Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια γνωμάτευση προ εποχής ΚΕΠΑ για συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ;

Εικόνα Α Σ

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Ο σύζυγός μου διαθέτει γνωμάτευση αναπηρίας από Α'βάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και ημερομηνία 2/2006. Στη γνωμάτευση η πάθηση έχει χαρακτηριστεί χρόνια και αναφέρεται ότι εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.2643/1998. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη γνωμάτευση για τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ που έχει προκηρυχθεί όμως η προκήρυξη αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ιδιότητα αποδεικνύεται με "..α) Πιστοποιητικό από ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), σε ισχύ, με το οποίο προσδιορίζεται η πάθηση ή βλάβη και το ποσοστό αναπηρίας. Επισημαίνεται ότι εκτός του Πιστοποιητικού ΚΕ.Π.Α. γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά, σε ισχύ, από τις κάτωθι Υγειονομικές Επιτροπές: - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πυροσβεστικού Σώματος....".

Δεδομένου όμως ότι αυτή η γνωμάτευση έχει εκδοθεί πριν την ίδρυση των ΚΕΠΑ, θεωρείται ότι μπορώ να τη χρησιμοποιήσω; Έχει κάποιος υπόψη του κάποια ανάλογη περίπτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.