Έχω ενα αγοράκι 4.5 χρονών που δεν μασάει το φαγητό του

Έχω ενα αγοράκι 4.5 χρονών που δεν μασάει το φαγητό και μάλιστα το σιχαίνεται. Προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια τον έχω πάει σε ειδικούς για δυσφαγία και λογοθεραπευτές, και προσπαθώ και εγώ, αλλά δεν θέλει να μασήσει. Πρόβλημα κατάποσης δεν έχει, τον έχουν ελέγξει, οπότε ό,τι και να του δώσω (του δίνω το φαγητό σε κομματάκια) το καταπίνει με πολλές φορές να πνίγεται.

Δεν ακουμπάει ούτε το φαγητό, ούτε μπισκοτάκια τρώει τίποτα.

Μπορεί παρακαλώ κάποιος να με βοηθήσει, να μου πει αν γνωρίζει κάποιον ειδικό; 

Ευχαριστώ

Σχόλια

Η σίτιση είναι περίπλοκο κομμάτι

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα,

Η σίτιση είναι περίπλοκο κομμάτι εξαρτάται απο την υφη, τη θερμοκρασια, το μέγεθος, τη γεύση, σε ποιο σημείο του στόματος βάζεις το κομματάκι, να έχει κανει προθέρμανση, οδοντόβουρτσα που να εχει αγγίξει όλα τα ευαίσθητα σημεία μέσα στο στόμα. Για τη μάσηση ειδικά υπάρχει τεχνική με γάζες. Αν μένετε Αθήνα, υπάρχει  μια ειδική λογοθεραπεύτρια που ασχολείται αποκλειστικά με αυτα τα θεματα. 

Θερμές Ευχές,
Βικυ

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω

Εικόνα Σοφία Μπεθάνη

Καλησπέρα σας

τον έχω πάει σε λογοθεραπευτές με βουρτσάκια μασάζ, με μασητικά εργαλεία, να το βάζω πίσω στα άκρα το κομματάκι. Είχε αρχικά και αισθητηριακό αλλά το ξεπέρασε κατά πολύ μέσα στο στόμα (γιατί έχει απτικό αισθητηριακό και με τα φαγητά).  Εχουμε καταφέρει να ανοίγει το στόμα να πλένουμε δόντια, και να δέχεται τις διαφορετικές υφές, αλλα τίποτα σε σχέση με την μάσηση. Πρόβλημα κατάποσης δεν εχει. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Από 1.5 χρονών τον παω σε ειδικούς

Ευχαριστώ
Σοφία

Χρειάζεστε ειδικό λογοθεραπευτή για την μάσηση

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Οπως σας ειπα χρειαζεστε ειδικο λογοθεραπευτη για τη μασηση ωστε να συνεχισει την εξέλιξη. Δεν εχω δει αλλη ειδικοτητα να ασχολείται με αυτό.

Θερμές Ευχές
Βικυ

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2018 στην Πλατεία Συντάγματος - Μία Δράση ενημέρωσης από την Ένωση Γονέων και Φίλων ατόμων με Σύνδρομο Rett ''Άγγελοι Γης.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.