Το Ανοιχτό Σχολείο πάει για την Πέμπτη 25 λόγου καιρού...

Εικόνα Jackie
Δυστυχώς, η αυριανή δράση του ΔΕΣ 'Το Ανοιχτό Σχολείο' αναβάλλεται-λόγο καιρού- για την Πέμπτη 25/10/2012 10:00-13:00 Πλατεία Κοραή. Πέμπτη δείχνει να είναι καλός ο καιρός και ελπίζουμε να μπορείτε όλοι να είστε και πάλι μαζί μας! Δεν το βάζουμε κάτω...(ο:

Μαζεύουμε καρέκλες και θρανία και πάμε πλατεία!

Εικόνα Jackie
Μαζεύουμε καρέκλες και θρανία και πάμε πλατεία!
Στην πλατεία Κοραή στήθηκε το ανοιχτό σχολείο, δεν έχει σημασία εάν το σχολείο του δικού σου παιδιού δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μεταφορών αυτή την στιγμή-εμείς θέλουμε να πιέσουμε τώρα για να το αποφύγουμε όλοι μας στο μέλλον. Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, Πλατεία Κοραή, 10:00 - 13:00

Το "Ανοιχτό Σχολείο" χρειάζεται εθελοντές

Εικόνα Jackie
Καλούνται όσοι Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά στη δράση ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (δείτε ανακοίνωση πιο κάτω) που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας τις αρχές τις εβδομάδας και πρωινές ώρες, να έρθουν σε επαφή μαζί μας στο: des_contact@yahoo.gr

Δράση διαμαρτυρίας του ΔΕΣ με τίτλο "Ανοιχτό Σχολείο"

Εικόνα Jackie
Την Κυριακή 14/10/2012 και σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Δ.Ε.Σ. στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα Μουσικά Σχολεία της Αθήνας, εκπρόσωποι από ΣΜΕΑΕ της Αθήνας συνεδρίασαν σε Γενική Συνέλευση (2η κατά σειρά αυτές τις μέρες) με σκοπό, πέρα από την αποτίμηση της διαμαρτυρίας (που ήταν θετική), να παρθούν αποφάσεις για το συνεχιζόμενο εμπόδιο των μεταφορών και των προβλημάτων με ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ανεπάρκειας στην κάλυψη θέσεων στην παράλληλη στήριξη.

Μήπως περιμένετε και εσείς την Παράλληλη Στήριξη; Στείλτε στοιχεία!

Εικόνα Jackie
Έχω μία παράκληση. Προσπαθούμε μέσω ΔΕΣ (Δίκτυο Ειδικών Σχολείων) να έχουμε μία εικόνα του τι γίνεται με την Παράλληλη Στήριξη και να δώσουμε μία μορφή οργάνωσης και στήριξης σε αυτό το κομμάτι της ειδικής αγωγής. Χρειάζεται, λοιπόν, να μαζέψουμε στοιχεία για τα παιδιά που περιμένουν ΠΣ για να μπορούμε να ξεκινήσουμε από κάπου. Εάν έχετε κάνει αίτηση για ΠΣ για το παιδί σας ή γνωρίζετε κάποια οικογένεια που περιμένει και θέλει να μας βοηθήσει, να στείλετε στοιχεία επικοινωνίας στη Γιούλη Τόρη στο torijuli@hotmail.com

Παράσταση διαμαρτυρίας Σάββατο 13/10/2012, στις 11.00πμ, στην Ηρ. Αττικού και Βασ. Σοφίας

Εικόνα Jackie
Παρόλες τις διαβεβαιώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας ότι κάποια λύση θα βρεθεί για τις μεταφορές, φαίνεται πως η λύση αυτή έχει χαθεί για τα καλά... Το σημερινό Δ.Τ. της Περιφέρειας Αττικής δεν λέει τίποτε διαφωτιστικό, οι μέρες περνάνε και η Παρασκευή που λήγει η δική μας προσθεσμία είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η παράσταση διαμαρτυρίας που αποφασίστηκε για το Σάββατο 13/10/2012, στις 11.00πμ, στην Ηρ. Αττικού και Βασ. Σοφίας, πρέπει να μπει σε άμεσο προγραμματισμό εκτέλεσης.

Υπολειτουργούν τα ειδικά σχολεία;;

Εικόνα Jackie
Όποιος θέλει να μου στείλει τις ελλείψεις στο σχολείο του να μου τα στείλει με μειλ στο thejack@tellas.gr με όλα τα στοιχεία με λεπτομέρειες και την διεύθυνση του σχολείου ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΑΡΓΟΤΟΕΡΟ. Ένα τηλέφωνο ΣΗΜΕΡΑ στο σχολείο σας αρκεί να μου δώστε πολύτιμα στοιχεία- είτε το παιδί σου πηγαίνει αυτή την στιγμή, είτε όχι. Θέλουμε πληροφορίες από όσα περισσότερα σχολεία γίνεται - και του γνωστού σου του παιδιού που δεν είναι μέλος εδώ να βρεις βοηθάει. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!!!

Mαρκαδόρους, κιμωλίες και ό,τι άλλο θέλετε!

Εικόνα Jackie

Φέρτε μαζί σας μαρκαδόρους, κιμωλίες και ότι άλλο θέλετε για να περάσουν καλά τα παιδιά και εμείς. Θα φέρουμε ένα μεγάλο ρολό χαρτί να το στρώσουμε στο πεζοδρόμιο για να ζωγραφίσουν τα παιδιά και με τις κιμωλίες - να αφήσουμε το "σημάδι" μας παντού!

Διαβάστε για την κινητοποίηση για προβλήματα στα ειδικά σχολεία στη σελίδα http://www.noesi.gr/node/4466

Αφού δεν τα παίρνουν στο σχολείο, να πάμε τα παιδιά μας στο Υπουργείο;

Εικόνα Jackie
Εγώ και κάποιες άλλες μητέρες έχουμε αποφασίσει να παμε τα παιδια μας στο γραφείο του Υπουργού Δευτερα ή Τρίτη (θα ξέρουμε αύριο) για να τους κάνουμε φανερό το τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε με την δικιά τους καθυστέρηση κάθε χρόνο.

Σπίτι για ημιανεξάρτητη διαβίωση στη Νότια Αθήνα

Εικόνα Jackie
Προσπαθώ να μάθω εαν υπάρχει καμία καταληλη δομή για μια κοπελίτσα που φιλοξενείται σε ένα σε ένα ίδρυμα στην νότια Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Έχει ξεπεράσει πια το όριο της ηλικίας για το συγκεκριμένο μέρος αλλά δεν έχει που αλλού να πάει. Πηγαίνει σε κάποια σχολή κοντά σε εμάς (Νέα Σμύρνη) και έχει μια οριακή νοητική στέρηση. Είναι τόσα χρόνια σε ίδρυμα που είναι αδύνατο, τουλάχιστον τώρα - χωρίς κάποιο ανάμεσο σταθμό - να ζήσει μόνη της. Εάν ξέρει κανείς κάτι που θα μπορούσε να είναι κατάλληλο - να το μοιραστεί μαζί μας.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.