Πρωινό Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης

Εικόνα dimitra dim

Ψάχνω να βρώ ένα καλό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης (πρωινό πρόγραμμα) που να στηρίζεται στο ABA. Έχω ακούσει για το "Δύναμαι" και το "Έρεισμα". Έχει εμπειρία κάποιος από κάποιο από αυτά? Ή κάποιο άλλο αν έχει να προτείνει.. Να έχει δεί αποτελέσματα.. Δεν αντέχω άλλο να μην προχωράμε... Και όλα αυτά είαι πανάκριβα... Γιατί να μην υπάρχουν και στην Ελλάδα οι δομές αυτές ΔΩΡΕΑΝ??

Θα μιλήσει το παιδί μου?

Εικόνα dimitra dim

Εχουμε ενα παιδι τον αργυρη. Μεχρι τα 3 δεν ειχαμε καταλαβει καποιο προβλημα στην αναπτυξη του. Πηγαινε φυσιολογικα.. αναφορικα με το λογο ηταν αυθορμητος επικοινωνιακος αναπτυγμενος περιορισμενα. Οχι ηχολαλικος. Δε μας ειχε πει ποτε πως τον λενε π.χ. αλλα π.χ. φωναζε σε μια ξαδερφη ''κατεβα κατω" οταν ηταν στο μπαλκονι ή φταναμε στο χωριο και ελεγε ''φτασαμε στο χωριο'' ή με τραβαγε ''παμε γιαγιας σπιτι''. Δεν ειχε λυθει η γλωσσα ελεγε ομως πχ σπανια ''θελω σουβλακι''. Μετα χαθηκαν τα λογια, που και που βγαινει απο το στομα μια λεξη και μοιαζει ωρες ωρες να μη μπορει να μιλησει σα να μπουρδουκλωνεται η γλωσσα του και άλλες φορες σα να μη θελει.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.