Είχατε παρατηρήσει αυτιστικά στοιχεία όταν ήταν πέντε μηνών το παιδί;

Εικόνα Maria Papadamis

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ξέρω εάν κάποιος από εσάς είχε παρατηρήσει αυτιστικά στοιχεία όταν το παιδί ήταν πέντε μηνών.

Σας ευχαριστώ

Σχόλια

5 μηνών το παιδι είναι μικρό για να δείξει στοιχεία αυτισμού

Εικόνα Αικατερίνη Παπαδοπούλου

Καλησπέρα! 5 μηνών το παιδι είναι μικρό για να δείξει στοιχεία αυτισμού, αλλά ένα δείγμα αποτελεί η βλεμματική επαφή — π.χ δεν ανταποκρίνεται στους ήχους, τα χαμόγελα ή σε άλλες εκφράσεις του προσώπου σας και δεν σας κοιτά στα μάτια, όταν απευθύνεστε στο βρέφος.

Στους ήχους κάποιες φορές ανταποκρίνεται και κάποιες όχι

Εικόνα Maria Papadamis

Καλησπερα και σας ευχαροστω πολυ για την απάντηση. Στους ήχους κάποιες φορές ανταποκρίνεται και κάποιες οχι οπως και σε ολα τα αλλα που αναφέρετε για αυτο και εχω μπερδευτεί παρα πολυ. Δεν ξερω εαν ειμαι υπερβολική... καθως ειναι και το πρώτο μου παιδι. Απλα διαβάζοντας στο διαδύκτιο για τα πρώιμα σημάδια, ανησύχησα καθώς τα συναντούσα στο παιδι μου.

6 μηνών ανησυχούσα γιατί δεν καθόταν στον ποπό του

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλησπέρα! Συμφωνώ με την Αικατερίνη, είναι μικρό ακόμα αλλά για την βλεμματικη κοίταξε το, εγώ θυμάμαι 6 μηνών ανησυχούσα γιατί δεν καθόταν στον ποπό του και γιατί έκανε κίνηση να μπουσουλήσει. Όμως ρώτα την παιδιατρο αν οι κινητικές τότε λειτουργίες είναι της ηλικίας του. Και εμάς η παιδίατρος μας έβαλε σε σκέψεις... 

Είναι σχεδόν οχτώ μηνών, κολλάει το βλέμμα του

Εικόνα Maria Papadamis

Καλησπέρα. Τωρα είναι σχεδόν οχτώ μηνών. Στον πωπο του κάθεται και τώρα ξεκίνησε να στηρίζει και τα πόδια του ως τώρα δεν τα στήριζε καθόλου. Βεβαια είναι χοντρουλης σχεδόν δέκα κιλά. Αυτο που ακόμα με απόσχολει είναι ότι κάποιες φορές μέσα στην ημέρα κολλάει το βλέμμα του βέβαια μόλις του μιλήσεις αμέσως ξεκολλάει. Εσενα ποσό είναι τώρα το παιδάκι σου;; 

Καλό είναι να πας σε κάποιον ειδικό

Εικόνα Penny

Εφόσον υπάρχει ανησυχία από μέρους σου καλά είναι να πας σε κάποιον ειδικό. Προσωπικα έχω καεί από παιδιατρους... δεν γνωρίζουν και πολλά και συνήθως αν δεν βαριά περιστατικά η αν υπάρχουν στοιχεία πολλά... δεν το παίρνουν χαμπάρι.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.