Κέντρα ημέρας για ΑμεΑ

Εικόνα AnthEuth

Καλησπέρα, 

Ηθελα να ρωτήσω, τα Κέντρα Ημέρας για ΑμεΑ είναι ιδιωτικού φορέα; Επίσης βρίσκονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας σαν ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής όπως π.χ. ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;

Σχόλια

Για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ναι, υπάρχουν Κέντρα ημέρας για άτομα με αναπηρία που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς — αλλά υπάρχουν και άλλα που ανήκουν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως για παράδειγμα Συλλόγους Γονέων, και, τέλος, άλλα που ανήκουν στο Δημόσιο.

Στη πλειοψηφία τους εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας και όχι από το υπουργείο Παιδείας ή το υπουργείο Εργασίας (κάποια που απευθύνονται σε εφήβους και ενηλίκους).

Αδρά, χωρίζονται σε Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας — ΚΔΗΦ όπου γίνεται έως κάποιο βαθμό βαθμού παρέμβαση — και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης — ΚΔΑΠ. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικό κατάλογο των Κέντρων Ημέρας πανελλαδικά στον χάρτη του οδηγού υπηρεσιών στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoise/map — καθώς δεν ξέρω ποια περιοχή σας ενδιαφέρει. Στον χάρτη μπορείτε να επιλέξετε ποια θα σας απεικόνιση (π.χ. μόνο ιδιωτικά ή μόνο ΜΚΟ και δημόσια).

Επίσης, μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoise/kentra. 

Για τα Ν.Π.Δ.Δ

Εικόνα AnthEuth

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Εχω κάποια σχετική προϋπηρεσία και εκπαίδευση στην ειδική αγωγή τα τελευταία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Ο λόγος που ανέφερα το Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι μου ανέφεραν πως η προϋπηρεσία προσμετράται μόνες σε δημόσιες δομές. Οπότε υποθέτω πως η πρόσληψη προσωπικού σε Ν.Π.Δ.Δ πραγματοποιείται μόνο μέσω προκηρύξεων.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.