριος σήμερα έκανα το διαγνωστικό τεστ για το Άσπεγκερ* και το αποτέλεσμα της διάγνωσης είναι ότι έχω Άσπεγκερ* Επιπέδου 1 και θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι να περάσω ΚΕΠΑ και κάποιο επίδομα και γενικότερα τη βοήθειας μπορώ να τύχω τόσο σε σχέση με θέμα εργασίας ψυχολογικά και οικονομικά; Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Σας στέλνω και την διάγνωση και θα ήθελα την γνώμη κάποιου ειδικού ή ειδικών.

(*) Σημ. από το NOESI.gr: Εννοεί Άσπεργκερ

Όταν οι ειδικοί μας μπερδεύουν....

Εικόνα Kalma

Έχω γράψει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με τα δύο παιδιά μου. Καταλαβαίνω πως είναι επώδυνο να πηγαίνεις σε έναν ειδικό και να σου δίνει μια διάγνωση από αυτές που κανένας γονέας δε θέλει να ακούσει. Πώς είναι όμως τα παιδιά να έχουν φτασει 7 και 5 χρονών, να έχεις γυρίσει αμετρητους ειδικούς και να μην έχεις ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει;

Ομάδες εφήβων με Asperger (ήπιας μορφής)

Καλημέρα σας!

Είμαι μητέρα ενός εφήβου (16 ετών) που έχει διαγνωσθεί με σύνδρομο Αsperger και κάνει ψυχοθεραπεία από τη β΄δημοτικού. Λόγω των  δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην κοινωνική του επαφή (δεν έχει φίλους, θεωρεί τους φίλους μου δικούς του φίλους  κλπ)αναρωτιέμαι αν στα νότια προάστια της Αθήνας λειτουργούν ομάδες για εφήβους με παρεμφερή θέματα... Μία μικρή έρευνα που έκανα απέβη άκαρπη. 

Ευχαριστώ

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αυτισμός (Δελτίο Τύπου)

Εικόνα Stathis

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αυτισμός (Δελτίο Τύπου)Με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως θεσπίστηκαν και ισχύουν από την 01/01/2018, τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) δέχονται άλλο ένα καίριο πλήγμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου προχώρησε στην προσφυγή στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατίας) με κύριο στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία η οποία κυρώθηκε στη χώρα μας το 2012 και εξειδικεύτηκε το 2017.

 Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις εδώ.

Δυστονία... άρα εγκεφαλική παράλυση σε κορίτσι 2,5 μηνών

Εικόνα Gago G

Εχω ενα κοριτσακι 2,5 μηνων... Γεννήθηκε και δεν εκλαψε, μείναμε 20 ημερες ΜΕΝΝ. Το γιατι συνεβη δεν το μαθαμε ποτε... Άγνωστο είπανε. Καναμε 3 εγκεφαλογραφηματα τα οποια ηταν καθαρα αλλα στην μαγνητικη βρηκανε καποια ευρηματα.. Όλα αυτα στις 20 ημερες που κατσαμε στη ΜΕΝΝ. Βγηκαμε και πηγαμε σπιτι. Ποτέ δεν μας ειπανε ακριβως τι εχουμε... Στην τελευταια εξεταση απο παιδονευρολογο χρησιμοποιησε την λεξη ...δυστονία. Θα αρχισουμε φυσικοθεραπειες. Νοητικα την βρισκουν σε πολυ καλο επιπεδο αλλα κινητικα υπαρχει μια δυστονια... Εχουμε καταρρευσει ψυχολογικα... Ξέρω λαθος αλλα...

Δικαίωμα λήψης προνοιακού επιδόματος / σύνταξης σε ΑμεΑ με ποσοστό 50% και άνω που εργάζονται (!)

Δικαίωμα λήψης προνοιακού επιδόματος / σύνταξης σε ΑμεΑ με ποσοστό 50% και άνω που εργάζονται (!)Με βάση έναν νέο νόμο του 2017 αλλάζει παντελώς το τοπίο σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των ατόμων με αναπηρία να εργαστούν. Μέχρι σήμερα, κατά βάση, ένας νέος εργαζόμενος ΑμεΑ εφόσον λάμβανε προνοιακό επίδομα, σύνταξη αναπηρίας ή σύνταξη λόγω θανάτου έχανε το δικαίωμα και στις τρεις συγκεκριμένες παροχές εφόσον ξεκινούσε να εργάζεται — μοναδική εξαίρεση σε αυτό αποτελούσε η εργασία σε ΚΟΙΣΝΕΠ (κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση). Επιπλέον, ένας βασικός φόβος των εν ζωή γονέων ήταν ότι σε περίπτωση που το ΑμεΑ παιδί τους εργάζονταν — έστω και μία ημέρα — ενδέχεται να έχανε το δικαίωμα λήψης της σύνταξης του γονέα μετά το θάνατό του. Και τα δύο αλλάζουν με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας.

 Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει ο Νόμος εδώ.

Η νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη σε Ιδιωτικά Σχολεία

Η νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη σε Ιδιωτικά Σχολεία. Τώρα που πολλοί γονείς ψάχνουν σχολεία για τα παιδιά τους θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με νομοθεσία που ψηφίστηκε από την Βουλή τον Αύγουστο 2017:

  • Απαγορεύεται ρητά η άρνηση εγγραφής μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία εξ αιτίας αναπηρίας ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, ενώ παράλληλα η άρνηση αυτή ανάγεται σε πειθαρχικό παράπτωμα για τους ιδιοκτήτες, τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων αυτών.

Είναι όλα καλά άραγε;

Καλησπέρα, ειναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ.. Αυτο που με εκανε να σας γράψω ειναι η ανησυχία μου για την αναπτυξη της κορης μου 18 μηνων. Δυστυχως ο ξαδερφος μου εχει αυτισμο και ειμαι πολυ επιρρεασμενη απο αυτο. Το κακο ειναι οτι παρατηρώ πολυ την κορη μου και θα ήθελα εσεις που γνωρίζετε κάτι παραπάνω να πειτε αν εχουν βαση οι ανησυχίες μου.. Εχω κανει μια λιστα για να μπορω να σκεφτώ πιο καθαρα και οχι επηρεασμένη απο το πρόβλημα του ξαδέρφου μου..

Τα καλα στοιχεια ειναι...

Δεν ξέρω πως να βοηθήσω, είμαι εκπαιδευτικός ο ανιψιός μου διαγνώστηκε με ήπιο αυτισμό

Καλησπέρα είμαι καινούριο μέλος! Έχω διαβάσει τα 3-4 τελευταία χρόνια πολλές συζητήσεις σας κι αυτό γιατί ειμαι δασκάλα αλλα κυριως γιατι ο ανηψιος μου διαγνώστηκε με ήπιο αυτισμο στις 9/12/2015.. τη μέρα αυτή γνωρισα το βαθύτερο σημείο της θλίψης μου. .έκτοτε άλλαξε όλη η οικογενειακή ζωή μας.. εγώ προσπαθούσα χρόνια για παιδί και ο ανψιος μου ήταν και είναι σαν παιδί μου.. ακολούθησαν λογοθεραπείες εργοθεραπεία ψυχοπαιδαγωγο συμβουλευτικές γονέων κ ατελείωτες ώρες μελέτης για τον αυτισμό..

Η κόρη μου πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το Landau - Kleffner (LKS)

Εικόνα Θωμάς

Καλησπερα, η κορη μου πασχει απο ενα σπανιο συνδρομο που εχει χασει την ομιλια της (παντα ειχε προβληματα με αυτη). Παρακολουθείτε στο “Παιδων” και λαμβανει αντιεπηληπτικα φαρμακα. η μαγνητικη δειχνει ενταξει το ηεγ ειναι παθολογικο.την πρωτη φορα που χορηγηθηκε μαζι με τα αντιεπηληπτικα, γ σφαιρινη (μεσα στο νοσοκομειο). Παρουσιασε βελτιωση απο τοτε που βγηκε δεν την ξαναχορηγησαν γιατι δεν την εγκρινει ο ΕΟΠΥΥ. Καναμε τα χαρτια μας και περιμενουμε. Δεν μας λενε πολλα για την προγνωση και ανησυχουμε,δ εν υπαρχει καποια αλλη γενετικη διαταραχη και γενικα δεν κανει καθολου κρισεις, ουτε εκανε. Εαν υπαρχει καποιος που μπορει να με διαφωτισει θα ημουν ευγνωμων..

Κάποια πρώτα ανησυχητικά στοιχεία στην κόρη μου 14 μηνών

Εικόνα Thanos

Η κορη μου που ειναι 14 μηνων εδω και περιπου ενα μηνα δεν ανταποκρινεται πλεον στο ονομα της, ή για να ειμαι πιο ακριβης ανταποκρινεται πολυ σπανια. Μας εχει κανει ιδιαιτερη εντυπωση γιατι ακουγε στο ονομα της σχεδον απο 9-10 μηνων και ξαφνικα εδω και λιγο καιρο εχει σταματήσει να ανταποκρίνεται.

Δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή, είναι στην Αθήνα αν η Πρωτοβάθμια είναι στην επαρχία;

Εικόνα Depi Vr

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιος ξέρει, εάν η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ είναι στη επαρχία και κάνει κάποιος προσφυγή, η Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή είναι στην Αθήνα; Επίσης έχει σημασία η αιτιολόγηση της προσφυγής που θα συμπληρωθεί από εμάς ή είναι τυπικό; Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει μειωμένο ωράριο για γονέα παιδιού με αναπηρία; Και σε ποιες περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα (ένσταση στα ΚΕΠΑ)

Πριν δυο μήνες πέρασε το παιδι μου 12 ετών επιτροπή ΚΕΠΑ καθώς εχει ΝΙΑ (νεανική ιδιοφυής αρθρίτιδα). Η Επιτροπή μας πρότεινε καλο θα ητανε, να παρακολουθήσει το παιδι και ένας παιδοψυχίατρος. Πριν βγούνε τα αποτελέσματα της επιτροπής ήδη κάναμε τρεις συνεδρίες με την παιδοψυχίατρο η οποία μας είπε πως θα χρειαστεί περίπου εναν χρόνο συνεδρίες το παιδι. Επίσης η παιδοψυχιατρος μας ενημέρωσε πως  έπρεπε να είχε δει ποιο νωρίς το παιδι έτσι ώστε να είχαμε καταθέσει και δικιά της ιατρικής γνωμάτευση στην επιτροπή.

Βοήθεια με τις θεραπείες για ήπιο Asperger στον γιο μου 4 ετών

Εικόνα Purple Daisy

Γεια σας. Είναι νέο μέλος. Έχω έναν γιο, 4 ετών, που στα 3,5 διαγνώστηκε με ήπιο Asperger από παιδοψυχίατρο, τον κ. Καμπάκο. Ευτυχώς είμαι εκπαιδευτικός και κάποια «σημάδια» μου έκαναν εντύπωση από νωρίς. Από τον Νοέμβριο κάνει εργοθεραπείες και λογοθεραπείες αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το συγκεκριμένο κέντρο στο οποίο πάει.

Μπορεί το σύνδρομο Άσπεργκερ ή ο αυτισμός να διαγνωστούν από ένα εγκεφαλογράφημα ή κάποια παρόμοια εξέταση;

Εικόνα Taraballoo

Είναι δυνατό το Άσπεργκερ ή ο αυτισμός να διαγνωστούν από ένα εγκεφαλογράφημα ή κάποια εξέταση εκτός από ψυχολόγο - ψυχίατρο, δηλαδή να εντοπιστεί κάποια ανωμαλία στον εγκέφαλο που να αποδεικνύει ότι το άτομο πάσχει από Άσπεργκερ - αυτισμό; Και τι εξέταση ακριβώς χρειάζεται να γίνει, γιατί με αφορά το θέμα. Πάσχω, αλλά δεν είναι διαγνωσμένο.

Θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου σε παιδιά με αυτισμό

Θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ. Από γονείς που έχουν παιδιά με αυτισμό και έχουν δοκιμάσει θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου. Ποια τα κέρδη σας;

Έχετε δοκιμάσει το Neuroprotek στο παιδί σας;

Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος γονιός αυτιστικού παιδιού έχει δοκιμάσει το Neuroprotek; Πώς πάτε; Και ποια είναι τα κέρδη σας; Eίχατε κάτι αρνητικό;

Αναζητώ παιδοοφθαλμίατρο, ο γιος μου έχει μη λεκτικό αυτισμό

Αναζητώ παιδοοφθαλμίατρο για τον γιο μου. Έχει μη λεκτικό αυτισμό. Έχουμε ήδη διάγνωση υπερμετρωπίας και γυαλιά που ποτέ δεν φοράει το παιδί γιατί τον ενοχλεί. Αναζητώ λύσεις σχετικά με αυτό. Διάβασα σε μια ανάρτηση πως ένας οπτομέτρης θα βοηθούσε πολύ με θεραπεία ενεργοποίηση οπτικού νεύρου. Είχατε κάποια σχετική εμπειρία;

Περάσαμε νεογνική επιληπτική εγκεφαλοπάθεια και η επιληψία του ελέγχθηκε επιτέλους

Εικόνα Angel

Ανησυχίες και προβληματισμοί για τον Νεκταριούλη μου! Περάσαμε νεογνική επιληπτική εγκεφαλοπάθεια και η επιληψία του επιτέλους ελέγχθηκε χάρη στον κ. Ντινόπουλο και την κ. Σκουτέλη που τους εκτιμώ αφάνταστα! Το γονίδιο αυτό που έχει μετάλλαξη ο μικρός μου φέρνει επιληψία και αυτισμό με ποικίλη σοβαρότητα Βγήκαμε από το νοσοκομείο πριν ένα μήνα, εστιάζει πολλές φορές με το βλέμμα αλλά λίγες φορές παρακολουθεί και έχει χαμογελάσει μόνο 4 φορές. Βέβαια, συνυπάρχει και η παλινδρόμηση και οισοφαγίτιδα που τα αντιμετωπίζουμε εδώ και λίγες μέρες και όλο αυτό τον ταλαιπωρούσε πολύ. Ακούει τα πάντα και τρομάζει και δείχνει να γυρνάει απ’ τη μεριά που ακούει τον κάθε ήχο.

Σχετικά με τις αποδείξεις λόγο- και έργο- θεραπείας στον ΕΟΠΠΥ

Εικόνα John

Καλησπέρα σας ,

Δεδομένου οτι έχω έγκριση για 15 λογοθεραπείες και 15 εργοθεραπείες, αναρωτιέμαι πώς πρέπει να πάρω τις αποδείξεις από τους ειδικούς. Σημειωτέον, ότι κάνω κατ' οίκον τις συνεδρίες. Αν δεν κάνω λάθος, το ποσό που μπορώ να λάβω είναι μέχρι 225€ για λόγοθεραπείες και 15€ για έργοθεραπείες. Προφανώς δεν δίνω 15€ για 4 εργοθεραπείες τον μήνα.

Νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη

Εικόνα Maria Labraki

Παρακαλώ μηπως γνωρίζετε που θα βρω τη νομοθεσία σχετικά με τη θέση, τη λειτουργία και την πρόσληψη μιας παράλληλης στήριξης σε μαθητή Δημοτικού με χαρτι από ΚΕΔΔΥ που έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ και χρήζει πλήρους παράλληλης στήριξης;

Αναζήτηση Κέντρου με εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ

Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο καλό κέντρο που να εξειδικεύεται σε ΔΕΠ-Υ ή που να έχει ομαδικά προγράμματα για ανάπτυξη κοινωνικότητας, και το οποίο να φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα (βάσει της εμπειρίας σας ή γνωστών);

Παράλληλη στήριξη για ΚΔΗΦ;

Εικόνα Τίνα Κ

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης στήριξης για φοίτηση νεαρού ενήλικα σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση;

Εδώ βρίσκονται τα βιολόγια που έχουν ακόμη ανεπίλυτα ζητήματα - τα επισημαίνουμε με ένα αστέρι στα δεξιά! Μπορείτε να ανταποκριθείτε αναρτώντας ένα σχόλιο ή επικοινωνώντας μέσω E-mail. Αλλιώς, θα βρείτε όoooλα τα βιολόγια από το 2006 με χρονολογική σειρά εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Αναζητάτε κάτι, κάπως έτσι ξεκινούν όλοι στο NOESI.gr!Βρίσκετε άρθρα για αυτό που σας ενδιαφέρει και αρχίζετε να διαβάζετε στο NOESI.gr.Συμβουλές από γονείς και ειδικούς, στα μοναδικά ''βιολόγια'' του NOESI.gr!Ανακαλύπτετε σιγά - σιγά ότι πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται άνθρωποι στο NOESI.gr.Και στο NOESI.gr ελπίζουμε ότι θα σας γνωρίσουμε από κοντά μια μέρα, εδώ θα βρείτε έναν συνοδοιπόρο!

ετυμ.: νόηση | ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο!

Tι είναι η νόηση στο διαδίκτυο;
Μία κοινότητα ανθρώπων γεμάτη συνοδοιπόρους και οδηγούς, που καθημερινά επικοινωνούν, δικτυώνονται, με έναν κοινό σκοπό. Βρείτε τον, είναι κοινός :)

Συζητούν, συμμετέχουν

Πρόσφατα σχόλια

Πήγα τη μικρή μου σε οφθαλμίατρο

Eirini: Πήγα τη μικρή μου σε οφθαλμίατρο. Ο λόγος είναι είναι ότι τους τελευταίους μήνες (απο τότε που άρχισε να εστιάζει στα μάτια μας) παρατήρησα οτι το ενα της μάτι δεν κοιτούσε σωστά. Το είπα στον παιδίατρο για να το παρατηρήσει. Μου ειπε "...δεν βλέπω κάτι. Διαβάστε τη συζήτηση στο βιολόγιο: 27 μηνών και ακόμη δεν ανταποκρίνεται στο όνομα της.

Τελικά Asperger...

Kalma: Επανέρχομαι μετά από 2 μήνες και μετά από την εξέταση της αναπτυξιολόγου, η οποία μας είπε ότι ο Γιάννης είναι πίσω έναν χρόνο από την ηλικία του, έχει χαρακτηριστικά του φάσματος πάνω στην επικοινωνία στο λόγο και στο συμβολικό παιχνίδι αλλά είναι πολύ υψηλής λειτουργικότητας, πρόβλημα αντίληψης δεν υπάρχει ίσα - ίσα μας είπε ότι έχει πολύ καλό γνωστικό υπόβαθρο και ξέρει πολλές λέξεις και απαντά σε εύκολες δυαδικές ερωτήσεις. Διαβάστε τη συνέχεια στο τελευταίο άρθρο στο βιολόγιο: Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματική ανωριμότητα.

Η σίτιση είναι περίπλοκο κομμάτι

Βίκυ Σκαρλοπούλου: Η σιτιση ειναι περίπλοκο κομμάτι εξαρτάται απο την υφή, τη θερμοκρασία, το μέγεθος, τη γευση, σε ποιο σημειο του στόματος βάζεις το κομματάκι, να έχει κανει προθερμανση, οδοντόβουρτσα που να εχει αγγιξει ολα τα ευαίσθητα σημεία μέσα στο στόμα. Για τη μάσηση ειδικά υπάρχει τεχνικη με γαζες. Αν μένετε Αθηνα υπαρχει μια ειδικη λογοθεραπευτρια που ασχολείται αποκλειστικά με αυτα τα θέματα. Διαβάστε τη συνέχεια στο βιολόγιο: Έχω ενα αγοράκι 4.5 χρονών που δεν μασάει το φαγητό του.

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς φορά Μπλε για τον Αυτισμό!
H Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι’ για τη δημιουργία του παζλ του αυτισμού! Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.
Άκου γονέα: Τα σαφή όρια πλάθουν ευτυχισμένα παιδιά -  Ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα στο ΔΙΚΕΨΥ στις 25/04/2018.
Ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς: Τα σαφή όρια πλάθουν ευτυχισμένα παιδιά! (25/04)
Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman (2018) | Το γνωρίζετε;
Χάρτης υπηρεσιών για ΑμεΑ και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το NOESI.gr.
Στηρίξτε τη νόηση.
Αξιοποιούμε την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσουμε το μη κερδοσκοπικό έργο της νόησης, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή μας...


Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:
WIND F2G 6907643701, 6907643658
COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από τη νόηση στο διαδίκτυο (noesi.gr).

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.