Άσπεργκερ - διάγνωση από ΚΕΠΑ, να μην προχωρήσουμε;

Εικόνα Ελένη

Καλημέρα σας... Ο γιος μου είναι 8 χρονών με Asperger. Ξεκινήσαμε να κάνουμε τα χαρτιά μας για το ΚΕΠΑ, ωστόσο ο παιδοψυχίατρος του δημόσιου νοσοκομείου που θα μας δώσει την απαραίτητη βεβαίωση μας συνέστησε να μην προχωρήσουμε. Η λογική του (που έχει μία βάση, αλλιώς δε θα το συζητάγαμε) είναι ότι πρόκειται για ένα παιδί το οποίο στο μέλλον πιθανόν να θέλει να σπουδάσει και να κάνει οικογένεια, και καλό θα ήταν να μη συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό "ανάπηρος" ιδιαίτερα από τη στιγμή που με τις θεραπείες μπορεί να φτάσει να λειτουργεί "φυσιολογικά" στην κοινωνία και ίσως τότε να μη χρειάζεται και τα ευεργετήματα που θα δικαιούται λόγω αυτού του χαρακτηρισμού..

Ζαφειρίου, ομοιοπαθητικός

Εικόνα Ελένη
Καλημέρα σας! Έχει δει κανείς τον ομοιοπαθητικό γιατρό Ζαφειρίου για θέματα αυτισμού; Μας τον συνέστησαν από την ΕΘΜΑ, λέγοντάς μας ότι ίσως (και τόνισαν το "ίσως") μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στα συμπτώματα του παιδιού. Από το γραφείο του κου Ζαφειρίου δεν μας έδωσαν καν ραντεβού, και μας είπαν ότι είναι κλεισμένοι μέχρι και τον Ιούλιο. Αν έχει πάει κανείς τον παρακαλώ να μου στείλει e-mail. Θέλω να καταλάβω αν αξίζει να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβρη ή αν θα πρέπει να ψάξω για κάποιον άλλο. Αν και μόνο το γεγονός ότι μου τον συνέστησαν από την ΕΘΜΑ κάτι λέει...

Έχει περάσει κανείς από ΚΕ.Π.Α. να μας πει τι γίνεται;

Εικόνα Ελένη
Καλημέρα! Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα ΚΕ.Π.Α.; Ρώτησα στης Γλυφάδας και μου είπαν ότι υπάρχει 5 μηνη αναμονή. Επιπλέον θέλουν υποχρεωτικά τεστ νοημοσύνης, ενώ εγώ δε΄ν ισχυρίζομαι ότι το παιδί έχει νοητική υστέρηση. Ξέρει κανείς μήπως υπάρχει κανένα ΚΕ.Π.Α. (έστω και της Κορίνθου) που να εξυπηρετείσαι νωρίτερα;

Σελίδες

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.