Λίγο πριν τα Χριστούγεννα...

Εικόνα anna kal

Καλοί μου συνοδοιπόροι στο Νόηση. Αυτή θα είναι μια ανάρτηση "βιολογίου" με όλη τη σημασία της λέξεως, καθώς αφορά την προσωπική μου πορεία και ζωή. Θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας, για το λόγο ότι ίσως κάποιοι από σας να είναι ή να πρόκειται να έρθουν στη θέση μου και μήπως βοηθηθούν από αυτά που έπαθα εγώ.

Βέλος που δείχνει σημαντικό περιεχόμενο. Φλασμπάκ! Πριν ...3 χρόνια όμως. Αναβιώνουν μερικές ωραίες αναρτήσεις, από τη σειρά (tag) "Περήφανοι γονείς"

Αγαπητοί φίλοι

Εικόνα anna kal

Σας ενημερώνω, για όσους διάβαζαν το μπλογκ μου για την εγκεφαλική παράλυση, ότι ο πάροχος και πάλι, ύστερα από 2 χρόνια δ&

R.J. Mitte, ένας ηθοποιός με εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα anna kal

Ο Roy Frank ''R.J'' Mitte (γεν. στις 21-8-1992) είναι Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για το ρόλο του ως Walter ''Flynn'' White στην αμερικάνικη σειρά ''Βreaking bad". Ο χαρακτήρας που υποδύεται στη σειρά έχει εγκεφαλική παράλυση? μέτριου βαθμού ενώ ο ίδιος ο ηθοποιός έχει στην πραγματικότητα ήπια εγκεφαλική παράλυση. Ο Mitte γεννήθηκε στη Λουιζιάνα και μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες το 2006, όπου και άρχισε ιδιαίτερα μαθήματα με τον μάνατζερ ταλέντων, Α. Witt, o oποίος έχει επίσης μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης. Οι δυο τους άρχισαν να ψάχνουν ρόλους όπου η αναπηρία του θα χρησίμευε για να ενημερωθούν οι θεατές επάνω σε θέματα αναπηρίας. Έτσι πέρασε οντισιόν για το Breaking Bad και πήρε το ρόλο. 

Θεραπευτική ιππασία στην περιοχή Βάρης και Κορωπίου

Εικόνα anna kal

Θα ήθελα αν κάποιος να μου δώσει πληροφορίες πού γίνονται μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας στην περιοχή Βάρης και Κορωπίου, ώστε να κάνω μια σχετική έρευνα.

Κλήρωση στο νηπιαγωγείο

Εικόνα anna kal

Έχω δυο αγοράκια δίδυμα, το ένα με εγκεφαλική παράλυση, τα οποία την επόμενη σχολική χρονιά θα παρακολουθήσουν το νηπιαγωγείο. Το νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκουμε βάσει της διεύθυνσής μας είναι και το μόνο που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα παιδί με κινητική αναπηρία, δηλαδή, απουσία σκάλας, πρόσβαση στην τουαλέτα με τον περιπατητήρα, μικρή απόσταση από την τάξη ως την τουαλέτα, μεγάλες αίθουσες ώστε να κινείται και να στρίβει ο περιπατητήρας χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους μαθητές, μεγάλο προαύλιο που εξασφαλίζει ελεύθερο χώρο για να περάσει ένας περιπατητήρας.

Ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες για το παιδί μου που έχει αναπηρία;

Εικόνα anna kal
Οι εξομολογήσεις των γονέων που γράφουν στο NOESI.gr με έκαναν να γράψω κάποια πράγματα σ' ένα κείμενο, που το μεταφέρω εδώ από το προσωπικό μου Blog. Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη αν κάπου φαίνεται ότι κάνω διδασκαλίες ή κάτι τέτοιο γιατί δεν έχω καθόλου αυτή την πρόθεση. Είναι όμως διαφορετικό να γράφεις στο Blog σου, που είναι δικό σου και γράφεις ό,τι σου 'ρθει και διαφορετικό να γράφεις σε μια διαδικτυακή κοινότητα. Σκοπός μου είναι να καταθέσουμε, όσοι θέλουμε τις απόψεις μας και ίσως κάτι που γράφει ο ένας βοηθήσει και τον άλλον.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.