Νομίζω ότι το παιδί μου είναι στο φάσμα του αυτισμού

Καλησπέρα. Εχω ενα αγορακι 2,5 χρονων. Έχει περίπου 7 μήνες που εχει επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Δηλαδή ειναι όρθιος και πάει μπρος πίσω. Το λεξιλόγιο του περιλαμβάνει 15 λέξεις τις οποίες δεν τις επαναλαμβάνει συχνα. Εκτελεί τις περισσότερες εντολες και καταλαβαίνει τα πάντα. Κάποιες φορες που τον φωνάζω με το ονομά του ειναι σαν να μην με ακούει, σαν να με "γράφει". Εχει πολύ καλη βλεμματική επαφη , δεν αποφευγει να μας κοιτάξει στα μάτια απο πολύ κοντα. Παίζει με άλλα παιδάκια και ποτε δεν κάθεται να παίξει μόνος του. Θέλει να παίζει με κάποιον. Επίσης είναι υπερκινητικος.

Την Τετάρτη εχουμε ραντεβου με παιδονευρολογο για να τον αξιολογήσει. Εγω νομίζω οτι το παιδί μου ειναι στο φάσμα του αυτισμού.

Θέλω να ρωτήσω τι συμπτώματα ειχαν τα δικά σας τα παιδάκια? Συγνώμη για την ερώτηση μου αλλα πραγματικά ειμαι στα χαμένα. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Κι εμείς γύρω στα 2.5 αρχίσαμε και το παλεύαμε

Εικόνα Τάνια

Εμένα ο μικρός μου είναι 7 χρονών πλέον. Σου στέλνω το σύνδεσμο με την ιστορία και τα συμτωματά μας για να διαβάσεις για να μην τα ξαναγράφω: http://noesi.gr/blog/istoria-mas-mehri-tora

Κι εμείς γύρω στα 2.5 αρχίσαμε και το παλεύαμε. Τώρα έχουμε πλέον χάσει την διάγνωση αν κι εγώ πιστεύω ότι είμαστε με το ένα πόδι μέσα στο φάσμα.

Καλό είναι αφού ανήσυχεις να το ψαξεις και επίσης πολύ καλό που είνα ακόμα τόσο μικρός γιατί όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο.

Καλή τυχη με τον παιδονευρολόγο ελπίζω όλα να είναι καλά,
Τάνια

Το δικό μου παιδάκι δεν είχε βλεμματική επαφή

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλησπέρα Ιωάννα! Το δικο μου παιδάκι δεν είχε βλεμματικη επαφή, του μιλούσες και ήταν σαν να μη σε άκουγε, δεν συμμετείχε στο παιγνίδι ειδικά με τα άλλα  παιδάκια , γυρνούσε τις ρόδες στα αυτοκινητακια όλη την ώρα και άλλα αντικείμενα, δεν μιλούσε καθόλου, αντιδρούσε στους έντονους ήχους και στην πολυκοσμία κλπ. Τώρα στα 4μιση με πολλές εργοθεραπείες και λογοθεραπειες το μόνο πρόβλημα είναι πως δε μιλάει αλλά κάθε χρόνο απαιτούμε την διάγνωση γιατί έχει εξελιχθεί πολύ με αυτές τις θεραπείες. Ελπίζω να μάθουμε σύντομα νέα σου! 

Τελικα έχει... (αυτισμό το παλικαράκι μου)

Εικόνα Ιωάννα Αβραμίδου

Καλησπέρα. Λοιπόν το παλικαράκι μου διαγνώστηκε με δαδ απο παιδονευρολόγο. Εχουμε κάνει σχεδόν ολες τις εξετάσεις που βγήκαν φυσιολογκές (μαγνητική, εγκεφαλογράφ. κ.α) μας λείπει το ακουόγραμμα που θα το κάνουμε την δευτέρα. Ξεκινήσαμε λογο πριν 2 μήνες και το παιδί μου ανταποκρινεται πολύ καλά! Ξεκίνησε να λέει κάποια τραγουδάκια ολόκληρα και λέει καινούργιες λέξεις. Κάποιες φορές λέει και το όνομα του. Κάνουμε εργοθ. ενα μήνα μέχρι στιγμής έμαθε να μαζέυει τα παιχνίδα του. Ακόμα δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ αλλα κάνω ο,τι μπορώ.

Ακούγονται πολύ θετικά σε ό,τι αφορά τα στάδια βελτίωσης

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Εμένα μου ακούγονται πολύ θετικά σε ότι αφορά τα στάδια βελτίωσης, κάθε βήμα που κάνόυν τα παιδάκια μας είναι μικροί άθλοι! Να μη δυσκολεύεσαι καθόλου και να εστιάζεις στα θετικά!

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.