Δεν μεγαλώνει η περίμετρος του κεφαλιού με γρήγορους ρυθμούς

Εικόνα Melissa Papa

Καλημέρα! Είμαι νέα μαμά! Έχω ένα κοριτσάκι 7 μηνών. Η ανάπτυξη της (κινητική και "λεκτική") είναι πολύ καλή. Το κεφαλάκι της όμως εδώ κι ένα μήνα δεν μεγάλωσε καθόλου κι έμεινε στάσιμο στα 42 εκατοστά. Γενικά δεν μεγαλώνει η περίμετρος με γρήγορους ρυθμούς όπως άκουγα από αλλά παιδάκια αλλά αυτόν τον μήνα δε μεγάλωσε καθόλου. Η γιατρός μου είπε ότι προς το παρόν δεν αγχωνόμαστε καθώς έχει δεξιότητες πάνω από την ηλικία της. Παρόλα αυτά εγώ ανησυχώ καθώς διάβασα ότι σε διάφορα σύνδρομα η ανάπτυξη είναι φυσιολογική τους πρώτους μήνες. Επίσης ανησυχώ γιατί ο σύντροφος μου έχει συνδρομο Τουρέτ (Tourette) και κάποιος φίλος ψυχολόγος του είχε αναφέρει και κάτι για Άσπεργκερ (ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί, καθώς έχει άψογη επικοινωνία και είναι πολύ κοινωνικός, εκδηλώνει συναισθήματα κ.λπ.). Θα ήθελα την άποψη σας. Να το ψάξω περισσότερο ή να περιμένω 2 μήνες όπως πρότεινε η παιδίατρος μας;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.