Δεν έχει τέλος...

Εικόνα Niki L.

Καλησπέρα, ειμαι μητέρα παιδιού με σπαστικη διπληγια. Διάβασα πολλες ιστορίες σαν την δικιά μας και πιστεύω πως θα με καταλάβετε. Έφτυσα αιμα για να στείλω το παιδι προνήπια και τελικά τα κατάφερα. Ηρθε και το ΕΒΠ και ολα τέλεια. Αλλά δεν εχει τελος... Ενδέχεται η σύνοδος να σταματήσει λόγω υγείας. Τι γινεται σε αυτήν την περίπτωση θα στείλουν άλλη και αν ναι σε ποσο χρονο; Το παιδι ίσα που προσαρμόστηκε και δεν μπορεί να παει χωρίς συνοδο. Αν κάποιος γνωρίζει ευχαριστω έκ των προτέρων.

Σχόλια

Συνοδός εννοείτε Παράλληλη Στήριξη;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γειά σας :) 

Όταν λέτε συνοδός εννοείτε παράλληλη σωστά!? Αν ναι, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης όπου ανήκετε και ειδικότερα για τις ενέργειες που θα γίνουν από το σχολείο, σχετικά με την αντικατάσταση του προσώπου, αν χρειαστεί.

Οι Διευθυντές των σχολείων, όσο υπεύθυνοι είναι βάσει νόμου προκειμένου να υποβάλουν τα σχετικά αιτήματα για παράλληλη στήριξη, έως τέλος Ιουνίου κάθε έτους, τόσο ευθύνη τους είναι να υποβάλλουν τα αιτήματα για την αντικατάσταση του προσώπου. 

Σημαντικά βήματα λοιπόν: 

  1. Συζητήστε με Δντη σχολείου για τις ενέργειες που θα κάνει για για την αντικατασταση.
  2. Ενημερώστε Σύμβουλο Εκπαίδευσης αν αποφασιστεί ότι η σύνοδος πρέπει να φύγει λόγω υγείας.

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος, εκδότης NOESI.gr

like0

Σύνθετο πρόβλημα (βοηθήστε με)

Εικόνα Niki L.

Ευχαριστω για την απάντηση αλλά αυτά τα έκανα και απάντηση δεν πήρα. Το θέμα ειναι πως η σύνοδος (ΕΒΠ) ειναι έγκυος. Αλλά δεν θελει να φυγει γιατι δεν δικαιούται άδειες και θα απολυθεί. Κατι που δεν το θελει απο οτι κατάλαβα. Το θέμα ειναι πως εγω δεν βλέπω να υπάρχει λύση γιατι το παιδι  ειναι βαρύ και πρέπει να το μετακινεί.  Τελος πάντων μου λέει μπορω τον βάζω περπατάει δεν το σηκώνω. Αλλά μου λέει εγω τον Απρίλιο θα φύγω. Τι θα γίνει τότε δεν μου λέει κανεις. Θα δούμε λένε. Τι θα δούμε; Δεν υπάρχουν  νόμοι; Δεν με ενημερώνει κανεις. Θα ήταν χρήσιμο για εμένα μια ανάλογη περίπτωση γονιου. Τι έκανε , πως κινήθηκε; Ειναι λεπτό το ζήτημα δεν θελω να πιέσω και την σύνοδο που η  πολιτεία δεν εχει φροντίσει να δώσει τα απαιτούμενα  σε περίπτωση εγκυμοσύνης και αναγκάζεται να δουλέψει γιατι το εχει ανάγκη σε μια δουλεια που απο την φύση της ειναι  απογορευτικη για έγκυο. Ειναι και πολυ καλή με το παιδι και πραγματικα δεν έχω απαιτήσεις αλλά το παιδι πρέπει να εχει σύνοδο ως το τελος. Αλλιώς δεν θα το δεχτούν. Παρακαλώ βοηθήστε με.

like0

Συνοδός ΕΒΠ

Εικόνα anna kal

Να σου πω πώς το βλέπω με τη λογική και από την κάποια εμπειρία μου. Πιθανότατα ο Διευθυντής του σχολείου ή η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, ό,τι είναι στη δική σου περίπτωση, δεν έχουν ιδέα τι γίνεται, γιατί δεν τους έχει ξανασυμβεί. Απ' ότι θυμάμαι, απ' όταν δούλευα σε γραφείο εκπαίδευσης (αυτά που κλείσανε), ο σύμβουλος ειδικής αγωγής, τουλάχιστον ο συγκεκριμένος, δεν ανακατευότανε καθόλου ποιος συνοδός φεύγει ή έρχεται. Μια δυο φορές που μας έτυχε να παραιτηθεί άτομο στα μέσα ή στο τέλος της χρονιάς δεν αντικαταστάθηκε. Ήταν όμως ΕΒΠ σε μονάδα ειδικής αγωγής και όχι συνοδός σε γενικό σχολείο, οπότε υποθέτω ότι τα καθήκοντά του μοιράστηκαν ανάμεσα στους υπόλοιπους ΕΒΠ.

Προσωπικά δεν μου είχε τύχει ποτέ να εγκρίνουν ΕΒΠ για γενικό σχολείο, τους έστελναν όλους στις μονάδες ειδικής αγωγής όπου οι ελλείψεις ήταν μεγάλες. Θα σου έλεγα ν' απευθυνθείς μόνη σου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής σου. Αν θέλεις για να μην ψάχνεις γράψε μου την περιοχή σου να σου πω τηλέφωνο και διεύθυνση. Θα σου έλεγα να μην τηλεφωνήσεις αλλά να πας επιτόπου. Έχει πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Συνήθως υπάρχει στη Διεύθυνση υπάλληλος που ασχολείται με τους αναπληρωτές, ανάμεσα σ' αυτούς και οι ΕΒΠ (οι ΕΒΠ διορίζονται με το καθεστώς των αναπληρωτών, τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πρόπερσι που έφυγα εγώ απ' την πρωτοβάθμια) και θα ζητήσεις κατ' αρχάς αυτόν να εκθέσεις το θέμα. Αν δεν ξέρει να σου πει θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και να μάθει.

Μην το αφήσεις για τον Απρίλιο, γιατί δεν πρόκειται να βρεις άκρη μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Όταν βρεις κάποιον να ρωτήσεις και μέχρι να πάρεις απάντηση θα έχει έρθει το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον εγκυμοσύνη είναι, έχει κινδύνους, μπορεί τώρα να νιώθει η κοπέλα τις δυνάμεις της εντάξει και να σου λέει Απρίλιο, αλλά μπορεί να διαπιστώσει νωρίτερα ότι δεν μπορεί ν'ανταπεξέλθει. Εάν δεν βρεις άκρη στη Διεύθυνση (είναι τίποτα απρόθυμοι κλπ, παντού υπάρχουν τέτοιοι, εγώ όταν πήγα μια φορά για θέμα του παιδιού του λέγανε να πάρει τηλέφωνο στο Υπουργείο κι αυτός έλεγε δεν έχω το τηλέφωνο, ευτυχώς βρέθηκε πρόθυμος υπάλληλος και με εξυπηρέτησε) πήγαινε μόνη σου στο Υπουργείο, Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι (παραδίπλα στο Μall), 1oς όροφος Δ/νση Ειδικής Αγωγής, ώρες κοινού 12-2 (προτίμησε αρχές της εβδομάδας).

Αν όλα αυτά αποτύχουν, σκέψου, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να βάλεις κάποια δική σου συνοδό, την οποία θα πληρώσεις για το Μάιο και τον Ιούνιο και να χάσει 7-8 μέρες το παιδί το σχολείο δεν έγινε και τίποτα. Ελπίζω να βρεις σύντομα λύση.

like0

Αννα, σε ευχαριστω για το ενδιαφερον στο προβλημα μας

Εικόνα Niki L.

Αννα, σε ευχαριστω για το ενδιαφερον στο προβλημα μας. Φαινεται πως δεν μπορω να κανω και πολλα προς το παρον. Παντως με διαβεβαιωσαν απο την πρωτοβαθμια πως γινεται αιτηση για αναπληρωτη σε καθε περιπτωση. Τωρα, αν ερθει ειναι αλλη περιπτωση!!! Θα περιμενουμε δηλαδη τις εξελιξεις μιας και δεν εχει γινει ουτε παραιτηση, ουτε απολυση του ΕΒΠ.

like2

Η πορεία στο "δεν έχει τέλος"

Εικόνα Niki L.
Έχω καιρό να μπω κ να γράψω. Μια που το έκανα τωρα σκέφτηκα να σας γράψω τι έγινε με το θέατρο του παραλόγου. Μήπως κ κάποιος γονιός βρεθεί σε αυτην την θέση κάποτε κ τουλάχιστον να ξέρει τι τον περιμένει. Το παιδάκι μου άρχισε προνηπιο πέρσι μέσα Οκτωβρίου γιατί τότε ήρθε το ΕΒΠ. Όταν ήρθε μετά από μια εβδομάδα μου ανακοίνωσε ότι έχει εγκυμοσύνη, ότι δικαιούται άδεια 15 ημερων, κ ότι θα φύγει μετά το Πάσχα για να γεννήσει. Οπότε κ εγώ έπρεπε μετά το Πάσχα να δω τι θα κάνω. Μέσα στην χρονιά έλειπε συχνά δεν ξέρω αν ήταν 15 μέρες πάντως ήταν συχνά. Επίσης ήταν συνήθως Δευτέρα ή Παρασκευή ή τριήμερο με καμιά αργία. Τέλος πάντων. Το παιδάκι εκεί που προσαρμοζοταν αντε πάλι από την αρχή. Παρ όλα αυτά όμως το παιδί πήγε καλά κ η δασκάλα μου έλεγε μια χαρά με τόσες φορές που έλειψε. Δεν γίνεται να πάει αν δεν είναι το ΕΒΠ γιατί η δασκάλα έχει 20 παιδιά μόνη της. Οπότε όταν έλειπε το παιδί έμενε σπίτι. Αντικαταστατη δε μπορούσα να βάλω γιατί δεν θα ήταν νόμιμο. Αρκετό καιρό πριν το Πάσχα πήγα στην πρωτοβάθμια .Μου είπαν εμείς θα κάνουμε αίτηση για αναπληρωτή αλλά εως ότου να έρθει το παιδί θα χάσει πολύ καιρό κ αν θα έρθει. Κάντε αίτηση για ιδιώτη αναπληρωτή κ εμείς αν πληρεί τα κριτήρια θα την υπογράψουμε πολύ γρήγορα. Αίτηση θα κάνετε μετά το Πάσχα γιατί πρέπει το ΕΒΠ που είναι τώρα να φύγει κ μετά. Δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα το ΕΒΠ έφυγε για μια εβδομάδα όπως μου είπε άδεια γάμου. Εκεί που την περίμενα από Δευτέρα με πήρε τηλέφωνο κ μου λέει δεν είμαι καλά πήρα αναρρωτική. Δεν θα έρθω. Αποτέλεσμα : ούτε ενημερώθηκα εγκαίρως αλλά τελευταία στιγμή, ούτε μπορούσα να βάλω αντικαταστατη γιατί ηταν σε άδεια κ δεν είχε διακοπεί η σύμβαση της κ το παιδί έμεινε 4 εβδομάδες σπίτι μαζί με τις διακοπές του Πάσχα κ άλλες 10 μέρες μετά έως ότου γίνουν τα χαρτιά κ εγκρίθηκε το ιδιωτικό προσωπικό που έβαλα κ πλήρωσα εγω. Το παιδάκι έχασε την επαφή με το σχολείο, δεν ήθελε να πάει, κ.λ.π. Ευτυχώς η κοπέλα που έβαλα ήταν εξαιρετική, τον βοήθησε πολύ κ γρήγορα πηγαν όλα κατ ευχην. Τι να πω εγώ τώρα για όλα αυτά. Τα σχόλια δικά σας... εγω πάντως λέω ότι στην ζωή μην εμπιστεύεστε κ πολύ. Εγώ έδειξα τεράστια κατανόηση κ δεν είπα κουβέντα για τίποτα στην κοπέλα που ήταν έγκυος, κ αυτο γύρισε αρνητικά στο παιδί μου. Βέβαια κ τι μπορούσα να κάνω; Απλά αυτοί που κάνουν αυτη την δουλειά θα πρέπει να έχουν ευαισθησία κ εντιμότητα. Αυτά.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.