Απασχόληση ενηλίκων Άσπεργκερ

Εικόνα Γιάννα

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν εδώ στην ομάδα γονείς με ενήλικες Άσπεργκερ ή ακομη και οι ίδιοι ενήλικες που έχουν μια δημιουργική απασχόληση ή σπουδαζουν. Θα ήθελα να προτείνω κάτι στο γιο μου να ασχολείται λίγες ώρες τη βδομάδα. Λατρεύει τη μουσική έχει προσπαθήσει για να μάθει κάποιο όργανο σε ωδείο και με ιδιαίτερα αλλά δε ξέρω ο τρόπος εκμάθησης τον κούρασε και τα παράτησε. Δεν ξέρω αν υπάρχει όμως άλλος τρόπος.

Λίγη παρεούλα για ενήλικες με Άσπεργκερ

Εικόνα Γιάννα

Καλησπέρα, εχω γράψει και παλιότερα για το ίδιο θέμα αλλά επειδή η ελπίδα πάντα πρέπει να υπάρχει στις καρδιές μας, σας γράφω ξανά. ΄Ενα σημαντικό κομμάτι αλλά εξίσου και πολύ δύσκολο για τα άτομα με σύνδρομο Άσπεργκερ είναι το κομμάτι της φιλίας ιδιαίτερα όταν ενηλικιωθούν. Θέλουν να έχουν φίλους αλλά τους είναι δύσκολο να το διαχειριστούν. Αν υπάρχουν γονείς με παιδιά ενήλικες Άσπεργκερ, η ακόμη και ενήλικες Άσπεργκερ η νέοι που θέλουν να κάνουν μαζί τους λίγη παρεούλα και μένουν στην Αθήνα ας γράψουν στο site. Όχι ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα να φέρεις κοντά δύο άτομα άσπεργκερ να ξεκινήσουν και να διατηρήσουν μια φιλία αλλά αξίζει το κόπο να προσπαθήσουμε. Δε μπορεί κάποιοι, κάπου θα υπάρχουν.

Ευχαριστώ, Ιωάννα

Καλή αρχή να ευχηθώ για τις Live συναντήσεις

Εικόνα Γιάννα

Καλή αρχή να ευχηθώ καλή αρχή για τις Live συναντήσεις του noesi. Λένα χάρηκα που τα είπαμε, όπως χαίρομαι και παίρνω κουράγιο απο κάθε μαμά που μιλάω Θέλω να ρωτήσω ένα μέλος τη Ρούλα αν μπορώ να της γράψω στο προσωπικό mail της, καθώς επίσης αν μπορώ να επικοινωνήσω με τη ΜαριέτταΚαι κάτι ακόμα, θέλω μέσα απο το noesi να ευχηθώ για αύριο χρόνια πολλά στη μαμά Καίτη, να την ευχαριστήσω γιατί μου έχει σταθεί πολυ στα δύσκολα, να είναι πάντα καλά και να χαίρεται τους γιούς της και τον άντρα της.

Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για άτομα με Άσπεργκερ

Εικόνα Γιάννα
Καλησπέρα και καλό χειμώνα. Ο γιος μου είναι 21 χρονών με σύνδρομο άσπεργκερ. Θα ήθελα πρώτα να ρωτήσω αν υπάρχει Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για άτομα με Άσπεργκερ, και επίσης επειδή του αρέσει η μουσική, είχε ξεκινήσει παλιότερα μαθήματα μπάσου αλλά δεν είχε υπομονή με τις νότες, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πιο πρακτικός τρόπος εκμάθησης οργάνου.

Σεμινάρια κατάρτισης για ενήλικες με σύνδρομο 'Ασπεργερ

Εικόνα Γιάννα
Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν διεξάγονται στην Αθήνα σεμινάρια κατάρτισης για ενήλικες με σύνδρομο 'Ασπεργκερ και αν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να απευθυνθώ. Εννοώ Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με άσπεργκερ όπως πχ. πληροφορική, κηπουρική, μουσική που να προέρχονται απο κάποιο δημόσιο φορέα.

Σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Γιάννα
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση που είχα στην δημοσίευση μου να επικοινωνήσω με γονεις που έχουν ενηλικα παιδιά με σύνδρομο Ασπεργκερ. Γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι με βοήθησαν πάρα πολύ, αντάλλαξαμε εμπειρίες και κάτι πολύ σημαντικό ο γιός μου επικοινώνησε με τα παιδιά τους. Συνεχίζοντας θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία και με άλλους γονείς ή ακόμα και ενήλικες Ασπεργκερ.

Ευχαριστώ την κυρία Παντελίδη και τον κύριο Καφαντάρη

Εικόνα Γιάννα
Eυχαριστώ τον κύριο Καφαντάρη και τη κυρία Παντελίδη για την απάντηση που έδωσαν στο ερώτημα μου. Η κυρία Παντελίδη ήταν αρκετά κατατοπιστική και εγώ μόλις χθες πληροφορήθηκα απο τον ΟΠΑΔ ότι οι ενήλικες δικαιούνται 4 ψυχοθεραπείες το μήνα μόνο απο ιδιώτη ψυχίατρο. Δεν με ενημέρωσαν ότι πρέπει με τη γνωμάτευση του ψυχίατρου να περάσει απο κάποια Επιτροπή, η οποία αν γνωρίζετε ποια είναι θα ήθελα να με ενημερώσετε, όπως επίσης δεν κατάλαβα τι θα γίνει με τα Κέντρα, δεν θα υπάρξει κανένα συμβεβλημένο Κέντρο που να δικαιολογεί τις ψυχοθεραπείες ή είναι σε αναμονή. Ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ τον κύριο Καφαντάρη

Εικόνα Γιάννα
Ευχαριστώ πολύ και πάλι το κύριο Καφαντάρη για την βοήθεια του και τις συμβουλές του. Ναι τα έχω πει όλα αυτά που μου γράψατε σαν γονιός βέβαια και σαν ειδικός. Δυστυχώς ο Νίκος εξακολουθεί να θεωρεί τον ευατό του κακότυχο, "ανάπηρο" και χωρίς μάλιστα να φταίει όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Δίπλωμα οδήγησης

Εικόνα Γιάννα
Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα άτομα με Άσπεργκερ δικαιούνται να πάρουν δίπλωμα οδήγησης ερασιτεχνικό και επαγγελματικό (ταξί) ή αυτό προυποθέτει και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.