Εικόνα που παραπέμπει σε αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας

Γεια σας! Έχω ένα κοριτσάκι που 17 Φεβρουάριου κλείνει τα 3. Έχω ανησυχήσει πολύ γιατί τον Νοέμβριο μια ιδιώτης αναπτυξιολόγος μας μίλησε για τα προβλήματα που έχει στην επικοινωνία (απαντάει όποτε θέλει. Παίζει αρκετά μόνη μιλώντας συνέχεια για το τι κάνει) μας παραπέμπουν σε αυτιστική διαταραχή — όμως υψηλής λειτουργικότητας. Χωρίς να τεθεί οριστικά η διάγνωση λόγω μικρού ηλικίας (2 ετών και 9 μηνών τότε). Στεναχωριέμαι πολύ για το μέλλον Βάζω πολλά στο μυαλό μου... γνωρίζει κάποιος παρόμοια περίπτωση;

Σχόλια

Μόνο ο χρόνος μπορεί να σε οδηγήσει στα σωστά συμπεράσματα

Εικόνα Αικατερίνη Σγουρομάλλη

Βάσω δυστυχώς η αλήθεια ειναι ότι μόνο ο χρόνος μπορεί να σε οδηγήσει στα σωστά συμπεράσματα. Όπως όλοι φαντάζομαι έτσι κι εσείς θα ξεκινήσετε αν δεν το κάνατε ήδη έναν αγώνα για να βελτιώσετε την επικοινωνία και τη λειτουργικότητα  του παιδιού σας. Τα αποτελέσματα πίστεψε με δεν μπορεί κανεις να σας τα εγγυηθεί. Υπάρχουν παιδιά που κάνουν άλματα και αλλα που μένουν σταθερά η ακόμα και πάνε πίσω. Το σημαντικό να ξέρεις ειναι στο τέλος η αποδοχή του παιδιού σας που αυτό για εμένα ειναι το πιο σημαντικό καθώς βοηθά και την εξέλιξη του. Επειδή ο αυτισμός ειναι μια ιδιαίτερη κατάσταση που πολλές φορές οδηγεί τους γονείς στην απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο και την κοινωνική ζωή θα έλεγα να προσπαθήσετε σαν οικογένεια να μην κλειστείτε στον εαυτό σας. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι το μέλλον γιατι όσο κι αν προσπαθείς να το φανταστείς αυτό ειναι αδύνατον. Αυτά στα γράφει μια μαμά με μια κορη αυτιστική υψηλής λειτουργικότητας στα 12 πλέον...

Πώς ήταν η μικρή σου τριών χρόνων;

Εικόνα Βασω Σαμανη

Κατερινα μου θα μπορουσες να μου ελεγες πως ηταν η μικρη σου τριων χρονων;

Πρώτα να βεβαιωθείτε για τη διάγνωση

Εικόνα Kalma

Θα έλεγα πως είναι καίριας σημασίας να βεβαιωθείτε για τη διάγνωση, αφού η αναπτυξιολόγος το είπε με επιφύλαξη. Μήπως να παίρνατε και μια δεύτερη γνώμη; Ξερω πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά θα ήθελα να πω ότι και η κόρη μου μικρή έπαιζε μόνη της και μιλούσε συνέχεια (και τώρα το κανει σε κάποιο βαθμό) και τελικά έχει ΔΕΠΥ. Χρειάζεται ψυχραιμία και να θυμάστε πως ακόμα κι αν υπαρχει κάτι, δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.