Επιδομα αναπηρίας και τραπεζικός λογαριασμός

Εικόνα Γεωργία Μαραγκού

Γεια σας. Μαζεύω τα δικαιολογητικά για να καταθέσω αίτηση για το προνομιακό επίδομα για τον γιο μου με αυτισμό που είναι 5 χρονών. Ξέρετε για το άνοιγμα βιβλιαρίου στο παιδί πρέπει να είναι αυστηρά το παιδί πρώτος δικαιούχος, γιατί μου είπαν στην τράπεζα ότι είναι διαφορετική η διαδικασία. Θα ηθελα να ειμαι σιγουρη πριν προχωρησω. Ευχαριστω

Σχόλια

Ναι, πρέπει να είναι το παιδί να είναι 1ος δικαιούχος

Εικόνα Gogo G

Ναι, πρέπει να είναι το παιδί πρώτος δικαιούχος οπωσδήποτε.

like148

Πριν 10 χρονια έπρεπε να είναι

Εικόνα Γιάννης_1970

Πριν 10 χρονια που εκανα την αιτηση έτσι επρεπε να ειναι.

Δεν ξερω αν εχει αλλάξει.

like1

Και οι δύο γονείς χρειάζονται κάθε φορά για να πάρουν χρήματα;

Εικόνα Γεωργία Μαραγκού

Και καθε φορα που θελετε να παρετε τα χρηματα πρεπει να πηγαινεται στο ταμειο και οι 2 γονεις με μια αιτηση; Γιατι ετσι μου ειπαν στην Εθνικη Τραπεζα. Απλα μου φανηκε υπερβολικο και γι αυτο ρωταω αν ολοι που εχουν μικρα παιδια το κανουν ετσι τοτε θα το κανω εννοειται, ετσι γινετε ξερετε;

like150

Μη πείτε ότι είναι λογαριασμός για επίδομα

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Στην τράπεζα με τίποτα δε πρέπει να πείτε ότι θέλετε ανοιγμα λογαριασμου για προνοιακό επίδομα γιατί θα τους πιασουν τα νομικιστικα και θα σας παιδεψουν.

Ανοιξτε εναν απλο αποταμιευτικο στο ονομα παιδιου και 2ο δικαιουχο εσας και δωστε αυτο στον ΟΠΕΚΑ.

like2

Φοβάμαι ότι θα με παιδέψουν

Εικόνα Γεωργία Μαραγκού

Αυτο ειπα και φοβαμαι οτι θα με παιδεψουν. Το ειπα ομως γιατι η υπαλληλος μου ελεγε οτι δεν μπορει να μπει πρωτος δικαιουχος τοσο μικρο παιδι. Ισως παω σε αλλη τραπεζα μηπως το κανουν πιο απλα. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

like160

Είναι υποχρεωτικό το παιδί να εμφανίζεται 1ος δικαιούχος

Εικόνα Σταύρος

Είναι υποχρεωτικό το παιδί να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Πείτε στην Τράπεζα ότι θέλετε λογαριασμό αποταμιευτικό για το παιδί, όχι ότι αφορά το επίδομα αναπηρίας. Θα χρειαστεί στην αρχή να πάτε και οι δύο γονείς, για να υπογράψετε κ.λπ., αλλά σε καμία περίπτωση δε θα απαιτείται να πηγαίνετε μαζί ξανά για να κάνετε αναλήψεις.

Τον λογαριασμό που θα ανοίξετε να τον συνδέσετε με την χρεωστική σας κάρτα (που ενδεχομένως έχετε για άλλον λογ/σμό) για να μπορείτε να κάνετε αναλήψεις μέσω ATM.

like151

Ακριβώς αυτό

Εικόνα Γιάννης_1970

Ακριβως αυτο που λεει ο Σταυρος ισχυει.

like128

Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Γεωργία Μαραγκού

Ευχαριστω πολυ. 

like2

Επίδομα σε τραπεζικό λογαριασμό

Εικόνα Δημήτρης

Καλησπερα οσο αφορα για το ανοιγμα λογαριασμου για επιδομα θα πρεπει να παρετε ενα χαρτι(βεβαιωση) απο την προνοια ( αν το επιδομα ειναι απο την προνοια) οπου θα λεει :βεβαιωνουμε οτι ο (το ονομα του παιδιου) κατοικος (τοπο κατοικιας) ειναι ενταγμενος στο προγραμμα οικονομικης ενισχυσης ατομων με (την παθηση που εχει το παιδι,απο την αποφαση του κεπα) και επιδοτειται απο την υπηρεσια μας με το ποσο (000000) μηνιαιως απο 00/00/0000 εως 00/00/0000. Η βεβαιωση αυτη χορηγειται στον πατερα (το ονομ/μο) για να την χρησιμοποιησει για ανοιγμα τραπεζικου λογαριασμου με πρωτο ονομα του επιδοτουμενου(ονομα παιδιου) εμενα αυτο που εδωσαν απο την προνοια και η τραπεζα το εκανε δεκτο(υπογραφη και απο τους δυο γονεις) και σε capital control. Ευχαριστω, καλο βραδυ.

like1

Δικαιολογητικα για αποταμιευτικό

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Δε χρειάζεται κανένα χαρτί από Πρόνοια. Η ίδια η πρόνοια σε στέλνει σε τράπεζες που ξεπερνανε αυτα τα κωλυματα.

Λοιπόν,

1) Πιστοποιητικό Γεννησης από ΚΕΠ

2) Ληξιαρχική πράξη από ΚΕΠ

3) Απόδοση ΑΦΜ από εφορία

4) Αποδεικτικό τηλεφώνου και διεύθυνσης

5) Ταυτότητα γονέα

Δε χρειάζονται και οι δύο γονείς απαραίτητα.

Να ζητησεις να στο συνδεσουν με το e-banking και με την κάρτα σου.

Αν πας για λογαριασμο Προνοιακο, πρεπει να μην εχεις καρτα τραπεζης, να μην εχεις e-banking, να πηγαινεις με πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης μαζι με τον αλλο γονεα σε καταστημα για να τσεκαρεις και να κανεις αναληψη.

Ταλαπωρία που υπαρχει λογω νομικών θεμάτων της τραπεζας κι όχι της πρόνοιας (ΟΠΕΚΑ).

like152

Κι όμως σε τρεις τράπεζες μου ζήτησαν αυτό το χαρτί

Εικόνα Γεωργία Μαραγκού

Κι όμως σε τρεις τράπεζες που πηγα μου το ζητησαν αυτό το χαρτι, γιατι ολοι μου ειπαν ότι δεν μπορει το παιδι να είναι πρωτο στο λογαριασμο οποτε αναγκαστικα τους ελεγα για το επιδομα. Θα παω να το παρω για να τελειωσω καποτε.

like2

Δοκιμάστε Τράπεζα Πειραιώς

Εικόνα Σταύρος

Δοκιμάστε Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης, από κατάστημα σε κατάστημα της ίδιας Τράπεζας μπορεί να ακούσετε διαφορετικές εκδοχές.

Επουδενί μην αποδεχτείτε να πρέπει να πηγαίνετε και οι δύο γονείς για είσπραξη του επιδόματος.

Γι αυτό θα ήταν καλό να ανοίξετε λογαριασμό αποταμιευτικό με πρώτο δικαιούχο το παιδί και σύνδεση με την χρεωστική κάρτα και e-banking που θα έχετε εσείς για δικούς σας λογαριασμούς.

like153

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.