Αρμοδιότητες δασκάλου παράλληλης στήριξης

Εικόνα Ioanna

Καλησπερα θα ηθελα να σας ρωτησω ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες ενος δασκαλου παραλληλης στηριξης, σας ευχαριστω πολυ!

Σχόλια

Είναι η ίδιες με οποιοδήποτε άλλο δάσκαλο

Εικόνα Ελένη Σταματίου

Είναι η ίδιες με οποιοδήποτε άλλο δάσκαλο. Να διδάσκει το μαθητή και να επεξηγεί, να τον στηρίζει ψυχολογικά και να τον συμβουλεύει και να τον βοηθήσει να ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον. Αν ο μαθητής έχει κινητικά πρόβλημα ή αν δεν αυτοεξυπηρετείται, ενδεχομένως να χρειαστεί να επέμβει ο δάσκαλος παράλληλης αν δεν υπάρχει βοηθητικό προσωπικό. Όσο αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορεί ''ο νόμος'' να ορίζει ότι ακολουθούμε το πρόγραμμα της γενικής τάξης, αλλά ο επαγγελματικός μας νόμος και η έννοια της ειδικής αγωγής ορίζει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα στο οποίο θα ανταποκρίνεται ο κάθε μαθητής.

like0

Οδηγός για την παράλληλη στήριξη από τις συνεργατικές ομάδες

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο https://drive.google.com/open?id=16yTalO5Z6PUsS683LfmZSWJ7qLhfLtNxQy_rQ4nqiN8 για να δείτε τον Οδηγό για την παράλληλη στήριξη που έχουν καταρτιστεί στο πλαίσιο των συνεργατικών ομάδων[+] του noesi.gr.

  • Εκεί θα βρείτε τη σχετική ενότητα "Καθήκοντα Εκπαιδευτικού Παράλληλης Στήριξης".

Ο Οδηγός αυτός είναι ευρέως διαθέσιμος στο κοινό, δωρεάν.


[+] Πρόκειται για διαπιστευμένους επαγγελματίες, που συνεργάζονται για να παράγουν και να προάγουν την επιστημονική γνώση. Μάθετε περισσότερα για τις συνεργατικές ομάδες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/coworking.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.