Παράλληλη Στήριξη μαθητών για το σχολικό έτος 2010-2011 (εγκύκλιος)

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μαθησης και Θρησκευμάτων στις 1/6/2010.

Θέμα: «Evημέρωση για τηv Παράλληλη Στήριξη»

Για την Παράλληλη Στήριξη με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, της επόμενης σχολικής χρονιάς 2010-2011, σας ενημερώvouμε ότι: Ισχύει η εγκύκλιος της Διεύθυvσης Eιδικής Αγωγής τoυ Yπoυργείoυ Παιδείας, Δια Bίου Μάθησης και Θρηακεuμάτων με θέμα: «Eιδικότερα θέματα φοίτησης μαθητώv με αναπηρία: Παράλληλη Στήριξη με ειδικό εκπαιδευτικό πρooωπικό και διδασκαλία στο σπίτι» (αρ. 102224/Γ6/25.08.2009) Σας επιοημαίvουμε όμως ότι χρόνος uπoβoλής τωv αιτήσεωv για τηv έγκριση παράλληλης στήριξης ορίζεται αυτός ο οποίος πρoβλέπεται από το άρθρο 6 § εδαφ. β’ τoυ νόμoυ 3699/2008 (δηλ. από την nμεooμnvία εγγραφής τoυ μαθητή στο σχολείο μέχρι τnν 20η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους). Για τις εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις λόγω αυτισμού (άρθρο 7 § 4 εδαφ. γ, του νόμου 3699 /2008 σας ενημερώvoυμε ότι:
    Aυτές oι παράλληλες στηρίξεις ανανεώνονται για τηv επόμενη σχολική xροvιά εφόσον δεν έχει λήξει η γvωμάτευoη τoυ ΚEΔΔY. Για τηv αvανέωση δεν απαιτήται νέα αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα τoυ μαθητή, ούτε αποστολή δικαιολογιτικών στη Διεύθυνση Eιδικής Αγωγής. Mόνo στηv περίπτωση που ο γονέας ή κηδεμόνας του μαθητή επιθυμεί τη διακοπή της παράλληλης στηριξης, απαιτείται έγγραφη δήλωση του.
Οι Διευθύνσεις A/θμιας και B/θμιας Eκπαίδευσης θα πρέπει στο χρονικό διάστημα από 10 έως 30 Σετπεμβρίου 2010 vα μας αστείλoυv τα στοιχεία για τις παράλληλες στηριίξεις λόγω αυτισμού που ανανεώνονται καθώς και για αυτές οι οποίες διακόπτονται. Προσοχή: Όλα τα στοιχεία που αφορούν παράλληλες στηρίξεις απο Εκπαιδευτικό και παράλληλες στηρίξεις από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό να στέλνονται στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής (Tμήμα Γ’), της Κ.Υ. τoυ Yπoupγείoυ Παιδεiας , Δια Bίου Mάθησης και Θρησκευμάτων μόvο με εμπιστευτικό Πρωτόκολλο και οχι με fax ή με e-mail. Ο Προϊστάμενος Ειδικής Αγωγής ΓEΩPΓΙΟΣ AΛΕΒΙΖΟΣ

Σχόλια

Καλησπέρα, δηλαδή εμείς

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Καλησπέρα, δηλαδή εμείς πρέπει να κάνουμε την αίτηση για παράλληλη στήριξη ή το ΚΕΔΔΥ; Ευχαριστώ
like0

Πολλές φορές

Εικόνα Λένα Γκαντιά
όταν έρχομαι εδώ,βλέπω πάνω δεξιά αγγελίες από γονείς που ζητούν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για τα παιδιά τους στο σχολείο.Μπορούμε εμείς οι γονείς να κάνουμε κάτι τέτοιο;Αν δηλαδή δεν υπάρχει στο σχολείο παράλληλη στήριξη και έχει ο γονιός τη δυνατότητα μπορεί να δεί και αυτόν το δρόμο; Ευχαριστώ
like1

για παραλληλη στηριξη

Εικόνα Ιωάννα
σε οτι αφορα παιδια με κινητικα προβληματα χωρις νοητικη υστεριση τι προβλεπεται για την παραλληλη στηριξη για το νηπιαγωγειο? διοτι απο τελους του χρονου που γινομαστε 4 χρονων θα περασουμε ΚΕΕΔΥ και μαλλον θα γνωματευσουν παραλληλη στηριξη...δεν βλεπω το λογο να γνωματευσουν κατι αλλο οπως ενταξη ή ειδικο νηπιαγωγειο. ευχαριστω εκ των προτερων. με εκτιμηση, ιωαννα
like2

Αν δε δοθεί σύνοδος απο το Υπουργείο

Εικόνα ανώνυμο
Βέβαια. Από την στιγμή που δεν θα δοθεί συνοδός από το υπουργείο(συνήθως δεν δίνεται), μπορείτε να πάρετε κάποιον ιδιωτικά. Η προυπόθεση για να γίνει αυτό τυπικα είναι να δεχτεί τον συνοδό το σχολείο. Πρέπει ο συνοδός να είναι ειδικός,δηλαδη να έχει πτυχίο(ψυχολόγου ή ειδικού παιδαγωγού) και άδεια ασκησης επαγγέλματος και νομιζω πως πρέπει να συμφωνήσει ο διευθυντής του σχολειού, ο δάσκαλος και στην συνέχεια στέλνονται τα σχετικά χαρτιά στην πρωτοβάθμια και μετά στο υπουργείο..Ελπίζω να βοήθησα.
like0

Κώδικας ηθικής και δεντεολογίας

Εικόνα Λένα Γκαντιά
http://www.fa3.gr/eidiki_agogi/syllogos-eid-ag-kodikas.htm
like1
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.