Εκρήξεις θυμού στον γιο μου, 15 χρονών

Ο γιος μου είναι 15 χρόνων έχει νοητική στέρηση και μας προβληματίζουν οι εκρήξεις θυμού που έχει. Δεν ξέρει τι θέλει ότι και να του λέμε αντιδράει κλαίει. Δεν έχει ενδιαφέροντα κάτι που να του αρέσει να κάνει είναι δύσκολο παιδί δεν ξέρουμε πως να το χειριστουμε.

Σχόλια

Αντιμετώπιση του θυμού

Εικόνα Petros D

Αγαπητή κα Κασάπη,

Έτσι όπως το περιγράφετε μου θυμίζει παρόμοια κατάσταση που περάσαμε προ διετίας με τον 15χρονο γιό μου.

Σίγουρα όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες, μπορούμε να βρούμε όμως τομές.

Αν θέλετε επικοινωνήστε στο famdal@cyta.gr για να σας πούμε τι κάναμε και που απευθυνθήκαμε.

Σήμερα ζούμε μια άλλη πολύ όμορφη καθημερινότητα και, φυσικά, συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Να είστε καλά. 

Σας αναφέρω πώς αντιμετωπίσαμε το θυμό

Εικόνα Petros D

Ανταποκρινόμενος στην παρότρυνση των υπευθύνων του δικτύου, σας αναφέρω πως, όταν αντιμετωπίσαμε θυμό και αντίδραση, συμβουλευτήκαμε ψυχίατρο και ψυχολόγο ειδικευμένους σε θέματα αυτισμού, καθώς η κατάσταση δεν ήταν διαχειρίσημη από εμάς. Μας καθησύχασαν λέγοντας πως πρόκειται για παροδική φάση και μας πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης.

Ακολουθώντας τις προτάσεις τους είδαμε μερα με την μέρα σοβαρές βελτιώσεις. Μια από τις οδηγίες που ακολουθήσαμε ήταν αυτή της ενεργητικής ακρόασης που έκανε το παιδί μας να καταλάβει ότι νοιαζόμαστε και καταλαβαίνουμε ή προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτό που νιώθει.

Διαβάσαμε σχετικό βιβλίο και κάναμε συνεδρίες με την ψυχίατρο αλλά και την ψυχολόγο (πιο τακτικά).

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.