Νέα μέθοδος επικοινωνίας για παιδιά με αυτισμό ("Proloquo2Go")

Εικόνα El
Καλησπέρα, διάβασα χτες στο internet για μια νέα μέθοδο επικοινωνίας για τα παιδιά με αυτισμό, που δεν έχουν λόγο και έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται στην Αμερική. Πρόκειται για μια εφαρμογή για smartphones / tablets ("Proloquo2Go") και η οποία βοηθάει να μετατραπεί γραπτό κείμενο σε φωνή (text-to-speech) μέσω παιδικών φωνών. Ενδιαφέρομαι να μάθω αν υπάρχει στην Ελλάδα ενδιαφέρον για ανάπτυξη ανάλογης ελληνικής εφαρμογής έτσι ώστε να μπορέσουμε να προμηθευτούμε και εμεις την ανάλογη εφαρμογή και για τα παιδιά μας.

Φάρμακο για τον αυτισμό;;;

Εικόνα El
Θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με την θεραπεία του αυτισμού μέσω ένος νέου φαρμάκου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και δίνεται σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα παιδιών και απο συγκεκριμένιο νοσοκομείο στην Αττική. Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφερθει το όνομα ή μήπως απαγορεύεται για λόγους διαφήμισης. Οποιος γονέας δίνει στο παιδί του το νέο αυτό φάρμακο ή αν κάποιος ειδικός γνωρίζει για την δράση και το πως πάνε τα παιδιά μετά την χορήγηση του, θα ήθελα να έχω επικοινωνία μαζί του...

Αισθητηριακή ολοκλήρωση και αυτισμός

Εικόνα El
Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γιος μου ο οποίος έχει αυτισμό και είναι 7,5 χρονών. Το πρόβλημα που μας έχει παρουσιάσει όλο το χειμώνα είναι η δυσκολία στο να φορέσει νέα ρούχα και έχει εμμονή σε συγκεκριμένη μλπούζα και χρώμα. Το πρόβλημα ας πούμε ότι το αντιμετώπισα με το να του πάρω την ίδια μπλούζα σε άλλα 5 αντίγραφα. Το θέμα είναι τώρα υπάρχει η μεταβατικότητα στα ρούχα απο χειμωνιάτικα σε καλοκαιρινά και πως θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε όσο γίνεται γρηγορότερα και πιο ανώδυνα...

Επίδομα πρόνοιας και στάση πληρωμών απο τα ταμεία

Εικόνα El
Θα ήθελα να ρωτήσω τους άλλους γονείς αν έχουν μάθει κάτι για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος απο την πρόνοια ή αν έχουν πάρει κάποιοι ήδη τα χρήματα.. Κάπου άκουσα ότι καταργούνται και έχουν πάει χαρτιά που λένε ότι δεν θα ξαναπάρουμε επίδομα όσοι έχουν 67% αναπηρία.. ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης έμαθα για στάση πληρωμών τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο απο τα ταμεία σχετικά με τις λογοθεραπείες των παιδιών που δικαιολογουσαν.. όποιος γονέας ή ειδικός γνωρίζει κάτι περισσότερο να διαφωτίσει και εμάς τους υπόλοιπους.

Οδοντίατρος για παιδάκια με αυτισμό στην Αθήνα

Εικόνα El
Θα ήθελα την βοήθεια σας για να μπορέσω να βρω ένα καλό οδοντίατρο για να πάω τον γιο μου ο οποίος έχει αυτισμό και δεν συνεργάζεται σε τυπικά ιατρεία. Ψάχνουμε για οδοντίατρο που συνεργάζεται με νοσοκομείο ώστε να γίνει νάρκωση.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.