Φοβάμαι... Αν πείσει το παιδί μπορεί να μου το πάρει;

Εικόνα Litsaki

Με τον σύζυγό μου χωρίσαμε όταν ο γιος μας ήταν 18 μηνών. Πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι να σταθώ στα πόδια μου οικονομικά και ψυχολογικά μιας και αντιμετώπιζα και μια κατάθλιψη. Κρατούσαμε τις ισορροπίες μέχρι που ο μπαμπάς του ξανά παντρεύτηκε και απέκτησε άλλο ένα αγοράκι. Ο γιος μας είναι τώρα 10. Ο αδερφός του είναι 4. Κάπως έτσι άρχισαν τα προβλήματα.

Από τότε που παντρεύτηκε ο πατέρας του σταμάτησε να καταβάλει την διατροφή του γιου μου γιατί όπως είπε αδυνατούσε. Ήταν παρών στη ζωή του γιου μας αλλά όχι αν δεν βόλευε και τον ίδιο και την καινούργια του ζωή. Ποτέ δεν είπα κακή κουβέντα στο παιδί μου για τον μπαμπά του, πάντοτε σκεπτόμενη την ψυχική του υγεία. Το θέμα της διατροφής το άφησα, πιστεύοντας ότι θα τακτοποιηθεί όταν τα οικονομικά του βελτιωθούν. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Τώρα αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στο χωριό του γιατί όπως λέει είναι σε απελπιστική οικονομική κατάσταση (στον Έβρο) και επίσης προσπαθεί να πείσει και το παιδί να πάει να ζήσει μαζί του. Το παιδί επηρεάζεται από τον μπαμπά του και φοβάμαι ότι θα μου δημιουργήσει προβλήματα. Τι μπορώ να κάνω; Εγώ έχω την επιμέλεια.

Αν πείσει το παιδί μπορεί να μου το πάρει; Θα ήθελα να είχα και την γνώμη ενός δικηγόρου. 

Σχόλια

Έχετε μιλήσει με κάποιο νομικό πρόσωπο;

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλημερα σας, εχει το παιδι σας καποιο θεμα αναπτυξιακο που παρακολουθει μαθηματα σε καποιο ειδικο σχολειο? Δεν γνωριζω απο νομικα, ισως να βοηθουσε αυτο? Εχετε μιλησει με καποιο νομικο προσωπο?

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.