Τα βιολόγια είναι ό,τι λέει το όνομά τους, βίοι με λόγια. Οι αναρτήσεις γίνονται από γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία ή από τα ίδια τα άτομα με αναπηρία. Έτσι ξεκινά μία συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας. Σε αυτή την κεντρική σελίδα βρίσκονται τα πιο πρόσφατα βιολόγια, που έχουν ακόμη ανεπίλυτα ζητήματα! Καθώς τα "βιολόγια" ξεκίνησαν το 2006, μπορείτε να βρείτε όoooλα τα βιολόγια από το 2006 με χρονολογική σειρά εδώ. Υπάρχουν ...άπειρες σελίδες με βιολόγια.

ΑΜΥΜΩΝΗ ► Ψηφίστε την!

Λογότυπο ΑΜΥΜΩΝΗ - Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλή­ματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλή­ματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες με την επωνυμία "Αμυμώνη" ιδρύ­θηκε το 1993, είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό Σωμα­τείο. Απευθύνεται σε άτομα με πρόβλημα όρασης (τύ­φλωση ή πολύ χαμη­λή όραση) και άλλες αναπηρί­ες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρο­μα, νευρολογικές διατα­ραχές και κι­νητικά προβλήματα. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Αθηνών.

Νέα — Ανακοινώσεις

Η Αμυμώνη συμμετέχει με το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης στο θεσμό BRAVO 2018.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας αναφορικά με την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας & της Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Ο κοινωνικός διάλογος για την ανάδειξη των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης που υποστηρίζουν την δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο έχει ξεκινήσει.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.
Πατήστε στην αφίσα παρακάτω για να ψηφίσετε Αμυμώνη! 

Τι ισχύει αν άτομο με αναπηρία έχει περάσει δευτεροβάθμια Επιτροπή και δεν πήρε απάντηση;

Εικόνα Nasoskarlos

Ένας γεράκος 98 ετών με αναπηρία 90% λόγω τύφλωσης, έκανε ένσταση επί της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής 1/3/2018, διότι δεν ελέγχθηκαν όλα τα ιατρικά τεκμήρια (εισαγωγή σε νοσοκομείο και εγχείριση, ΧΑΠ, αφαίρεση επιγονατίδας, κ.λπ.). Πέρασε από δευτεροβάθμια Επιτροπή στις 13/4/2018 ζητώντας να του χορηγηθεί βοήθεια εταίρου ατόμου και μέχρι σήμερα, μετά από πολλαπλές αναζητήσεις στο ΚΕΠΑ δεν υπάρχει απάντηση, διότι "δεν έχει σταλεί ο φάκελος" από την Πειραιώς 181 στο τοπικό ΚΕΠΑ. Τι μπορώ να κάνω για τον πατέρα μου, πριν πεθάνει αβοήθητος από την αναλγησία του κράτους; Όποιος γνωρίζει παρακαλώ πολύ ας με βοηθήσει.

Θέλω να κάνω ένσταση στα ΚΕΠΑ, τι χρειάζεται να κάνω;

Πέρασα από ΚΕΠΑ και μου έδωσαν ποσοστό 50 τοις εκατό και θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να υποβάλλω ένσταση εναντίον της γνωμάτευσης;

Αναζητώ οικογένεια που αντιμετωπίζουν το σύνδρομο Smith

θα ήθελα να ρωτήσω καθώς όπως γνωρίζω το σύνδρομο Smith έχει διαδωθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, αν υπάρχουν γνώσεις στο συγκεκριμένο θέμα όπως και οικογένειες που αντιμετωπίζουν την περίπτωση συνδρόμου.

Επίδομα Αναπηρίας, ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος περάσει επιτροπή απο ψυχίατρους και πάρει το 67 τοις εκατό τι δικαιολογητικά χρειάζεται μετά να καταθέσει στην πρόνοια προκειμένου να μπαίνει το επίδομα ανα δίμηνο που μπαίνει στην τράπεζα και μπορεί αυτός που έχει αναπηρία πάνω απο 67 τοις εκατό να κάνει εξουσιοδότηση σε κάποιον άλλον προκειμένου να καταθέσει τα δικαιολογητικά στην υπηρεσία πρόνοιας;

Αναζήτηση κέντρου θεραπειών σε Δυτικά Προάστια

Εικόνα A.Philolog

Έχω ένα αγοράκι 4 ετών με αναπτυξιακή καθυστέρηση. Πηγαίνει εργοθεραπεία σε κάποιο κέντρο επί 2 χρόνια, αλλά δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι για πολλούς λόγους. Μήπως γνωρίζετε κάποιο κέντρο στα Δυτικά Προάστια, π.χ. Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, κλπ. που να κάνουν αποδεδειγμένα καλή δουλειά; Ψάχνουμε εναγωνίως. 

Η κληρονομικότητα στο σύνδρομο Άσπεργκερ

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη της ομάδας θα ήθελα να θέσω κάποια βασικά ερωτήματα τα άτομα που έχουν Άσπεργκερ σε οποιοδήποτε επίπεδο μπορούν να κάνουν οικογένεια υπάρχει κίνδυνος να το κληρονομήσει κάποιο από τα παιδιά και να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; γιατί το πήρα εγώ και όχι η αδελφή μου που είναι πρωτότοκη επίσης έχω πρόβλημα στην επικοινωνία και θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό μπορώ να το διορθώσω μέσω κάποιων μαθημάτων επικοινωνίας ως έναν βαθμό; πέρασα πρόσφατα επιτροπή και είδαν την διάγνωσή που ήταν από ιδιώτη και μου έβγαλε ότι το έχω σε επίπεδο 1 γιατί σε δημόσιο οργανισμό π.χ νοσοκομείο και λοιπά δεν ήξεραν καν τι είναι και ήθελα να ρωτήσω τι ποσοστό θα μου βγάλουν. 

Κύστες - Διεύρυνση υπαραχνοειδούς χώρου - αυξημένος μυικός τόνος

Εικόνα Sorina Ntal
Ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μας, προκειμένου να λάβω πληροφορίες σε περίπτωση που κάποιος γονέας έχει βιώσει κάτι παρόμοιο, μιας που δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο σχετικά με το αν το 9 μηνών αγοράκι μου έχει κάποιο θέμα ή όχι.

Πριν ένα μηνα γέννησα το πρώτο μου παιδί

Ειμαι η Μαρία, 30 ετών και πριν ένα μήνα γέννησα το πρώτο μου παιδί. Μετα τη γέννηση μάθαμε οτι το κοριτσακι μας εχει σύνδρομο Down, ελευθερη τρισωμια. Νοσηλευτηκε 15 ημερες σε μοναδα και εκτοτε ο αντρας μου - γιατι εγω βγηκα εκτος - προσπαθει να συντονισει τους γιατρους που πρεπει να επισκεφθουμε. Θα ηθελα μια καθοδηγηση απο οποιον περασε παρομοια. Ευχαριστω.

Σχολιασμός ΕΚΠΥ 2018

Η ΕΣΑμεΑ ανακοινώνει στη σελίδα https://www.esamea.gr/pressoffice/announcements/3841-protaseis-gia-syndiamorfosi-epi-toy-neoy-ekpy ότι περιμένει σχόλια επί του νέου ΕΚΠΥ 2018 που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση και βελτίωση στο Υπουργείο Υγείας και το ΔΣ ΕΟΠΥΥ.

Όποιος γονέας έχει να πεί κάτι ας στείλει E-mail στην ΕΣΑμεΑ.

Έχει το παιδί μου πρόβλημα;

Εικόνα Evi

Έχω ένα αγοράκι 16 μηνών κάπως αργό νομίζω σε σχέση με τα συνομήλικα του. Περιστρέφει ρόδες, χτυπάει επιφάνειες και δεν αποκρίνεται πάντα στο όνομα του. Τα μόνα που λέει είναι "μπαμπαμπα, ατατατα" και αλλά παρόμοια, να ανησυχώ για αυτισμο;

Πληρώθηκε κανείς για λογοθεραπείες ή φυσικοθεραπείες για τον Ιανουάριο;

Εικόνα Anna Leoditsi

Πληρώθηκε κανείς για λογοθεραπείες ή φυσικοθεραπείες για τον Ιανουάριο 2018; Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά αλλά τίποτα ακόμη έως τώρα.. Δηλαδή πρέπει να σταματήσουμε τις θεραπείες? Έχω φτάσει σε σημείο να ντρέπομαι να πάω το παιδί....

Ψάχνω ένα κέντρο για την πιστοποίηση Άσπεργκερ

Εικόνα Taraballoo

Ψαχνω ενα Κεντρο πιστοποιησης Άσπεργκερ. Έχω σοβαρο προβλημα, απλα δεν ειναι διεγενγωσμενο και θελω να περασω ασπο ΚΕΠΑ. Παρακαλω βοηθηστε, ευχαριστω.

Είναι τελικά αυτισμός;

Εικόνα Miniland Mama

Διαβάζω εδώ και καιρό τα δικά σας βιώματα και ήρθε η ώρα κάπου να τα πω και εγώ! Ο γιος μου ήταν ένα αγοράκι με απίστευτη βλεμματική επαφή, περπάτησε 9 μηνών έκατσε 5 μηνών και σε μιμούνταν σε γκριμάτσες από 6 μηνών!! Επίσης γελούσε συνέχεια! 18 μηνών κάναμε το μέγα λάθος να του βάζουμε παιδικά στην τηλεόραση.

Ζητώ βοηθεια από άλλα μέλη με σύνδρομο Άσπεργκερ

Ζητώ βοήθεια από άλλα μέλη, ενήλικες που πάσχουν από σύνδρομο Άσπεργκερ. Πρόκειται για τον γιο μου φοιτητή ιατρικής της Αθήνας. Θα ήθελα πολύ να μου μιλήσουν αλλά μέλη και να με κατατοπίσουν περισσότερο.

Σας ευχαριστω

Σημάδια ανησυχίας σε αγόρι 18 μηνών

Εικόνα Moby

Σας χαιρετώ. Είμαι γονέας ενός υπέροχου αγοριού 18 μηνών. Το μωρό από πολύ μικρό είχε έντονη βλεμματική επαφή, έκανε ήχους, ανταποκρινόταν στα χάδια και τα γλυκόλογα, έστηνε παιχνίδια (έπιανε τα χέρια μας και τα έβαζε να παίξουν παλαμάκια, μας έβαζε να κρυβόμαστε και άλλα), μούγκριζε σαν να έπαιζε, φυσούσε τη μύτη του όταν έκλεινε, χαμογελούσε σχεδόν από 1 μηνός, γελούσε πιο μετά όταν τού καναμε αστεία.

Πρώιμα σημάδια αυτισμού σε μωρό, δυνατότητα παρέμβασης

Εικόνα Ioanna B

Θα σας πω για το μικρο μου θαυματακι.. στην αρχη της εγκυμοσυνης διαγιγνωσκομαι με αυτοανοσο, συστηματικο ερυθηματωδη λυκο, αρχισα τα φαρμακα, αποφυγαμε εμβρυοκαρδιοπαθεια, ηταν μια εγκυμοσυνη χαλια, με πολυ αγχος.. το μικρο το ειχα ταξει στην Αγια Ειρηνη τη Χρυσοβαλαντου.. Τελικα γεννησα προωρα στις 35 εβδομαδες..

Άρνηση εγγραφής παιδιού σε νηπιαγωγείο

Καλησπέρα σε όλους! Ο γιος μου βρίσκεται στο φάσμα και φετος πηγαίνει σε νηπιαγωγείο το οποίο διαθέτει τμήμα ένταξης.. του χρόνου θα κάνει επαναφοιτηση στην ίδια ταξη, επειδή ομως το συγκεκριμένο σχολείο απο Σεπτέμβρη κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διαθέτει τέτοιο τμήμα, μας πρότειναν να τον εγγραψουμε στο σχολείο που ανήκει χωροταξικα, και με το που ξεκινησει η σχολική χρονιά να κάνουμε παλι αίτηση μετεγγραφής σε άλλο σχολείο με τμήμα ένταξης...

Μιλάω πάντα για την νόσο Huntington

Εικόνα Γιώτα

Καλημέρα μπήκα στην ομάδα γιατι πριν λίγες μέρες έμαθα ότι από Σεπτέμβρη έρχεται ένα νέο φαρμακο στην Ελλάδα που ανακουφιζει από τις κινήσεις και ότι σύντομα έρχεται και η θεραπεία που είναι σε πειραματικο σταδιο αλλά έχει βρεθεί Εχω δυστυχώς και εγώ πολλά μέλη από την οικογένεια μου και συμπασχω αφάνταστα.

Μιλάω πάντα για την νοσο Huntington.(*)

Δυο λόγια για τη διαφορετικότητα

Το παρακάτω κείμενο θα προσπαθήσει να ακούσει τη φωνή της διαφορετικότητας, εντός και εκτός διαγνώσεων και θα αποπειραθεί να παρακολουθήσει  τη δραματική σύγκρουση των παιδιών με το στιγματισμό.

Έλαιο κανναβιδιόλης, ευεργετικές επιδράσεις σε άτομα με αυτισμό;

Εικόνα Βαρβάρα

Πρόσφατα διάβασα για το έλαιο κανναβιδιόλης και ότι τάχα έχει ευεργετικές επιδράσεις σε άτομα με αυτισμό. Γνωρίζει κανείς κάτι;;

Νέος ΕΠΠΠΑ: Τώρα τι γίνεται; Θα πρέπει να ξαναπεράσουμε ΚΕΠΑ;

Δημοσιεύτηκε η παρακάτω απόφαση:

Αντικατάσταση του Πίνακα παθήσεων που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες και για τις οποίεςη διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον της Φ.80000/οικ.2/1 (Φ.Ε.Κ. Β' 7/2018, ΑΔΑ: ΩΣΑΦ465Θ1Ω-ΧΟΕ) υπουργικής απόφασης.

  • Τώρα τι γίνεται;;;
  • Θα πρέπει να ξαναπεράσουμε ΚΕΠΑ;;;

Παράλληλη στήριξη δημόσιο σχολείο

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα εδώ στη Σιφνο. Στείλανε για παράλληλη στήριξη μια νηπιαγωγο, η οποία ούτε ήταν ειδική παιδαγωγος και ούτε ήθελε κανονικά να αναλάβει και η οποία ένα μήνα πριν τη λήξη της χρονιάς παίρνει αναρρωτική άδεια και δεν ξέρουμε ποτέ θα γυρίσει... Μπορείτε να μου πείτε πώς καλύπτεται το παιδί;

Τι αυτοκίνητο να αγοράσουμε για να χωρά με ασφάλεια ένα ορθοπαιδικό αμαξίδιο;

Καλησπέρα. Είμαι μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού με νευρολογικό πρόβλημα το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα περπατήσει, καθώς έχει υποτονική τετραπληγία. Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε καινούριο αμάξι με σκοπό να χωράει ένα ορθοπαιδικό αμαξίδιο που πρόκειται να αγοράσουμε αλλά και να μπορεί να χωράει ενδεχομένως λίγο αργότερα κάποιο ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου που μπορεί να χρειαστούμε.

Παιδικός σταθμός Αθήνα με ιδιωτική παράλληλη στήριξη

Εικόνα Σταύρος

Ο γιος μου ηλικίας 3μιση ετών έχει διαγνωσθεί με ΔΑΔ και κάνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο έργο / λόγο.< Από Σεπτέμβρη πρέπει να ενταχθεί και σε κάποιο παιδικό σταθμό με ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Τι εισοδηματικά κριτήρια απαιτούνται για να υποβάλλουμε για δημόσιο παιδικό σταθμό; Επίσης, οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί δέχονται ιδιωτική παράλληλη στήριξη που θα επιλέξουμε εμείς; Σε περίπτωση που διαλέξουμε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, έχετε κάποιον να μου προτείνετε που να δέχεται και ιδιωτική παράλληλη στήριξη;

Διακοπές οικογενειακές με πρόγραμμα για παιδιά ΑμεΑ

Εικόνα pkfp

Ψάχνω για ένα κατάλληλο πλαίσιο διακοπών τετραμελούς οικογένειας με ένα παιδί 10 ετών με αυτισμό. Πέρσι το καλοκαίρι είχα δει ένα camping στην Χαλκιδική που έτρεχε ένα πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά φέτος δεν μπορώ να το βρω πουθενά ή να βρω κάτι παρόμοιο (στην Βόρεια Ελλάδα). Το νόηση μας είχε στείλει πέρσι κάτι παρόμοιο, ήταν ένα ξενοδοχείο στην Ολυμπία (https://www.noesi.gr/summercamp/olympia-on-rainbow). Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο παρόμοιο πλαίσιο ας απαντήσει!

Πού να απευθυνθούμε ώστε να έχει το παιδί δωρεάν παροχές ως ανασφάλιστο;

Εικόνα Alma Libre

Ένα παιδί μονογονεϊκής οικογένειας που η μητέρα του είναι ανασφάλιστη και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες χρειάζεται θεραπείες για έργο και λόγο. Γνωρίζετε που μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να έχει το παιδί δωρεάν παροχές ως ανασφάλιστο;

Δυστονία και πολλαπλά τικς

Υπαρχει περιπτωση να εχω τη νοσο του Χαντιγκτον; Tυραννιεμαι απο 11 χρονων παιδι με μαγνητικες εγκεαλου ενα σωρο φαρμακα αλλα τιποτα.. Πώς μπορώ να διαγνώσω αν εχω την νοσο του χαντιγκτον;


Σημείωση από το noesi.gr: Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη νόσο του Huntington στο "βιολόγιο" https://noesi.gr/blog/nosos-toy-huntington

Διακοπές οικογενειακές με πρόγραμμα για παιδιά ΑμεΑ

Εικόνα pkfp

Ψάχνω για ένα κατάλληλο πλαίσιο διακοπών τετραμελούς οικογένειας με ένα παιδί 10 ετών με αυτισμό. Πέρσι το καλοκαίρι είχα δει ένα camping στην Χαλκιδική που έτρεχε ένα πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά φέτος δεν μπορώ να το βρω πουθενά ή να βρω κάτι παρόμοιο (στην Βόρεια Ελλάδα). Το νόηση μας είχε στείλει πέρσι κάτι παρόμοιο, ήταν ένα ξενοδοχείο στην Ολυμπία (https://www.noesi.gr/summercamp/olympia-on-rainbow). Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο παρόμοιο πλαίσιο ας απαντήσει!

Δυστονία και πολλαπλά τικς

Υπαρχει περιπτωση να εχω τη νοσο του Χαντιγκτον; Tυραννιεμαι απο 11 χρονων παιδι με μαγνητικες εγκεαλου ενα σωρο φαρμακα αλλα τιποτα.. Πώς μπορώ να διαγνώσω αν εχω την νοσο του χαντιγκτον;


Σημείωση από το noesi.gr: Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη νόσο του Huntington στο "βιολόγιο" https://noesi.gr/blog/nosos-toy-huntington

Πρόωρο μωρό με κύστες στο κεφάλι

Εικόνα Little Fairy

Καλημερα σας. Η κορη μου γεννήθηκε στις 31 εβδομαδες. Τωρα ειναι 8 μηνων. Στους υπερήχους φαινοταν να εχει κυστες στο κεφαλι της. Καναμε μαγνητικη προσφατα. Η διαγνωση γραφει μικροκυστικες αλλοιωσεις, μετωπιαια αριστερα. Επισης, υψηλη ενταση σηματις της περικ. λευκης ουσιας. (*) Ευρημα συμβατο με καθυστερηση της εξελιξης της μυελινωσης... Έχουμε συνάμα ραντεβου με παιδονευρολογο να μας δει.

Πρόβλημα όρασης και αυτισμός

Εικόνα Stefi

Κοριτσάκι με σοβαρό πρόβλημα όρασης παρουσιάζει αυτιστικά χαρακτηριστικά. Δεν εκτελεί εντολές και δεν γυρίζει στο όνομα του. Ειναι 29 μηνών και έχει πολύ φτωχό λεξιλόγιο με μετρημένες λέξεις.

15 λογοθεραπείες ανά μήνα

Εικόνα Despdamou

Καλημερα. Η κορη μου κανει λογοθεραπειες τα τελευταια 2 χρονια. Οπως αναγραφει και η γνωματευση δικαιουται 15 συνεδριες το μηνα. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: για τον μηνα Δεκεμβρη τα μαθηματα εγιναν απο 1 εως 17 Δεκεμβριου. Ομως μου επεστρεψαν 165 ευρω και οχι 225 ευρω οπως τους υπολοιπους μηνες. Γνωριζετε για ποιο λογο;

Ηδη με αναπηρια 67% ψυχολογικο επαθε υποτροπιαζουσα πολλαπλή σκλήρυνση

Προς το παρον παιρνει για το ψυχολογικο προνοιακο επιδομα 625 € το δημηνο, δεν εχει ενσημα ειναι 38 χρονων με χαρτι Ι5 απο τον στρατο (ψυχολογικο) και η αποφαση απο ΚΕΠΑ αρχισε από 08/2017 ληγει τον 06/2020. Ποια ειναι τα βηματα αναλυτικα που πρεπει να κανει; Τι δικαιουται; Δικαιουται παραπανω χρηματα και αν ναι με ποιον τροπο; Τι πρεπει να προσεξει; Για την υποτροπιαζουσα πολλαπλη σκληρυνση ειναι μονιμα πλεον η αποφαση συμφωνα με τους νεους νομους / πινακες;

Διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού (Δυσπραξία) & ΕΟΠΥΥ

Εικόνα loula

Mήπως γνωρίζει κανείς, σύμφωνα με το άρθρο 17 της Ειδικής Αγωγής του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, ένα παιδί με γνωμάτευση Ψυχοκινητικής Καθυστέρησης, Διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού και προβλήματα άρθρωσης, ποιο είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να πάρει από τον ΕΟΠΥΥ για θεραπείες.

Επίδομα βαριάς νοητικής υστέρησης και σύνταξη λόγω θανάτου

Ο αδελφός μου πάσχει εκ γενετής από βαριά νοητική υστέρηση. Έχει περάσει ΑΣΥΕΑ και έχει πάρει ποσοστό αναπηρίας 100%. Πέρασε πριν από ένα μήνα και ΚΕΠΑ και πήρε ποσοστό αναπηρίας 98%. Λαμβάνει σύνταξη δημοσίου λόγω θανάτου του πατέρα μου. Προσφάτως πέθανε και η μητέρα μου. Η ερώτηση είναι: Δικαιούται επίδομα βαριάς νοητικής υστέρησης και πώς μπορώ εγώ ο αδελφός του να το ζητήσω;

Εδώ βρίσκονται τα βιολόγια που έχουν ακόμη ανεπίλυτα ζητήματα - τα επισημαίνουμε με ένα αστέρι στα δεξιά! Μπορείτε να ανταποκριθείτε αναρτώντας ένα σχόλιο ή επικοινωνώντας μέσω E-mail. Αλλιώς, θα βρείτε όoooλα τα βιολόγια από το 2006 με χρονολογική σειρά εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Αναζητάτε κάτι, κάπως έτσι ξεκινούν όλοι στο NOESI.gr!Βρίσκετε άρθρα για αυτό που σας ενδιαφέρει και αρχίζετε να διαβάζετε στο NOESI.gr.Συμβουλές από γονείς και ειδικούς, στα μοναδικά ''βιολόγια'' του NOESI.gr!Ανακαλύπτετε σιγά - σιγά ότι πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται άνθρωποι στο NOESI.gr.Και στο NOESI.gr ελπίζουμε ότι θα σας γνωρίσουμε από κοντά μια μέρα, εδώ θα βρείτε έναν συνοδοιπόρο!

ετυμ.: νόηση | ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο!

Tι είναι η νόηση στο διαδίκτυο;
Μία κοινότητα ανθρώπων γεμάτη συνοδοιπόρους και οδηγούς, που καθημερινά επικοινωνούν, δικτυώνονται, με έναν κοινό σκοπό. Βρείτε τον, είναι κοινός :)

Συζητούν, συμμετέχουν

Πρόσφατα σχόλια

Πήγα τη μικρή μου σε οφθαλμίατρο

Eirini: Πήγα τη μικρή μου σε οφθαλμίατρο. Ο λόγος είναι είναι ότι τους τελευταίους μήνες (απο τότε που άρχισε να εστιάζει στα μάτια μας) παρατήρησα οτι το ενα της μάτι δεν κοιτούσε σωστά. Το είπα στον παιδίατρο για να το παρατηρήσει. Μου ειπε "...δεν βλέπω κάτι. Διαβάστε τη συζήτηση στο βιολόγιο: 27 μηνών και ακόμη δεν ανταποκρίνεται στο όνομα της.

Τελικά Asperger...

Kalma: Επανέρχομαι μετά από 2 μήνες και μετά από την εξέταση της αναπτυξιολόγου, η οποία μας είπε ότι ο Γιάννης είναι πίσω έναν χρόνο από την ηλικία του, έχει χαρακτηριστικά του φάσματος πάνω στην επικοινωνία στο λόγο και στο συμβολικό παιχνίδι αλλά είναι πολύ υψηλής λειτουργικότητας, πρόβλημα αντίληψης δεν υπάρχει ίσα - ίσα μας είπε ότι έχει πολύ καλό γνωστικό υπόβαθρο και ξέρει πολλές λέξεις και απαντά σε εύκολες δυαδικές ερωτήσεις. Διαβάστε τη συνέχεια στο τελευταίο άρθρο στο βιολόγιο: Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματική ανωριμότητα.

Η σίτιση είναι περίπλοκο κομμάτι

Βίκυ Σκαρλοπούλου: Η σιτιση ειναι περίπλοκο κομμάτι εξαρτάται απο την υφή, τη θερμοκρασία, το μέγεθος, τη γευση, σε ποιο σημειο του στόματος βάζεις το κομματάκι, να έχει κανει προθερμανση, οδοντόβουρτσα που να εχει αγγιξει ολα τα ευαίσθητα σημεία μέσα στο στόμα. Για τη μάσηση ειδικά υπάρχει τεχνικη με γαζες. Αν μένετε Αθηνα υπαρχει μια ειδικη λογοθεραπευτρια που ασχολείται αποκλειστικά με αυτα τα θέματα. Διαβάστε τη συνέχεια στο βιολόγιο: Έχω ενα αγοράκι 4.5 χρονών που δεν μασάει το φαγητό του.

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman (2018) | Το γνωρίζετε;
Χάρτης υπηρεσιών για ΑμεΑ και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το NOESI.gr.
Στηρίξτε τη νόηση.
Αξιοποιούμε την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσουμε το μη κερδοσκοπικό έργο της νόησης, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή μας...


Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:
WIND F2G 6907643701, 6907643658
COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από τη νόηση στο διαδίκτυο (noesi.gr).

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.