Επίδομα αναπηρίας για ΔΑΔ

Εικόνα user 1567

Ο γιός μου βρίσκεται στο φάσμα της αναπτυξιακής διαταραχής ήπιας μορφής (διάγνωση από το Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ). Είναι τώρα 7 ετών και φοιτά σε γενικό σχολείο με ιδιωτική παράλληλη στήριξη (με πολύ κόπο και στερήσεις). Δεν σκεφθήκαμε ποτέ ούτε εγώ ούτε και ο σύζυγός μου να διεκδικήσουμε το προνοιακό επίδομα, καθώς πιστεύουμε ότι επειδή είναι υψηλής λειτουργικότητας στο φάσμα, όσο περνάνε τα χρόνια θα βελτιώνεται και ότι θα μπορεί ως ενήλικας να σταθεί στα δικά του πόδια, ανεξάρτητος. Φοβούμαστε ότι το προνοιακό επίδομα θα το στιγματήσει για όλη του ζωή και πιθανόν να του στερήσει μια κανονική ζωή. Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί, ρομαντικοί, υπεραισιόδοξοι για την κατάσταση και την πορεία του, αλλά πραγματικά δεν ... μας "πάει η καρδιά" να προβούμε σε τέτοια κίνηση. Έχει νιώσει έτσι κανείς από εσάς? Συμφωνείτε στα όσα ανέφερα περί στιγματισμού? Σας ευχαριστώ και Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία στις οικογένειές μας!

Σχόλια

Σαν να διαβάζω δικά μου

Εικόνα Ντίνα

Σαν να διαβάζω δικά μου σχόλια..Μόνο που η δική μου κόρη είναι 4 ετών και την άνοιξη θα περάσει πρώτη φορά από ΚΕΔΔΥ.. Στο κέντρο ψυχικής υγείας  που πήγαμε για επανέλεγχο (να συνεχίσει λόγο-έργο για έναν ακόμη χρόνο) μας είπαν ότι έχει βελτιωθεί πολύ, είναι θέμα χρόνου να μιλήσει κανονικά και ότι θα πάει κανονικά νηπιαγωγείο ... Είμαι τρομερά αγχωμένη για το τι μέλλει γενέσθαι γιατί ζούμε στην επαρχία και οι επιλογές δεν είναι πολλές..

Θεωρώ ότι δεν σκέφτεστε σωστά!

Εικόνα didyma1103

Γεια σας! Θεωρώ ότι δεν σκέφτεστε σωστά! Χαίρομαι που το παιδί σας πάει καλά αλλά ένα βοήθημα που δικαιούται δεν θα το στιγματίσει! Απλά θα βοηθήσει εσάς να ανταπεξέλθετε στα αυξημένα έξοδα του παιδιού. Επίσης θα βοηθήσει μελλοντικά το παιδί αν δεν τα καταφέρει να εργαστεί. 

Πιθανότατα έχετε δίκαιο..

Εικόνα Ντίνα

Πιθανότατα έχετε δίκαιο.. Νομίζω όμως ότι αν παίρνει επίδομα δε δικαιούται τα χρήματα για λόγο/ έργο (στην υποσημείωση της Υ/Δ που προσκομίζω κάθε μήνα στο ΙΚΑ αναφέρει κάτι τέτοιο). Εν τούτοις δεν το έχω αποκλείσει σαν ενδεχόμενο. Θα περάσει από ΚΕΔΔΥ και μετά βλέπουμε καθώς τα χρήματα για την παράλληλη στήριξη (μέχρι να έρθει από το υπουργείο ) δεν τα διαθέτουμε..

Nα ρωτήσω κάτι μιας και εγώ, έχω την ίδια απορία

Εικόνα Φλωρα Στοιλιδου

Να ρωτήσω κάτι μιας και εγώ εχω ακριβώς την ίδια απορία με την κυρία στο πάνω σχόλιο. Όσο αφορά τα αγόρια και σαφέστατα αν εχει την πρόοδο που λέει η κυρία, όταν με το καλό θα έρθει η ώρα που θα πάει φαντάρος ή σε σπουδές .... Αυτά δεν φαίνονται ....???? Η μόνη δυσκολία στο να δεχτώ το επίδομα πρόνοιας... Γιατί βλέπω οτι περνάει και στην εφορία σαν φοροαπαλλαγή, οπότε εκεί κατευθείαν βγαίνει... δεν ξέρω πραγματικά, εγώ έχω ένα παιδί 5 χρονών που μου το έβγαλαν ΔΑΔ αλλά πάει πολύ καλά... Θα δείξει μέχρι πόσο θα πάει... Αλλά αν τελικά περάσουμε και δεν αγγίξουμε;;;

Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση

Εικόνα Ντίνα

Δήμητρα σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.