Επίδομα αναπηρίας για ΔΑΔ

Εικόνα user 1567

Ο γιός μου βρίσκεται στο φάσμα της αναπτυξιακής διαταραχής ήπιας μορφής (διάγνωση από το Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ). Είναι τώρα 7 ετών και φοιτά σε γενικό σχολείο με ιδιωτική παράλληλη στήριξη (με πολύ κόπο και στερήσεις). Δεν σκεφθήκαμε ποτέ ούτε εγώ ούτε και ο σύζυγός μου να διεκδικήσουμε το προνοιακό επίδομα, καθώς πιστεύουμε ότι επειδή είναι υψηλής λειτουργικότητας στο φάσμα, όσο περνάνε τα χρόνια θα βελτιώνεται και ότι θα μπορεί ως ενήλικας να σταθεί στα δικά του πόδια, ανεξάρτητος. Φοβούμαστε ότι το προνοιακό επίδομα θα το στιγματήσει για όλη του ζωή και πιθανόν να του στερήσει μια κανονική ζωή. Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί, ρομαντικοί, υπεραισιόδοξοι για την κατάσταση και την πορεία του, αλλά πραγματικά δεν ... μας "πάει η καρδιά" να προβούμε σε τέτοια κίνηση. Έχει νιώσει έτσι κανείς από εσάς? Συμφωνείτε στα όσα ανέφερα περί στιγματισμού? Σας ευχαριστώ και Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία στις οικογένειές μας!

Σχόλια

Σαν να διαβάζω δικά μου

Εικόνα Ντίνα

Σαν να διαβάζω δικά μου σχόλια..Μόνο που η δική μου κόρη είναι 4 ετών και την άνοιξη θα περάσει πρώτη φορά από ΚΕΔΔΥ.. Στο κέντρο ψυχικής υγείας  που πήγαμε για επανέλεγχο (να συνεχίσει λόγο-έργο για έναν ακόμη χρόνο) μας είπαν ότι έχει βελτιωθεί πολύ, είναι θέμα χρόνου να μιλήσει κανονικά και ότι θα πάει κανονικά νηπιαγωγείο ... Είμαι τρομερά αγχωμένη για το τι μέλλει γενέσθαι γιατί ζούμε στην επαρχία και οι επιλογές δεν είναι πολλές..

Θεωρώ ότι δεν σκέφτεστε σωστά!

Εικόνα Δήμητρα

Γεια σας! Θεωρώ ότι δεν σκέφτεστε σωστά! Χαίρομαι που το παιδί σας πάει καλά αλλά ένα βοήθημα που δικαιούται δεν θα το στιγματίσει! Απλά θα βοηθήσει εσάς να ανταπεξέλθετε στα αυξημένα έξοδα του παιδιού. Επίσης θα βοηθήσει μελλοντικά το παιδί αν δεν τα καταφέρει να εργαστεί. 

Πιθανότατα έχετε δίκαιο..

Εικόνα Ντίνα

Πιθανότατα έχετε δίκαιο.. Νομίζω όμως ότι αν παίρνει επίδομα δε δικαιούται τα χρήματα για λόγο/ έργο (στην υποσημείωση της Υ/Δ που προσκομίζω κάθε μήνα στο ΙΚΑ αναφέρει κάτι τέτοιο). Εν τούτοις δεν το έχω αποκλείσει σαν ενδεχόμενο. Θα περάσει από ΚΕΔΔΥ και μετά βλέπουμε καθώς τα χρήματα για την παράλληλη στήριξη (μέχρι να έρθει από το υπουργείο ) δεν τα διαθέτουμε..

Nα ρωτήσω κάτι μιας και εγώ, έχω την ίδια απορία

Εικόνα Φλωρα Στοιλιδου

Να ρωτήσω κάτι μιας και εγώ εχω ακριβώς την ίδια απορία με την κυρία στο πάνω σχόλιο. Όσο αφορά τα αγόρια και σαφέστατα αν εχει την πρόοδο που λέει η κυρία, όταν με το καλό θα έρθει η ώρα που θα πάει φαντάρος ή σε σπουδές .... Αυτά δεν φαίνονται ....???? Η μόνη δυσκολία στο να δεχτώ το επίδομα πρόνοιας... Γιατί βλέπω οτι περνάει και στην εφορία σαν φοροαπαλλαγή, οπότε εκεί κατευθείαν βγαίνει... δεν ξέρω πραγματικά, εγώ έχω ένα παιδί 5 χρονών που μου το έβγαλαν ΔΑΔ αλλά πάει πολύ καλά... Θα δείξει μέχρι πόσο θα πάει... Αλλά αν τελικά περάσουμε και δεν αγγίξουμε;;;

Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση

Εικόνα Ντίνα

Δήμητρα σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.