Υπουργείο προς "APA" (μέσω NOESI.gr): "Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού με πρώιμη ανίχνευση αυτισμού!"

Κλικ για να δείτε το ΝΕΟ! Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Τι είχαμε πει στο τελευταίο "Βιολόγιο": 4.563 υπογραφές! Ένας στόχος!:

"...Έχουμε πολλές ελπίδες (βάσιμες) ότι η προσπάθεια όλων μας έχει φέρει αποτέλεσμα!". 

Επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έφτασε 26/6/2009, όπου βεβαιώνεται η ενσωμάτωση του M-CHAT - δηλ. του ειδικού εργαλείου για την πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού σε νήπια 18 μηνών και άνω - στο νέο (!) Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.

4.563 υπογραφές! Ένας στόχος!

Η συλλογή υπογραφών στο πλαίσιο της προσπάθειάς APA ολοκληρώθηκε! Συλλέχθηκαν 4.563 υπογραφές, σε 766 σελίδες! Η επίσημη κατάθεση του αιτήματος σε Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ήδη γίνει.

 

Ξεπέρασε τις 4.000 υπογραφές η προσπάθεια στο πλαίσιο του APA

Το APA βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συλλογής υπογραφών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή 8 Μαΐου 2009) θα πρέπει να αποστείλετε ταχυδρομικά σε αυτή τη διεύθυνση όσες υπογραφές έχετε μαζέψει!

Ενημέρωση APA για την οριστική συγκέντρωση των υπογραφών

Στείλτε τις υπογραφές για APAΤο Autism Parents Act βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συλλογής υπογραφών. Αυτό σημαίνει ότι εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να αποστείλετε ταχυδρομικά σε αυτή τη διεύθυνση όσες υπογραφές έχετε μαζέψει! 

Σύντομη Περιγραφή - H Πορεία APA

Ξεκινώντας την δράση και έχοντας μπροστά μας terra incognita, είχαμε αποφασίσει να κρατήσουμε όσο πιο δυνατό χαμηλό προφίλ, τα λιγότερα δυνατά λόγια και τα περισσότερα έργα. Πλησιάζοντας στο τέλος της δράσης και έχοντας ήδη αποστείλει προς τους υπεύθυνους φορείς τις ήδη υπάρχουσες υπογραφές είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Στείλτε μας όλες τις υπογραφές

Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουν στον προορισμό τους όλες οι υπογραφές που συλλέγονται στο πλαίσο του APA!
Εάν βρεθείτε με φίλους και συγγενείς τις ημέρες του Πάσχα, μιλήστε τους για το APA. Εάν ενδιαφέρονται ας το υποστηρίξουν με την υπογραφή τους!
Κατεβάστε και εκτυπώστε το κείμενο για τις υπογραφές.

Εδώ θα βρείτε το κείμενο για τις υπογραφές...

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο RSS - Βιολόγιο μέλους autism-parents-act

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;