ΚΕΠΑ: ποια είναι η διαδικασία, για την πρώτη φορά;

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλημέρα σας, οπως γράφει και ο τίτλος ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για τα ΚΕΠΑ? Εχω παρει χαρτί απο το Κέντρο Παιδοψυχικης Υγιεινής αλλα δεν αναγράφεται ο Δείκτης Νοημοσύνης, λόγω του οτι το παιδί δεν μιλάει πολύ και δεν απαντάει σε ερωτήσεις πάντα. Επίσης δεν κατανοεί συνθέτες εντολές, παρά μόνο τις απλές συνοδευομενες και απο χειρονομία. Απο τα ΚΕΠΑ παλι, το ζητάνε. Αυτό μου φαίνεται περίεργο.

Υπάρχουν παιδιά με αυτισμό που δεν εχουν μιλήσει ποτέ, δηλαδή τι γίνεται με αυτα τα παιδιά, δεν παίρνουν επίδομα? 

Δίαιτα γλουτένης - καζεΐνης, από τη θεωρία στην πράξη

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλησπέρα σας, μόλις κοιμήθηκαν τα παιδιά μου και έχω χρόνο να γράψω κάποια tips για την εφαρμογή της περιβόητης αυτής δίαιτας (γλουτέ - καζεΐνης). Τα οφέλη της είναι πολλά, όσον αφορά το παιδί μου άλλα και κάποια άλλα παιδιά που γνωρίζω από κοντά. Ωστόσο, πολλοί γονείς μόλις ακούν για τη συγκεκριμένη δίαιτα φοβούνται πως το παιδί τους δε θα τρώει τίποτα και ότι είναι πολύ δύσκολο να την ακολουθήσει, στην πραγματικότητα όμως απλώς θέλει οργάνωση και φαντασία.. Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Δείτε τον Οδηγό για τα ψώνια και τη μαγειρική σας για να ακολουθήσετε δίαιτα χωρίς γλουτένη - καζεΐνη.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.