Πραγματικά παππούς!!!

Εικόνα almak

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που έγραψα για τον Άρη μου. Το καμάρι μου λοιπόν είναι πλέον σχεδόν 19 χρόνων. Τα τελευταία 3 χρόνια πηγαίνει στο Θεοτόκος , όπου εκεί είναι στο τμήμα μαγειρικής. Τα τελευταία όμως 5 χρόνια έχει κάνει άλματα στην κολύμβηση αλλά και στον χορό. Είναι στο χορευτικό τμήμα του αθλητικού σωματείου "ΑμεΑ Τυρταίος" και κάθε Σάββατο έχει μάθημα.

Ο παραλίγο ...παππούς (σχεδόν) "...πατέρας του Άρη και του Χρόνη" όπως τον γνωρίσαμε επιστρέφει στο "βιολόγιο" που ξεκινούσε πριν από 9 χρόνια ως εξής:

Γεια σας. Γονιός 2 πιτσιρικάδων, 12 ο μεγάλος (Χρόνης) και 10,5 ο μικρός (Άρης). Ο Άρης αυτιστικό. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και τις κρίσεις επιληψίας. Δυστυχώς πριν 5 μέρες έγινα θεατής μιας κρίσης ακόμα (12-20 δευτερόλεπτα). Διαβάστε όλο το βιολόγιο του Almak έχει μεγάλη αξία!

Η ζωή συνεχίζεται. Ο Άρης μεγαλώνει... (με βίντεο!)

Εικόνα almak

Η ζωή συνεχίζεται. Ο Άρης μεγαλώνει, συνεχίζει πλέον να δουλεύει τις Κυριακές για περίπου 2 ώρες το πρωϊ σε προετοιμασία τραπεζιών ταβέρνας . Μάλιστα μερικές φορές βοηθά και στο μάζεμα - καθάρισμα των τραπεζιών κατά την ώρα της δουλειάς με κόσμο.Είναι φανερό πως έχει εντάξει την δουλειά στην ρουτίνα της εβδομάδας. Συνεχίζει να προοδεύει και στο κολύμπι από το οποίο μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο όπου στους τελευταίους αγώνες για αμεα κατάφερε και τερμάτισε πρώτος παρά την πολύ άσχημη εκκίνηση. 

Περνά ο καιρός και ο Άρης μεγαλώνει

Εικόνα almak

Περνά ο καιρός και ο Άρης μεγαλώνει. Εξελίσσεται γίνεται καλύτερος , πιο προσιτός πιο εύκολος για εμάς. Με πληγώνει αφάνταστα η ανάγκη που έχει για φλερτ.

 Παλιό και αγαπημένο "βιολόγιο" ...αναβιώνει!

Αναζητείται ειδικός

Εικόνα almak
Δυστυχώς για εμάς η κυρία που είχε αναλάβει τον Άρη για τρία 2ωρα απογευματινά την εβδομάδα μας αφήνει μετά από 7 χρόνια πολύ καλής συνεργασίας.

Κολύμβηση για τα παιδιά μας

Εικόνα almak
Τον τελευταίο καιρό έχοντας ξετρελαθεί με τις επιδόσεις του Άρη στο κολύμπι θέλω να σας προτείνω ένα κολυμβητήριο όπου δουλεύει ένας άνθρωπος ο οποίος αν μη τι άλλο ξέρει να επικοινωνεί με τα παιδιά μας ..."το έχει". Το κολυμβητήριο είναι των Άνω Λιοσίων, 2~3 λεπτά από έξοδο της αττικής οδού. Ανοιχτή πισίνα και αρκετά καλά συντηρημένη. Άμεση-εύκολη πρόσβαση για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Ειδικό σχολείο - προτελευταίος χρόνος

Εικόνα almak

Ο χρόνος που κυλά είναι ο προτελευταίος - για τον Άρη - στο ειδικό σχολείο που πηγαίνει. Έως τον Σεπτέμβρη του 2008 θα πρέπει να έχουμε βρει σχολείο. Τα φώτα σας παρακαλώ για ο,τιδήποτε γνωρίζετε το οποίο έχει την δυνατότητα να απασχολήσει παιδιά αυτής της ηλικίας που κινούνται στο φάσμα του αυτισμού... ΔΔΕ... ΔΑΔ... (Σημ. NOESI.gr: ενν. Διάχυτη Διαταραχή της Εξέλιξης και Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή). 

 Ενημέρωση NOESI.gr: Εάν δε "βρούμε" σχολείο για τον Άρη... τότε τι κάνουμε; 

Λίγα λόγια για τον Άρη

Εικόνα almak
Σημείωση: Σας μεταφέρω κείμενο που έγραψα σε άλλο forum πριν ενάμιση χρόνο. Ο Άρης μου είναι αυτό που λέμε αυτιστικό! Είναι 9μιση χρόνων μιλά πολύ λίγο, είναι αγαπησιάρης, φοβάται το αεροπλάνο την βροχή και το σκοτάδι. Έχει μνήμη ελέφαντα, κοιμάται στο κρεβάτι του, δεν δυσανασχετεί στα μεγάλα ταξίδια αρκεί να είναι οδικώς. Αγαπημένα του παιχνίδια τα ζώα και τα τζιπ 4x4.

Σελίδες

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.