ΔΑΔ και ομοιοπαθητική (αιτία του αυτισμού το εμβόλιο)

Εικόνα Βαρβάρα

Πριν από δύο μήνες επισκέφθηκα κάποιον ομοιοπαθητικό ιατρό για να εξετάσει τον γιο μου, ο οποίος είναι 14 ετών και έχουμε από τον ψυχίατρο που τον παρακολουθούσε πριν διάγνωση για ΔΑΔ στο φάσμα του αυτισμού. Ο ομοιοπαθητικός μας είπε πως δεν είναι αυτιστικός και η αιτία της συμπεριφοράς αυτής οφείλεται σε εμβόλιο. Ξεκινήσαμε λοιπόν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, περιμένουμε με υπομονή, πίστη και ελπίζουμε να δούμε το καλύτερο δυνατό. Αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ας με ενημερώσει σας παρακαλώ.

Σχόλια

Επισκεφτείτε κάποιον παιδίατρο – αναπτυξιολόγο

Εικόνα Χριστίνα

Καλημέρα. Η γνώμη μου είναι να επισκεφτείτε κάποιο παιδίατρο -αναπτυξιολόγο (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) να σας πει μια γνώμη, διότι εάν το παιδί έχει όντως ΔΑΔ χρειάζεται άλλου είδους παρέμβαση και το χάσιμο χρόνου δεν είναι προς όφελός του. 

Απόψεις και πραγματικότητα...

Εικόνα Grigorios Kostakis

Κάθε άνθρωπος έχει δικαιώμα στη γνώμη του και η ελευθερία πράξεων πρέπει να είναι η ευρύτερη δυνατή (κοινώς η ελευθερία του ατόμου φτάνει ως το σημείο που επηρεάζει την ελευθερία κάποιου άλλου).

Η άποψη του κάθε ατόμου όμως δεν μπορεί να αλλάζει την πραγματικότητα ή την επιστημονική άποψη που πρέπει να καθορίζει την πολιτική. Το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο και συναισθηματικά φορτισμένο όταν οι αποφάσεις μας επηρεάζουν προστατευόμενα μέλη και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Επειδή το θέμα του εμβολιασμού αφορά κυρίως παιδιά και τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορες ομάδες σαν πολιτικό επιχείρημα ή σαν επαγγελματικό - ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα παραθέσω ένα link (από Οργανισμό κι όχι blogs) σαν reference:

Σχετικά με την περιβόητη έρευνα που υποτίθεται συνέδεε το εμβόλιο MMR με τον αυτισμό

Επιπλέον, είναι πολύ θετικό ότι η FTC (ας πούμε η επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ) αναγκάζει το ομοιοπαθητικά σκευάσματα να έχουν τις απαραίτητες ενδείξεις για την 'αποτελεσματικότητα' τους (εδώ)

Καλή δύναμη με τον γιο σας κι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια.

Μην το πάρετε στραβά... (διαγράφηκε)

Εικόνα panayota

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Εμβόλιο ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας (MMR)

Εικόνα Μίνα

Ο γιος μου ηταν καλα, μεχρι που εκανε το εμβολιο. Μετα ηταν σαν να έκλεισε καποιος τον διακοπτη. Στα 2.5 χρονια του αρχησαμε να ψαχνωμαστε, ωσπου μας ειπαν οτι ειναι στο φασμα του αυτισμου.τον παρακολουθει παιδοψυχοατρος και κανει λογοθεραπειες,:εργοθεραπειες, παει παιδικο κι εδω και 7 μηνες του κανω ομοιοπαθητικη.

Η ομοιοπαθητικη τον βοηθησε να μαθαινει τα παντα πιο γρηγορα. Εχω ψαξει τα παντα γυρω απο το εμβολιο και εχω καταληξει οτι σιγουρα φταιει αυτο. Ο μικρος ειναι πολυ εξυπνος,βεπικοινωνει, θελει να βρίσκεται μεσα σε κοσμο και μετα απο δυο χρονια θεραπειας εχει αλλαξει τελειώς. Αυτο που δεν εχει κατακτησει ειναι στον να λυθει η γλωσσα του, στον λογο και να παιζει με παιδακια.

Θα ηθελα να μαθω τι φαρμακα σου δινει ο ομοιοπαθητικος, εμας μας δινει τα μπαριτα καρμπον.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.