Είχατε παρατηρήσει αυτιστικά στοιχεία όταν ήταν πέντε μηνών το παιδί;

Εικόνα Maria Papadamis

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ξέρω εάν κάποιος από εσάς είχε παρατηρήσει αυτιστικά στοιχεία όταν το παιδί ήταν πέντε μηνών.

Σας ευχαριστώ

Σχόλια

5 μηνών το παιδι είναι μικρό για να δείξει στοιχεία αυτισμού

Εικόνα Αικατερίνη Παπαδοπούλου

Καλησπέρα! 5 μηνών το παιδι είναι μικρό για να δείξει στοιχεία αυτισμού, αλλά ένα δείγμα αποτελεί η βλεμματική επαφή — π.χ δεν ανταποκρίνεται στους ήχους, τα χαμόγελα ή σε άλλες εκφράσεις του προσώπου σας και δεν σας κοιτά στα μάτια, όταν απευθύνεστε στο βρέφος.

Στους ήχους κάποιες φορές ανταποκρίνεται και κάποιες όχι

Εικόνα Maria Papadamis

Καλησπερα και σας ευχαροστω πολυ για την απάντηση. Στους ήχους κάποιες φορές ανταποκρίνεται και κάποιες οχι οπως και σε ολα τα αλλα που αναφέρετε για αυτο και εχω μπερδευτεί παρα πολυ. Δεν ξερω εαν ειμαι υπερβολική... καθως ειναι και το πρώτο μου παιδι. Απλα διαβάζοντας στο διαδύκτιο για τα πρώιμα σημάδια, ανησύχησα καθώς τα συναντούσα στο παιδι μου.

6 μηνών ανησυχούσα γιατί δεν καθόταν στον ποπό του

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλησπέρα! Συμφωνώ με την Αικατερίνη, είναι μικρό ακόμα αλλά για την βλεμματικη κοίταξε το, εγώ θυμάμαι 6 μηνών ανησυχούσα γιατί δεν καθόταν στον ποπό του και γιατί έκανε κίνηση να μπουσουλήσει. Όμως ρώτα την παιδιατρο αν οι κινητικές τότε λειτουργίες είναι της ηλικίας του. Και εμάς η παιδίατρος μας έβαλε σε σκέψεις... 

Είναι σχεδόν οχτώ μηνών, κολλάει το βλέμμα του

Εικόνα Maria Papadamis

Καλησπέρα. Τωρα είναι σχεδόν οχτώ μηνών. Στον πωπο του κάθεται και τώρα ξεκίνησε να στηρίζει και τα πόδια του ως τώρα δεν τα στήριζε καθόλου. Βεβαια είναι χοντρουλης σχεδόν δέκα κιλά. Αυτο που ακόμα με απόσχολει είναι ότι κάποιες φορές μέσα στην ημέρα κολλάει το βλέμμα του βέβαια μόλις του μιλήσεις αμέσως ξεκολλάει. Εσενα ποσό είναι τώρα το παιδάκι σου;; 

Καλό είναι να πας σε κάποιον ειδικό

Εικόνα Penny

Εφόσον υπάρχει ανησυχία από μέρους σου καλά είναι να πας σε κάποιον ειδικό. Προσωπικα έχω καεί από παιδιατρους... δεν γνωρίζουν και πολλά και συνήθως αν δεν βαριά περιστατικά η αν υπάρχουν στοιχεία πολλά... δεν το παίρνουν χαμπάρι.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;