Πραγματικά παππούς!!!

Εικόνα Almak

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που έγραψα για τον Άρη μου. Το καμάρι μου λοιπόν είναι πλέον σχεδόν 19 χρόνων. Τα τελευταία 3 χρόνια πηγαίνει στο Θεοτόκος , όπου εκεί είναι στο τμήμα μαγειρικής. Τα τελευταία όμως 5 χρόνια έχει κάνει άλματα στην κολύμβηση αλλά και στον χορό. Είναι στο χορευτικό τμήμα του αθλητικού σωματείου "ΑμεΑ Τυρταίος" και κάθε Σάββατο έχει μάθημα.

Ο παραλίγο ...παππούς (σχεδόν) "...πατέρας του Άρη και του Χρόνη" όπως τον γνωρίσαμε επιστρέφει στο "βιολόγιο" που ξεκινούσε πριν από 9 χρόνια ως εξής:

Γεια σας. Γονιός 2 πιτσιρικάδων, 12 ο μεγάλος (Χρόνης) και 10,5 ο μικρός (Άρης). Ο Άρης αυτιστικό. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και τις κρίσεις επιληψίας. Δυστυχώς πριν 5 μέρες έγινα θεατής μιας κρίσης ακόμα (12-20 δευτερόλεπτα). Διαβάστε όλο το βιολόγιο του Almak έχει μεγάλη αξία!

Η ζωή συνεχίζεται. Ο Άρης μεγαλώνει... (με βίντεο!)

Εικόνα Almak

Η ζωή συνεχίζεται. Ο Άρης μεγαλώνει, συνεχίζει πλέον να δουλεύει τις Κυριακές για περίπου 2 ώρες το πρωϊ σε προετοιμασία τραπεζιών ταβέρνας . Μάλιστα μερικές φορές βοηθά και στο μάζεμα - καθάρισμα των τραπεζιών κατά την ώρα της δουλειάς με κόσμο.Είναι φανερό πως έχει εντάξει την δουλειά στην ρουτίνα της εβδομάδας. Συνεχίζει να προοδεύει και στο κολύμπι από το οποίο μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο όπου στους τελευταίους αγώνες για αμεα κατάφερε και τερμάτισε πρώτος παρά την πολύ άσχημη εκκίνηση. 

Περνά ο καιρός και ο Άρης μεγαλώνει

Εικόνα Almak

Περνά ο καιρός και ο Άρης μεγαλώνει. Εξελίσσεται γίνεται καλύτερος , πιο προσιτός πιο εύκολος για εμάς. Με πληγώνει αφάνταστα η ανάγκη που έχει για φλερτ.

 Παλιό και αγαπημένο "βιολόγιο" ...αναβιώνει!

Αναζητείται ειδικός

Εικόνα Almak
Δυστυχώς για εμάς η κυρία που είχε αναλάβει τον Άρη για τρία 2ωρα απογευματινά την εβδομάδα μας αφήνει μετά από 7 χρόνια πολύ καλής συνεργασίας.

Τρόπος καταχώρησης δημοσιεύσεων

Εικόνα Almak
Κύριε Άγγελε θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου - επ’ ευκαιρία του βιολόγιου της star – όσον αφορά τον τρόπο καταχώρησης των απαντήσεων από το σύστημα.

Κολύμβηση για τα παιδιά μας

Εικόνα Almak
Τον τελευταίο καιρό έχοντας ξετρελαθεί με τις επιδόσεις του Άρη στο κολύμπι θέλω να σας προτείνω ένα κολυμβητήριο όπου δουλεύει ένας άνθρωπος ο οποίος αν μη τι άλλο ξέρει να επικοινωνεί με τα παιδιά μας ..."το έχει". Το κολυμβητήριο είναι των Άνω Λιοσίων, 2~3 λεπτά από έξοδο της αττικής οδού. Ανοιχτή πισίνα και αρκετά καλά συντηρημένη. Άμεση-εύκολη πρόσβαση για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Ειδικό σχολείο - προτελευταίος χρόνος

Εικόνα Almak

Ο χρόνος που κυλά είναι ο προτελευταίος - για τον Άρη - στο ειδικό σχολείο που πηγαίνει. Έως τον Σεπτέμβρη του 2008 θα πρέπει να έχουμε βρει σχολείο. Τα φώτα σας παρακαλώ για ο,τιδήποτε γνωρίζετε το οποίο έχει την δυνατότητα να απασχολήσει παιδιά αυτής της ηλικίας που κινούνται στο φάσμα του αυτισμού... ΔΔΕ... ΔΑΔ... (Σημ. NOESI.gr: ενν. Διάχυτη Διαταραχή της Εξέλιξης και Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή). 

 Ενημέρωση NOESI.gr: Εάν δε "βρούμε" σχολείο για τον Άρη... τότε τι κάνουμε; 

Λίγα λόγια για τον Άρη

Εικόνα Almak
Σημείωση: Σας μεταφέρω κείμενο που έγραψα σε άλλο forum πριν ενάμιση χρόνο. Ο Άρης μου είναι αυτό που λέμε αυτιστικό! Είναι 9μιση χρόνων μιλά πολύ λίγο, είναι αγαπησιάρης, φοβάται το αεροπλάνο την βροχή και το σκοτάδι. Έχει μνήμη ελέφαντα, κοιμάται στο κρεβάτι του, δεν δυσανασχετεί στα μεγάλα ταξίδια αρκεί να είναι οδικώς. Αγαπημένα του παιχνίδια τα ζώα και τα τζιπ 4x4.

Επιληπτικές κρίσεις και αυτισμός

Εικόνα Almak

Γεια σας. Γονιός 2 πιτσιρικάδων, 12 ο μεγάλος (Χρόνης) και 10,5 ο μικρός (Άρης). Ο Άρης αυτιστικό. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και τις κρίσεις επιληψίας. Υπάρχει εμπειρία από μέλη του "Νόηση". Ο Άρης ήταν σε φαρμακευτική αγωγή (για τις κρίσεις αυτές) 2,5 χρόνια και ξεκινήσαμε ελάττωση της δόσης εδώ και 4 μήνες. Δυστυχώς πριν 5 μέρες έγινα θεατής μιας κρίσης ακόμα (12-20 δευτερόλεπτα). Νομίζαμε πως έχουμε ξεμπλέξει... μα μάλλον λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.