Φόβος για αυτισμό

Εικόνα Izambella

Καλησπέρα σας.είμαι μια μαμά ενός εξαιρετικά πρόωρου γιου γεννήθηκε 26η εβδομάδα,τώρα είναι 12 μηνων, χρονολογική ηλικία, διορθωμένη 9 μηνων,ο λόγος που άνοιξα λογαριασμό είναι ο φόβος μου για αυτισμό.θεωρούν όλοι πως είμαι υπερβολική γνωρίζω όμως ότι τα πρόωρα έχουν αυξημένες πιθανότητες. Επίσης γνωρίζω πως όσο ποιο γρήγορα  γίνει η διάγνωση και αρχίσει η θεραπεία τόσο καλυτέρα αποτελέσματα έχει.

ο μικρος μου γελαει,είναι κοινωνικό παιδι παίζουμε κρυφτό (του βάζω το σεντόνι πάνω του και του λέω που είναι η μαμά το βγάζει και κάνει τσα. Τώρα λίγες μέρες βάζει σε εμένα το σεντόνι και το κατεβάζει λέγοντάς τσα παλι) μπουσουλαει έχει σηκωθεί όρθιος ετοιμάζετε να περπατήσει.έχει κανονική ανάπτυξη βασικά ειναι πανύψηλο παιδί και η περίμετρος κεφαλής κανονική. Με ψάχνει και φωνάζει για να κινήσει το ενδιαφέρον μου. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν λέει συνειδητά μπαμπά ούτε μαμά . Δεν παίζει παλαμάκια, χτυπάει όμως 2 τουβλάκια μαζί, και κουνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά  Όταν νυσταζει ή είναι κουρασμένος. Ο παιδονευρολογος μου είπε να μην ανησυχώ γιατί νοητικά είναι πολύ ποιο μπροστά από την ηλικία του .Όμως εγώ κάθομαι σε "αναμμένα κάρβουνα"!!

Θα ήθελα να μου γράψετε σε ποια ηλικία καταλάβατε και αρχίσατε νά ψάχνεστε και τι ήταν αυτό που σας ταρακούνησε? 

Να σας πω επίσης ότι είναι ζιζανιος δε κάθετε καθόλου και ζητάει την αγκαλιά μου. 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Σχόλια

Όλα όσα περιγράφεις δεν είναι ανησυχητικά

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Όλα όσα περιγράφεις δεν είναι ανησυχητικά, το λεκτικό κομμάτι που σε προβληματίζει δεν είναι από μόνο του σημάδι αυτισμού. Τωρα η διάγνωση δίνεται μετα τα 1μιση ετη και ξεκινουν εργοθεραπειες, λογοθεραπεια μετά τα 2μιση με 3 έτη. Εμένα το παιδί μου δεν έκανε σχεδον τίποτα από αυτά οπότε πιστευω οτι άδικα ανυσηχεις. Το καταλαβαίνεις πριν το 1 έτος. Οπότε εστίασε προς το παρόν σε αλλά προβλήματα αν υπάρχουν και σε ένα 6μηνο αν έχεις ενδείξεις που σε ανησυχούν πας σε αναπτυξιολογο.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.