Η ιστορία μας μέχρι τώρα..

Εικόνα Τάνια

Ειπα κι εγω να γραψω την ιστορια μας. Ο Ιασονας ειναι το μικρο μας θαυμα. Εχοντας ηδη στο ιστορικο μας μια αποβολη και μια αναγκαστικη διακοπη κυησης στους 6 μηνες λογω προβληματων στα νεφρα (ο αγγελος μας, η Λυδια μας), ηρθε στον κοσμο ο Ιασονας και ηταν το καλυτερο που μας ειχε συμβει. Ενα πολυ ιδιαιτερο και ζωντανο μωρο, γυριζε ηδη και στις 2 κατευθυνσεις στους 4 μηνες, κουναγε το ρηλαξ στο ρυθμο των τραγουδιων στους 6 μηνες, ειπε μπαμπα, μαμα παπου στους 8 μηνες και κανονικα στους 13 περπατησε.

Εδειχνε, ειχε βλεματικη επαφη, χαιρετουσε (θυμαμαι οταν ηταν 11 μηνων ψαχναμε για αυτοκινητο και οταν μπαιναμε στις αντιπροσωπιες χαιρετουσε ολον τον κοσμο). Μεχρι τους 18 μηνες ελεγε μερικες λεξεις, ειχε αρχισει να λεει και τα κακα του οταν τα εκανε. Μου εκανε εντυπωση που στους 18 μηνες οταν ποτιζε η γιαγια του της εκλεινε το νερο, πηγαινε και της ελεγε 'τε' (τελειωσε) και γελαγε (την κοροιδευε πραγματικα). Ηταν παντα κοινωνικος και του αρεσε ο κοσμος και τα παιδιακια (Ακομα του αρεσουν).

Τοτε εμεινα κι εγω εγκυος στην Αρτεμη (το δευτερο θαυμα μας 6 μηνων τωρα). Δουλευα πολλες ωρες αλλα προσεξα γυρω στους 20-24 μηνες οτι εχασε καποιες λεξεις, ειχε γινει πιο δυσκολος και οταν γυριζα απο την δουλεια δεν με κοιτουσε λες και κρατουσε μουτρα που ελειπα τοσες ωρες. Οταν σταματησα να δουλευω λογο της αδειας κυοφοριας εγινε αλλο παιδι, αρχισε παλι να με κοιταει, προσκοληθηκε πανω μου. Ενοιωσα τυψεις γιατι ηξερα οτι του ελειψα, αρχισα να παιζω μαζι του γενικα να του δινω οσο περισσοτερο χρονο ειχα. Σε αυτη τη φαση ελεγε 2-3 λεξεις μισες κι αυτες. Το μπαμπα και μαμα πολυ σπανια και μισο κτλ.

Αρχισα να ανησυχω και να ψαχνομαι για αυτισμο και ΔΑΔ. Η πρωτη επαφη με αναπτυξιολογο στο Παιδων Πεντελης ηταν 15 λεπτα, ο μικρος ηταν 25 μηνων και ηθελε να παει εξω να παιξει. Δεν συνεργαστηκε, δεν μας εδωσαν καμια διαγνωση μονο να αρχισουμε παιδικο και βλεπουμε.

Παρολο που δεν εμεινα ευχαριστημενη αρχισαμε παιδικο. Ο μικρος τον λατρεψε, αρχισε να τρωει ολα τα φαγητα (πριν ετρωγε ελαχιστα πραγματα)ακολουθουσε τους κανονες και γενικα οι δασκαλες ηταν πολυ ευχαριστημενες Μετα απο 6 μηνες ακομα δεν μιλουσε, και αρχισε να βαζει καποια απο τα αυτοκινητα του στην σειρα. Αποφασισαμε να δουμε αλλη αναπτυξιολογο.

Εντωμεταξυ ο μικρος αρχισε να λεει μαμα μπαμπα μπεμπα και 5-6 λεξεις ακομα. Ηταν αρκετα καλος με την αλλη γιατρο, η οποια μασ ειπε οτι γλυφει καποια στοιχεια αυτισμου και να αρχισουμε εργο και λογο θεραπεια 2-3 φορες και βλεπουμε. Τωρα ειμαστε στο βλεπουμε. 3 μηνες εχουμε αρχισει και ο μικρος παει καλυτερα. Ειναι εξυπνος λενε με καλο δυναμικο και θα παει πολυ καλα...αλλα εγω ανησυχω σαν μαμα και τους τρελαινω ολους οπως λεει ο αντρας μου. Ειμαι ομως πολυ περιφανη για τον μικρουλη μου, και τρελη χαζομαμα. Και αν εμαθα κατι απο τα παιδια μου ως τωρα ειναι οτι τιποτα δεν πρεπει να περνουμε δεδομενο, να κοιταμε παντα τα καλα και να περνουμε δυναμη για το μελλον. Και να τους δινουμε οσο πιο πολυ αγαπη μπορουμε... Τανια

Σχόλια

Παιδί με ίδια συμπτώματα

Εικόνα Marisa

Καλησπέρα Τανια, έχω ένα μικρό αγοράκι 3 ετών. Παρουσιάζει ίδια συμπτώματα με αυτά του Ιάσωνα. Με τι τρόπο μπορούμε να μιλήσουμε ώστε να με βοηθήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχω; 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.