ΔΕΠΥ ενηλίκων, ψάχνω νευρολόγο

Εικόνα Anamela
Ψάχνω για γιατρό νευρολόγο με εμπειρία και γνώση στη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής τύπου Ritalin σε ενηλίκους με συμπτώματα παρεμφερή με το σύνδρομο διάσπασης της προσοχής (ΔΕΠΥ) που συναντάται στα παιδιά. Αν έχετε κάποια πληροφορία θα σας ήμουν ευγνώμων.

Σχόλια

ΔΕΠΥ σε ενήλικα

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας! Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε μόνο το σκεύασμα Concerta. Ένας ενήλικας θα χρειάζεται λογικά 72 mg κάθε πρωί. Μια μεγαλύτερη δόση θεωρείται άσκοπη, καθώς πάνω από τα 72 mg δεν περιμένουμε μεγαλύτερη δράση του φαρμάκου (έχει αυτή την φαρμακοδυναμική ιδιαιτερότητα). Το φάρμακο κατά βάσιν είναι παιδιατρικό και ΔΕΝ είναι σίγουρη η δράση του σε ενήλικα άτομα. Επίσης, η λήψη του είναι άσκοπη αν η εικόνα του λήπτη δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει στα ψυχιατρικά κριτήρια της ΔΕΠΥ. Επίσης η λήψη του μπορεί να μην αποδώσει αν το παίρνει κανείς με λανθασμένο στόχο λόγω άγνοιας. Οι δράσεις του είναι πολύ συγκεκριμένες. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στις αντενδείξεις.
like0

ΔΕΠΥ ενηλίκων

Εικόνα Anamela
Ευχαριστώ θερμα για την απάντηση. Μπορώ να έχω στοιχεία επικοινωνίας του κου Καφαντάρη -Ζειμπέλογλου;
like0

Κλικ στο όνομα για επικοινωνία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Κλικ πάνω στο όνομα κάθε μέλους, επιλέγετε καρτέλλα "επικοινωνία" και στέλνετε προσωπικό μήνυμα (μέσω E-mail) σε όποιον θέλετε.
like0

Ritalin - Concerta

Εικόνα Alex_undrer control Κypriotakis

Καλησπέρα σας, το Ritalin δυστυχώς δεν θα το βρείτε αλλά το concerta υπάρχει λόγο της ιδιαιτεροτητας του φαρμάκου πρέπει να καταθέσεις την συνταγή στο φαρμακείο και μετά θέλει λιγάκι υπομονή ειδικά αυτό τον καιρό, το είχα παραγγείλει 15/5 και ήρθε 26... Είχα 25 χρόνια πρόβλημα με εξάρτησης βαριάς μορφης(ναρκωτικά πάντως τύπου) έχω πάει σε ανοικτά κ κλειστά πρόγραμματα σε όλο τον κόσμο και η λύση ήταν πιο απλή από ποτέ, τυχαία μου είπε ένας γιατρός να κάνω μια εξέταση για να δούμε η ντοπαμινη κ τα οιπολοιπα πως πάνε....... Ούτε εγώ δεν πίστευα ότι αυτά ευθύνονται και ο οργανισμός ζητάει το 'φτιαξιμο'.... Να μην σας κουράζω, το concerta για μένα είναι η καλύτερη λύση, αυξάνει το επίπεδο σεροροτινινης και ντοπαμηνις και σε κάνει να νιώθεις ότι ξαναγεννιεσαι, μετά από τόσα, χρόνια μπορώ να συνγκεντρωθω και να διαβάσω ένα βιβλίο, να φτιάξω ένα παζλ και γενικότερα να κάνω πράγματα σε μια σειρά χωρίς να αφήνω το ένα για κάτι άλλο.. Εχω καταναλώσει στην ζωή μου τα πάντα από φάρμακα, σκόνες κ φυτά.... Το concerta ειλικρινά είναι το μόνο που "βλέπω νιώθω" την διαφορά και πιστέψτε με αξιζει... Αν κάποιος το αρχίσει να το αρχίσει από το 18mg και μετά βλέπει την τον καλύπτει.... Την υγεία μας να έχουμε γιατί το δευτερόλεπτο φέρνει πολλά. Να είσαστε καλά και πάντα με υγεια

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.