Ομάδες εφήβων με Asperger (ήπιας μορφής)

Εικόνα Maria Sofra-Mavraki

Καλημέρα σας!

Είμαι μητέρα ενός εφήβου (16 ετών) που έχει διαγνωσθεί με σύνδρομο Αsperger και κάνει ψυχοθεραπεία από τη β΄δημοτικού. Λόγω των  δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην κοινωνική του επαφή (δεν έχει φίλους, θεωρεί τους φίλους μου δικούς του φίλους  κλπ)αναρωτιέμαι αν στα νότια προάστια της Αθήνας λειτουργούν ομάδες για εφήβους με παρεμφερή θέματα... Μία μικρή έρευνα που έκανα απέβη άκαρπη. 

Ευχαριστώ

Σχόλια

ΠΛΟΗΓΗΣΗ (Nέα Σμύρνη), ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ και ΜΕΤΑΒΑΣΗ (κέντρο)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε στην ΠΛΟΗΓΗΣΗ στη Νέα Σμύρνη. Θα βρείτε την παρουσίασή της στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr. Πρόκειται για μία ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους με ΔΑΦ.

Επίσης, θα σας πρότεινα να δείτε το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, έναν νέο χώρο που ίδρυσε η ACTION AID στον Κολωνό και προσφέρει δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά. 

Τέλος, δείτε την ΜΕΤΑΒΑΣΗ, ένα Κέντρο με επίκεντρο τη Δραματοθεραπεία που οργανώνει ομάδες εφήβων και βιωματικά εργαστήρια για όσους έχουν και κάπως πιο καλλιτεχνικές αναζητήσεις ή τους αρέσουν τα βιωματικά δρώμενα με μέσο τις τεχνικές του θεάτρου (αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων, κίνηση, θεατρικά έργα, παραμύθια).

Θα χαρούμε να μάθουμε νέα από την αναζήτησή σας είτε εδώ ή με προσωπικό μήνυμα προς το NOESI.gr από την ιστοσελίδα www.noesi.gr/contact

Με εκτίμηση,
ΑΓΚ

like2

Τα φιλαράκια

Εικόνα Μαρίνα Μοσχόβου

Best buddies Greece :πρεσβεύουν τη φιλία ως μέσο υποστήριξης των ατόμων με νοητικές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.

https://www.noesi.gr/pronoise/best-buddies-greece

like1

Ομάδες εφήβων με Asperger (ήπιας μορφής) στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα Eleni

Γειά σας,αντιμετωπίζω και εγώ την ίδια ακριβώς κατάσταση με τον 16χρονο γιο μου.Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχουν προγράμματα για ομάδες εφήβων και στην πόλη της Θεσσαλονίκης;Θα εκτιμούσα αν υπάρχει κάποια πληροφορία από όποιον γνωρίζει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like1

Ανταλλαγή απόψεων για κοινό θέμα, αφορά στον γιο μου

Εικόνα Valia Gianopoulou

Καλημέρα είμαι κι εγώ μητέρα ενός αγοριού 17 μισή χρόνων με κάτι ανάλογο και θα με ενδιέφερε να επικοινωνήσω μαζί σας για ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη δυνατή κοινωνικοποίηση του παιδιού μου. Μένουμε στα νότια προάστια.

like0

Αναζήτηση Ομάδα εφήβων με ήπιο Asperger

Εικόνα Καραθάνου Βασιλική

Καλημέρα, έχω ένα γιο 13 ετών με Άσπεργκερ ήπιας μορφής. Έχει δυσκολία να διατηρήσει σχέσεις με συνομήλικους με αποτέλεσμα να είναι μόνος. Ενδιαφέρομαι να βρω κάποιο κέντρο ή χώρο στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών στον οποίο να λειτουργούν ομάδες για εφήβους.

Σας ευχαριστώ

like0

Ομάδες ψυχοθεραπείες για παιδιά με Άσπεργκερ

Εικόνα Χαρούλα

Καλημέρα, έχω ένα αγόρι οκτώ ετών με Άσπεργκερ ήπιας μορφής και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν ομάδες ψυχοθεραπείας και που για παιδιά με το ίδιο πρόβλημα!

Ευχαριστώ

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.