Δύο Παράλληλες στηρίξεις στο ίδιο τμήμα

Εικόνα Γιώργος

Σε ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο μας ενημέρωσαν ότι δεν επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα 2 παράλληλες στηρίξεις σε παιδια στο ίδιο τμήμα. Γνωρίζει κανείς εάν αυτό ισχύει;

Επίσης θα θέλαμε να μας προτείνετε εκπαιδευτήρια (για δημοτικό) σε περιοχές του κέντρου που να δεχονται παράλληλη στήριξη σε μαθητές τους.

Ευχαριστώ

Σχόλια

Παράλληλη Στήριξη σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα σας,

απ' όσο γνωρίζω τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν δεσμεύονται νομικά να δεχτούν παράλληλη στήριξη — το αναφέρω εμπειρικά ως συνεργάτης (λογοθεραπεύτρια) ιδιωτικού νηπιαγωγείου. Οπότε μάλλον καθορίζουν οι ίδιοι το αν θα δεχτούν και πόσους θα δεχτούν. Ο νόμος αφορά στη δημόσια εκπαίδευση όπου και εκεί, απ' όσο θυμάμαι, δέχονται (ιδιωτική) παράλληλη στήριξη ύστερα από σύμφωνη γνώμη του συλλόγου και όχι πάνω από μία σε κάθε τάξη.

2 παράλληλες στηρίξεις ταυτόχρονα στο ίδιο τμήμα

Εικόνα Γιώργος

Κα Τσούκαλου

σας ευχαριστώ για την ενημέρωσή σας. Μας είπανε ότι υπάρχει ήδη ένα παιδί που θα συνεχίσει στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο με παράλληλη στήριξη οπότε βάσει του νόμου δεν μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονα δυο μαζί εάν θελησουμε να έχουμε κι εμείς.

Και στο νηπιαγωγείο μας είχαν πει όχι σε 2ο παιδί με παράλληλη

Εικόνα Penny

Δυστυχώς και στο δικό μας νηπιαγωγείο είχαν πει όχι σε 2ο παιδί με παράλληλη. Μην έρθετε σε αντιπαράθεση, δεν νομίζω ότι θα βγάλετε ακρη. Φαντάζομαι ότι και τα ιδιωτικά ακολουθούν το ίδιο πράγμα με τα δημόσια.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;