Φυσικά και δεν είστε οι μόνες με παιδί με Williams Syndrome

Εικόνα Betty

O γιος μου διαγνώστηκε με σύνδρομο Williams από την ηλικία των 2,5 μηνών. Από τότε ξεκινήσαμε έναν αγώνα ώστε να αντιμετωπίσουμε με διάφορες παρεμβάσεις το πρόβλημά του. Σήμερα που είναι ήδη 10 ετών και μετά από τόσα χρόνια θεραπείας (λογοθεραπεία - εργοθεραπεία, ομάδες κοινωνικοποίησης κλπ) συνεχίζουμε τις συνεδρίες και τις κάθε μορφής δραστηριότητες που φανταζόμαστε ότι μπορούν να τον βοηθήσουν, εξακολουθεί όμως να έχει πρόβλημα επικοινωνίας (κοινωνικής συμπεριφοράς) και κυρίως συγκέντρωσης. Η πορεία του άλλες φορές είναι πολύ καλή και άλλες χάλια με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα με την συγκέντρωσή του κυρίως στο σχολείο τις ώρες των μαθημάτων. Το σχολείο με την αναλγησία του αδυνατεί να καταλάβει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μεταφέρει σε εμάς το βάρος της απόρριψης ή της αποδοκιμασίας. Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες στην ουσία μόνοι μας αφού κανείς σε αυτή την πόλη δεν μπορεί να σε βοηθήσει ειδικά για το πρόβλημα που έχεις παρά μόνο μπορούν να σου παραθέσουν τα επιστημονικά γνωρίσματα του προβλήματος με γενικότητες. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει κυρίως στην συγκέντρωσή του θα ήμουν ευγνώμων. Κουράγιο σε όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα!

Σχόλια

Προς την οικογένεια με παιδί με σύνδρομο Williams

Εικόνα Αλευριάδου Αναστασία

Λέγομαι Αλευριάδου Αναστασία και είμαι Αν . Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω ασχοληθεί με το σύνδρομο και έχω δημοσιεύσει βιβλία και σχετικές μελέτες. Θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω / alevriadou@uowm.gr

like1

Παιδάκι με σύνδρομο Williams

Εικόνα Βασιλική Παράσχου

Καλημέρα, έχω ένα κοριτσάκι 1 χρόνου με αυτό το σύνδρομο. Έχουμε ξεκινήσει φυσικοθεραπείες και είμαστε σε καλό δρόμο. Θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον που έχει ασχοληθεί με αυτό το σύνδρομο.

Το e-mail μου είναι vasw.100106@yahoo.gr

like2

Δεν υπάρχει κωδικό για το Williams (γνωματεύσεις ειδικής αγωγής)

Εικόνα Βασιλική Παράσχου

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι μπορώ να κάνω με το καινούριο σύστημα για τις συνεδρίες το σύνδρομο Williams δεν υπάρχει σαν κωδικός και έτσι ο γιατρός έβαλε κάποιον κωδικό και πρότεινε αυτός συνεδρίες. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό κ τι θα μου εγκρίνουν τελικά.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.