Δίαιτα γλουτένης - καζεΐνης

Εικόνα Anonymous
Αν κάποιος πιστεύει στις δίαιτες γλουτένης - καζεΐνης ή θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι σχετικό, μπορεί πρώτα να κάνει και μια σχετική εξέταση στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ (Αγγλία). Μια εξέταση ούρων που διενεργεί η Μονάδα Έρευνας του Αυτισμού ανιχνεύει μια ένωση που οι ερευνητές πιστεύουν ότι προέρχεται από τη διάσπαση μορφινοειδών πεπτιδίων στον οργανισμό. Τονίζω ότι πρόκειται ακόμα για επιστημονική έρευνα που η επαρκής διερεύνησή της εκκρεμεί. Έτσι η τελική απόφαση δράσης (δίαιτα δηλαδή ή όχι) είναι αποκλειστική ευθύνη των γονέων. Μετά από επικοινωνία μαζί τους με e-mail στέλνουν ερωτηματολόγιο που θα συμπληρωθεί στα αγγλικά. Ακολούθως έρχεται σωλήνας δειγματοληψίας (δείγμα μέχρι 15ml). Το κόστος είναι εξήντα(60) λίρες Αγγλίας(+μια προμήθεια της Τράπεζας) + τα έξοδα αποστολής. Υπολογίστε γύρω στα εκατό(100) Ευρώ συνολικά. Περισσότερα στο site: http://centres.sunderland.ac.uk/autism/. Χρήστος

Σχόλια

σχετικά με τη δίαιτα για παιδιά με αυτισμό

Εικόνα stellakanelli
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Σχετικά με τη διάιτα αυτή γνωρίζω ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται και στην Ιταλία και αν κάποιος θέλει μπορώ να μάθω περισσότερα πάνω σε αυτό.Απλά θα ήθελα να πώ ότι δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματική γιατί το παιδάκι στο οποίο κάνω μάθημα δεν τη κάνει πάρα πολύ καιρό,αλλά θα ήθελα να πώ οτί όποιος μπέι σε αυτή τη διαδικασία να είναι προετοιμασμένος για αντιδράσεις από το παιδί γιατί απαγορεύονται πολλά τρόφιμα(πχ. σοκολάτα,μπισκότα,παγωτά κ.α.).Δεν υποννοώ οτί δεν ειναι αποτελεσματική το τονίζω.Απ΄οτι ξέρω είναι σε ερευνιτικό επίπεδο ακόμα.Απλά τα παιδιά όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό θέλουν να τρώνε και τροφές όπως η σοκολάτα και όταν ερχόμαστε στα παιδιά με αυτισμό που δεν μπορούν να δηλώσουν τη δυσαρεσκειά τους με τυπικούς τρόπος,είναι φυσικο η αντίδρασή τους να είναι έντονη και με μη λεκτικό τρόπο.Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με το παιδί που δουλευω εγώ.Ειμαι σίγουρη ότι οι γονείς έχετε ήδη φανταστεί κάτι τέτοιο απλά επιβεβαιώνω τη σκέψη σας.και πάλι χρόνια πολλα και με υγεία
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.