Αφαιρετική Επιληψία (αφαιρέσεις), αναζητούμε δεύτερη γνώμη και πληροφορίες για τη φαρμακευτική αγωγή

Εικόνα Μάρθα

Ανακαλυψαμε οτι η κορη μου κανει αφαιρέσεις. Ζουμε σε επαρχιακη πολη και η διαγνωση εγινε απο νευρολογο η οποια μας καθησυχασε αλλα εμεις σαν γονεις ειμαστε ακομη ταραγμενοι. Τωρα ειμαστε σε αναζητηση παιδονευρολογου στην Θεσσαλονικη οπου εννοειται θα θελαμε και δευτερη γνωμη και να παρακολουθει και το παιδι σε συνεργασια με την εδω νευρολογο.

Επισης, αν καποιος γονεας εχει τυχει την ιδια περιπτωση αν θελετε να μου πειτε τι γινεται με την φαρμακευτικη αγωγη αν υπαρχουν παρενεργειες αν ξεπεραστηκε αργοτερα το προβλημα.και αν γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποια υποτροπη της ασθενειας.

Ευχαριστω

Σχόλια

Αφαιρέσεις (επιληψία), κάθε περίπτωση διαφέρει

Εικόνα Χριστίνα

Καλησπέρα, όπως και σε κάθε περίπτωση έτσι και στις αφαιρέσεις κάθε περίπτωση διαφέρει. Ωστόσο, ανάλογα βέβαια και με τα ευρήματα του εγκεφαλογραφήματος έχουν αρκετά καλή πρόγνωση. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης στη μετέπειτα εξέλιξη εάν είναι παιδικές ή εφηβικές, δηλαδή σε ποια ηλικία εμφανίστηκαν.  Αναφορικά με τη φαρμακευτική αγωγή συνιστάται να γίνονται κάθε έξι μήνες αιματολογικές εξετάσεις διότι κάποια φάρμακα αυξάνουν τη πιθανότητα για βλάβες στο συκώτι. Αν το παιδί ανταποκρίνεται καλά στην αγωγή και τα ευρήματα στα εκάστοτε ΗΕΓ (εγκεφαλογράφημα) είναι καλά, τότε τα ποσοστά για μη επανεμφάνιση είναι ενθαρρυντικά. Βέβαια, τις όποιες απορίες σας θα πρέπει να τις εκφράσετε στον ειδικό που επισκέπτεστε και γνωρίζει την υπόθεσή σας και όπως γράφετε σας καθησύχασε.

like2

Παιδονευρολόγος

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Στη Θεσσαλονίκη είναι δύο τρεις.

Ο καθένας εκτός από εξωτερικό ιατρείο είναι και σε αντίστοιχη κλινική νοσοκομείου.

Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου.

Δες εκεί ποιοι είναι και θα τους βρεις. Έχω ακούσει και για τους τρεις καλά λόγια και έχω πάει στον έναν. 

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.