Μίνι αφιέρωμα σε ένα μεγάλο ζήτημα (υποστηριζόμενη διαβίωση)

Εικόνα mkilan
Η Έμμα ουσιαστικά (κι εγώ σε ρόλο μεταφραστή) ξεκινάμε μια συζήτηση γι’ αυτό το άτιμο το «μετά» των παιδιών μας. «Μετά» δε σημαίνει αναγκαστικά όταν περάσουμε στην αιωνιότητα, αλλά και όταν δεν θα έχουμε πια δυνάμεις να τα φροντίσουμε εμείς.

"George and Sam", το βιβλίο της Charlotte Moore

Εικόνα mkilan
Για όποιον έχει κέφια να διαβάσει στα αγγλικά, το βιβλίο της Charlotte Moore, χρονικό της ζωής της με τους δυο αυτιστικούς γιους το George και το Sam και τον μη αυτιστικό Jake είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό ανάγνωσμα.

Δεν είναι προβοκάτσια

Εικόνα mkilan
Είναι πραγματική απορία προς ειδικούς και γονείς - αν έχει δοθεί απάντηση κάπου αλλού στη Νόηση, παρακαλώ παραπέμψτε με. Ο Ρίκος έχει στοιχεία αυτισμού και ΔΑΔ. Για να καθίσει στο τραπέζι καμιά ωρίτσα να δουλέψουμε, τα πρώτα 10-15' είναι μαρτυρικά για τα συκωτοπνεύμονά μου που διαστέλλονται μέχρι σκασμού, αλλά η υπόλοιπη ώρα θα είναι αποδοτική.

Αποδελτίωση κυριακάτικων εφημερίδων ~ για τη Λυγερή

Εικόνα mkilan
Όταν διαβάζω τη Λυγερή μού δημιουργούνται αντικρουόμενα συναισθήματα που δύσκολα μπορώ να κατατάξω. Οι αναρτήσεις της είναι πάντα καλογραμμένες, αληθινές, αλλά πολύ συχνά με καταβαραθρώνουν, μού θυμίζουν ενίοτε το νιτσεϊκο με την άβυσσο που αν την κοιτάζεις πολλή ώρα επιστρέφει το βλέμμα σου.

Ούτε η NASA

Εικόνα mkilan
Φώτο του Ρίκου. Κλικ για μεγέθυνση.Πριν την εκτόξευση τέτοια διεξοδική προετοιμασία, recovery plan και διπλοτσεκάρισμα! Σακίδιο checked, νερό checked, χυμός και μαζί ποτήρι - επ' ουδενί καλαμάκι! - checked, φαγητό μέσα, πρόγραμμα και κάρτες double checked, συνοδός δηλώνει πανέτοιμη και η αυτοκινητοπομπή για το νηπιαγωγείο ξεκινά εν χορδαίς και οργάνοις.

Ιστορικού συνέχεια

Εικόνα mkilan
Αφού διαγνώστηκε η ύπαρξη όγκου είδαμε χειρουργούς εδώ, στείλαμε τη μαγνητική έξω και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αφαίρεση του όγκου στο Νοσοκομείο Παίδων "Necker" στο Παρίσι - λέω αποφασίσαμε διότι άλλες εναλλακτικές που μας είχαν αναφέρει ήταν να το αγνοήσουμε, καθότι μπορεί να μη ήταν όγκος αλλά δυσπλασία, ή να κάνουμε βιοψία και αναλόγως να προχωρήσουμε σε εγχείριση.

Editorial: O αυτισμός είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ!

Εικόνα mkilan
Κλικ για να διαβάσετε το βιολόγιο της Mkilan.Ο Ρίκος του "βιολογίου" αυτού είναι σήμερα 5,5 χρονών (2007). Πέρασε δύσκολες στιγμές από 11 μηνών καθώς γεννήθηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Σήμερα, η μητέρα του γράφει (αλλά "γράφει"!) και εμείς διαβάζουμε (αλλά "διαβάζουμε") για το ποιος και πού είναι και πάει ο μικρός μας (η)ρ(ω)ίκος. To "βιολόγιο" Mkilan βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα: noesi.gr/blog/mkilan

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.