Δεν είναι προβοκάτσια

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Είναι πραγματική απορία προς ειδικούς και γονείς - αν έχει δοθεί απάντηση κάπου αλλού στη Νόηση, παρακαλώ παραπέμψτε με. Ο Ρίκος έχει στοιχεία αυτισμού και ΔΑΔ. Για να καθίσει στο τραπέζι καμιά ωρίτσα να δουλέψουμε, τα πρώτα 10-15' είναι μαρτυρικά για τα συκωτοπνεύμονά μου που διαστέλλονται μέχρι σκασμού, αλλά η υπόλοιπη ώρα θα είναι αποδοτική. Από την άλλη εγώ είμαι η μανούλα και ξέρω πού τον πονεί και πού τον σφάζει, με εναλλαγή - τιμωρίας επιβράβευσης θα τον φέρω στα νερά μου. Και αργότερα θα ξανακάτσουμε και δώστου κ.λπ. κ.λπ. - αποτελέσματα υπάρχουν, αλλά είναι και συνεχής η πίεση μου. Ιδού το ερώτημα: Σε μια τέτοια περίπτωση τι έννοια έχει η λογοθεραπεία και η ειδική αγωγή δις εβδομαδιαίως και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει; Εγώ με όσα έχω δει και δοκιμάσει 2+ χρόνια τώρα νομίζω ότι οι ειδικοί - αν είναι τόσο αποσπασματική η παρεμβασή τους και δε μιλάμε για ειδικό φουλ σχολείο - ωφελούν μόνο αν δίνουν κατευθυντήριες γραμμές στο γονιό. Πολύ θα με ενδιέφεραν άλλες απόψεις. Το περί προβοκάτσιας το είπα γιατί - εντελώς μεταξύ μας όμως - με έχουν εκνευρίσει αφάνταστα διάφοροι ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκα εσχάτως. Το θεωρώ εγκληματικό να μου λένε ότι το εξάωρο πακέτο τους είναι η απάντηση στο πρόβλημά μας αντί να "αναγκάζουν" το γονιό να γίνεται μέρος της διαδικασίας εκμάθησης! Σταματάω να ξεθυμάνω :-)

Σχόλια

Η δουλειά είναι συλλογική

Εικόνα mother
Κανένας θεραπευτής (εκτός αν είναι επί 24ώρου βάσεως) δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πολύτιμη δουλειά στο σπίτι. (Πίστεψέ με, το παιδί μου το λατρεύω, αλλά πολλές φορές είμαι στα όρια να το πνίξω.) Εκτός από τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνουν, παίζουν και έναν άλλο ρόλο, πολύ σημαντικό: έναν ακόμα άνθρωπο πέρα από τα στενά πλαίσια της οικογένειας, που έρχεται κοντά με το παιδί σου. Η παιδοψυχολόγος που ανέλαβε το γιό μου, θα τον παρακολουθεί μέχρι τα πρώτα χρόνια του Δημοτικού σχολείου, δηλαδή μιά 5ετία. Δεν την βλέπω σαν ειδικό, αλλά σαν μιά δεύτερη μάνα. Ψυχραιμία. Κουράγιο. Και βαλεριάνα 3 φορές τη μέρα....
like1

Κατερίνα, καλώς ήρθες

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Καλώς ήρθες :-) Ίσως τα έγραψα κι εγώ μπερδεμένα, ήμουν φορτισμένη λίγο, δε διαφωνώ μ' αυτά που λες. Συνοψίζω: νιώθω σιγουριά και εκτίμηση για τον εκπαιδευτή που θα μου τονίσει ότι αν δεν συνεργαστούμε εμείς πρωτίστως αποδοτικά-εγώ με το Ρίκο υπό την καθοδήγησή του - τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά.
like0

Καλή χημεία παιδί - θεραπευτή, Μkilan

Εικόνα Kari
Αγαπητη φιλη, θεωρω πως στην προκειμενη περιπτωση εχουμε να κανουμε με το ρητο το αυγο κανει την κοτά ή η κοτα το αυγο. Χωρις την βοηθεια των ειδικων δεν γινεται αλλα και χωρις την συνεχομενη προσπαθεια των γονιων τα αποτελεσματα ειναι ελαγχιστα. Παρολα αυτα θελω να τονισω πως αν το παιδι δεν εχει ενα μοναδικο δεσιμο με τους θεραπευτες, τοτε παλι τα αποτελεσματα δεν θα ειναι καλα, αυτο που θελω να πω ειναι πως πρεπει το παιδι με καποιο μαγικο τροπο να θυμαται τα λογια του θεραπευτη ή να θελει να ακολουθησει τις δικες του μεθοδους σε καθημερινη βαση και αυτο γινεται μοναχα οταν υπαρχει καλη χημεια μεταξυ τους.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.