Εννιά ημέρες, μία ζωή...

Εικόνα Κωνσταντίνος Λουίζος

Αυτό θέλω να είναι το καλοκαίρι που θα μου δώσει την ελευθερία μου πίσω. Ο δρόμος να μην με οδηγεί πουθενά, ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, χωρίς πώς, πότε, πού. Μόνο το γιατί να υπάρχει βαθιά ριζωμένο στην ψυχή μου, αλλά να μην το μοιραστώ με κανέναν.

Άραγε έπρεπε να περάσουν σχεδόν εννέα χρόνια για να πάψω να αισθάνομαι σαν γέρος εγκλωβισμένος στο κορμί ενός νέου; Πώς επέτρεψα στον εαυτό μου να με φυλακίσω με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο; Γιατί δεν αναζήτησα τα λιμάνια του έρωτα της ζωής μακριά από τα συνήθη; Γιατί άκουγα τις συμβουλές όλων των άλλων, αλλά όχι την δική μου εσωτερική παρόρμηση πως το καλύτερο για το αυτιστικό παιδί μου είναι να ασχοληθώ ουσιαστικά και προσωπικά μαζί του ; Γιατί να περιμένω να φτάσει η κόρη μου στην ηλικία των εννέα ετών για να αποφασίσω να απαρνηθώ όσα μου έλεγαν οι ειδικοί και μη, με συνέπεια τόσα χρόνια να ζω μέσα σε μία φυλακισμένη ελευθερία;

Η μεγάλη σημασία της ασφάλισης ζωής

Εικόνα Κωνσταντίνος Λουίζος

Θα ήθελα να εκθέσω ένα μεγάλο ζήτημα, του οποίου την σημασία πολλοί λίγοι έχουν παρουσιάσει, αλλά και πολλοί λίγοι έχουν σκεφτεί.

Είμαι γονιός 2 μικρών παιδιών. Ο αγώνας μας είναι μεγάλος, όπως υποθέτω των περισσοτέρων εξ ημών, προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν την καλύτερη υποστήριξη στην προσπάθειά τους να σταθούν στην κοινωνία και στις "παράξενες" και δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται. Παρόλα αυτά, όντας επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος από το 2000,  θα ήθελα να προβληματίσω όλους τους γονείς.

Προστασία οικογένειας

Εικόνα Κωνσταντίνος Λουίζος

Οικονομική προστασία για την οικογένεια με εφάπαξ καταβολή καθορισμένου κεφαλαίου, σε περίπτωση αιφνίδιας απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από ασθένεια ή ατύχημα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Η αιφνίδια απώλεια ζωής του/των κυρίως οικονομικά ενεργού/ενεργών μέλους/μελών  της οικογένειας, επιφέρει εκτός του συναισθηματικού κενού και σοβαρή οικονομική ζημιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η έλλειψη του εισοδήματος του από την οικογένεια, θα δημιουργήσει άμεσες και έμμεσες οικονομικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα την διακινδύνευση του βιοτικού της επιπέδου. Παράλληλα, τα όποια μελλοντικά σχέδια για τις θεραπείες ή σπουδές των παιδιών ή βοήθειας για την οικονομική ή/και επαγγελματική τους εξασφάλιση, εξανεμίζονται…

Ταξίδι στο Option Institure (Son-Rise Program - Start up) [εμπειρία γονέων]

Εικόνα Κωνσταντίνος Λουίζος

Απορίες, προβληματισμοί, ανησυχία για την επόμενη ημέρα, έρευνα στο διαδίκτυο για το τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας.

Κάθε ημέρα που περνά, την θεωρούμε ως χαμένη γιατί δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το κορίτσι μας στον αγώνα της με το τέρας του αυτισμού. Πώς θα καταφέρουμε να την φέρουμε στον δικό μας κόσμο, να μας δείξει πως μας αγαπά και πως μας καταλαβαίνει;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.